Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tuskastuttava windows-ongelma

Sivun loppuun

endeman [12.08.2011 19:47:14]

#

Hei! Tulin tänne foorumille kysymksen kanssa ja tämä näyttää oikealta osiolta postata.

Koneessani on 32-bittinen windows vista. Olen saanut käsiini 64-bittisen windows 7:n. Em. levy on kuitenkin tarkoitettu jaettavaksi ainoastaan uuden tietokoneen mukana, eikä sillä voi käynnistyksen yhteydessä asentaa windows 7:ää, vaan sen voi asentaa ainoastaan tyhjälle kovalevylle. Nyt pitäisi saada c-asema formatoitua, mutta windows ei anna. Mitä voin tehdä? Onko esimerkiksi jokin ohjelma, jonka voin polttaa käynnistyslevyksi ja sillä vetää koko kovalevyn tyhjäksi? Googlattu on, mutta kaikki tutoriaalit olettavat, että minulla olisi normaali asennuslevy.

tsuriga [12.08.2011 19:58:09]

#

En nyt varmaksi tiedä, että mikä lisenssi tuossa "käsiisi saamassa" Windowsissa on, mutta jos se on OEM-versio niin sinun tulisi ostaa käyttiksestä Retail-versio, jolla pitäisi onnistua myös formulointi.

-tossu- [12.08.2011 20:03:55]

#

endeman kirjoitti:

Koneessani on 32-bittinen windows vista. Olen saanut käsiini 64-bittisen windows 7:n. Em. levy on kuitenkin tarkoitettu jaettavaksi ainoastaan uuden tietokoneen mukana, eikä sillä voi käynnistyksen yhteydessä asentaa windows 7:ää, vaan sen voi asentaa ainoastaan tyhjälle kovalevylle.

Sanot, että levyltä ei voi bootata Windowsin asenninta, mutta sen avulla pitäisi kuitenkin asentaa Windows tyhjään koneeseen. Miten ihmeessä se onnistuu?

endeman kirjoitti:

Nyt pitäisi saada c-asema formatoitua, mutta windows ei anna. Mitä voin tehdä? Onko esimerkiksi jokin ohjelma, jonka voin polttaa käynnistyslevyksi ja sillä vetää koko kovalevyn tyhjäksi?

Yleensä formatointi suoritetaan Windowsin asennus-CD:llä, mutta onnistuu se myös vaikka SystemRescueCD:llä tai MS-DOS -bottidisketillä.

ErroR++ [12.08.2011 20:14:27]

#

Onko kone 64-bittinen? Jos ei ole, et voi tehdä mitään.

Metabolix [12.08.2011 20:15:46]

#

Tarkista nyt ensin, että CD:ltä saa asennusohjelman käyntiin (tai edes jonkin virheilmoituksen aiheesta "kovalevy ei ole tyhjä") ja että koneessasi on 64-bittinen prosessori. Muista myös varmuuskopioida tiedostot.

Hyvin lyhyellä haulla löytyivät mm. http://www.dban.org/ (automaattinen täystuho-ohjelma) ja http://partedmagic.com/ (Linux-pohjainen levynhallintatyökalu). Käytännössä mikä tahansa Linux-jakelu kelpaa myös, voit tyhjentää levyn joko peruskäyttäjälle sopivilla graafisilla työkaluilla tai pääkäyttäjänä komentoriviltä.

MBR:n ja osiotaulun tyhjennys (nopea, luultavasti riittävä):

dd if=/dev/zero of=/dev/sda count=1

Koko levyn nollaus (kestää kauan):

dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=64M

Vanhan datan turvallinen ylikirjoitus (kestää erittäin kauan, ei tarpeen):

shred -z /dev/sda

Tarvittaessa vaihda levyn nimi (yllä /dev/sda) oikeaksi.

endeman [13.08.2011 15:12:19]

#

Paljon kiitoksia vastanneille vaivannäöstä. Tsuriga on oikeassa. Levy on OEM Bystem Builder-paketista, joka on peräisin kaverin nurin menneestä atk-puljusta. Tällaisella levyllä ei nähtävästi voi formatoida windowsia tai käyttää käynnistyslevynä. Jos yritän suorittaa levyn windowsissa, saan virheilmoituksen: "This installation disc isn't compatible with your version of Windows. To upgrade, you need the correct installation disc. For more information, check your computer's system information. To install a new copy of Windows, restart (boot) your computer using the installation disc and then select Custom (advanced)".

Err0R++, kyllä, koneeseen ainakin pystyy asentamaan 64-bittisen windowsin. Ainakin jos on uskominen, että Ohjauspaneeli-> Järjestelmä ja ylläpito -> Suorituyskykytiedot ja työkalut-> Näytä ja tulosta tiedot-> Järjestelmä kohtaa, jonka 64-bittinen kohdassa lukee kyllä.

Metabolix, kyllä prosessori on yhteensopiva 64-bittisen windowsin kanssa (Core i7-920). Hienoa, että löysit nuo ohjelmat. Itse etsin vastaavia koko iltapäivän tuloksetta, ehkä osasit etsiä oikeista paikoista.

Aion kokeilla vielä kahta ratkaisua ennen kuin turvaudun kovalevyn formatointiin. Nyt haluaisin tietää, onnistuuko vanhalla Windows Vista-levyllä pelkkä formatointi, vai onko sillä aina pakko asentaa uusi Windows? Entä onnistuuko, jos asennan 64-bittisen windows 7:n Retail, levyltä ja käytän aktivointikoodin OEM-levyn paketista?

Metabolix [13.08.2011 16:00:38]

#

endeman kirjoitti:

Tällaisella levyllä ei nähtävästi voi formatoida windowsia tai käyttää käynnistyslevynä.

Mitenhän se asennus sitten ATK-puljussa tapahtuu, jos ei CD:ltä käynnistämällä? Pitäisin todennäköisempänä, että vika on käyttäjässä. Polta jokin muu käynnistyslevy (vaikka Ubuntu Linux) ja testaa, että CD:ltä käynnistys ylipäänsä onnistuu. Jos toimii, kaverisi varmaan osaa kertoa tarvittavista OEM-esivalmisteluista.

endeman [13.08.2011 17:55:57]

#

Äläs Metabolix ala kettuilemaan, se on lapsellista. Kyllä CD:ltä käynnistys onnistuu, mutta ei tältä OEM-levyltä. Kävi ilmi, että OEM-paketteja voi asentaa ainoastaan, jos kovalevylle on ensin tehty esiasennus OPK-työkaluilla, näin jälleenmyyjat voivat mm. hieman kustomoida myymiään käyttöjärjestelmiä. Ratkaisin oman ongelmani, kiitokset kaikille siitä huolimatta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta