Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: PHP:n virheilmotuksia

Macro [12.07.2011 15:55:01]

#

Moro

Tänään ja eilen olen saanut ihan järjettömiä PHP:n virheilmoituksia. Ensimmäinen oli ihan päätön.

PHP kirjoitti:

T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM

Uusin tuttavuus on "Toi".

PHP kirjoitti:

Toi
Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'alue_id' in 'where clause'' in x:11 Stack trace: #0 x(11): PDOStatement->execute(Array) #1 {main} thrown in x on line 11

Mistäköhän nämä ovat lähtöisin? "Toi" ei ole oma tulostus, eikä SQL-kyselyssä ole WHERE-ehtoa eikä siinä mainita alue_id:tä.

Tumppu [12.07.2011 16:22:45]

#

Nopea vastaus googlelta ainakin ensimmäin virheilmoitus:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scope_resolution_operator

Php:ssä on ilmeisesti hepreaakin. :D

Macro [12.07.2011 17:22:41]

#

Jep. En tiedä vieläkään mistä tuo "Toi" tulee, mutta virheilmoitus löytyi virheellisestä kentän nimestä triggerissä.

Nähtävästi otsikosta jäi "ia" lopusta.

Blaze [12.07.2011 18:24:53]

#

Tumppu kirjoitti:

Php:ssä on ilmeisesti hepreaakin. :D

Joo, koodaaminen on sivistävää! Ei ennen nekudotayimiin törmäämistä ollu tullu mieleenkään, että jossain kielessä vois olla niin hassu muoto ku kaksikko.

Metabolix [12.07.2011 22:57:25]

#

Jälkimmäisestä asiasta olet kyllä itse väärässä. PHP ei tulosta omiaan, ja jos SQL-palvelin ilmoittaa tuollaisesta virheestä, sellainen varmasti jossain on.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta