VB6 Varjoteksti -vinkistä paranneltu versio. Uutta: fonttikoko, väritys ja varjon etäisyys ite tekstistä sekä parempi kommentointi kun siitä niin valitettiin :)
Ja Puhvelille: fixedsys on aika kulmikas fontti, ja tämä on tarkoitettu isolle tekstille :)
itte hommeli
Sub VarjoTeksti(x, y, TekstiKoko, Teksti, VarjoKoko, Suunta, VarjoEtäisyys, Väri, VarjoVäri) 'xkerroin ja ykerroin. suunnan mukaan siis mennään vasemmalle tai oikealle, 'ja ylös tai alas. Aika selvä? -1:llä kertominen vetää vasemmalle ja 1:llä oikealle. 'modi on kiva kaveri. Jos suunta menee yli niin piirretään varjo kuitenki Select Case Suunta Mod 4 Case 0: xk = 1: yk = -1 'koillinen Case 1: xk = 1: yk = 1 'kaakko Case 2: xk = -1: yk = 1 'lounas Case 3: xk = -1: yk = -1 'luode End Select bakupforecolor = ForeColor 'vanha forecolor talteen bakuptekstikoko = FontSize 'vanha fonttikoko talteen FontSize = TekstiKoko 'uusi fonttikoko ForeColor = VarjoVäri 'vaihdetaan piirtoväri varjoväriksi 'piirretään tekstiä päällekkäin, eli se varjohommeli. 'Mitä enemmän loopataan ni sitä isompi varjo tulee For i = 0 To VarjoKoko - 1 'siirretään piirtokohta i:n päähän alkukohdasta CurrentX = x + xk * i CurrentY = y + yk * i Print Teksti 'ja piirretään osa varjosta Next 'siirretään kohta varjon etäisyyden päähän varjon alusta CurrentX = x + xk * (VarjoKoko + VarjoEtäisyys) CurrentY = y + yk * (VarjoKoko + VarjoEtäisyys) ForeColor = Väri 'piirtoväri Print Teksti 'varjon päälle teksti 'vanhat muuttujat takasi ForeColor = bakupforecolor FontSize = bakuptekstikoko End Sub
egsambbeli
Private Sub Form_Load() AutoRedraw = True 'ei pyyhkiydy automaattisesti pois ScaleMode = 3 'pixelit FontName = "fixedsys" 'ihkufontti :) VarjoTeksti 0, 0, 50, "Moi!!11", 3, 0, 0, BackColor, 0 'normaali VarjoTeksti 0, 50, 50, "Moi!!11", 3, 0, 4, vbBlue, vbRed '3d-teksti VarjoTeksti 0, 100, 50, "Moi!!11", 3, 0, -2, BackColor, 0 'jännä littee efekti End Sub
Ihan näyttävän näköinen ja hyvä!
Aika ihq!
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.