Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Nordicedu - opetuspeli-projekti

Sivun loppuun

tkok [06.07.2011 17:32:53]

#

Moi kaikki,

Päästiin kesän alussa opiskelukaverin kanssa mukaan Summer of Startup-ohjelmaan Turussa, jossa kehitämme yhteistä liikeideaa opetusmateriaalin virtualisoinnista ja pelillistämisestä.

Etenemistä voi seurata blogistamme Nordicedu.

Muutama kysymys/keskustelunavaus
Ollaan keskittymässä fysiikan opetukseen peruskoulussa. Mitkä asiat olivat vaikeimpia ymmärtää peruskoulu-fysiikassa?
Olisitko valmis ostamaan lapsellesi oppimista tukevan opetuspelin, ja mitä se saisi maksaa? Haluaisitko mieluummin kk- vai kertamaksuisen?
Olemme tekemässä tuotetta työkalulla(unity3d), jolla saamme sen samalla Windows, Mac, ipad, android alustoille. Mikä olisi mielestänne hyvä jakelukanava? Ajattelimme aluksi keskittyä opettajiin ja myydä tuotetta suoraan kouluihin. Mutta teemme tuotteesta modulaarisen, että siitä voi helposti tehdä yksityisen version ja helposti lokalisoitavan.
Saa myös antaa yleisiä vinkkejä ja jakaa ajatuksia :) eli mitä mieltä olette tälläisen idean yleisestä mielekkyydestä?

The Alchemist [07.07.2011 07:50:38]

#

Itelle ainakin mekaniikka tuotti ongelmia. Johtuu varmaan siitä, etten lukiossakaan tajunnut vielä trigonometrian päälle hirveästi, ja mekaniikkahan on sineillä ja kosineillä puljaamista.

Kuukausimaksullisuus tarkoittaisi jotain hemmetin typerää DRM-ratkaisua, joten sen kuolleen idean voitte kuopata välittömästi. DRM-vapaan / kerta-aktivoinnin vaativan softan voisin ostaa, mikäli lapsi itse olisi kiinnostunut fysiikasta ja haluaisi sellaisen.

Oppilaitokset ja muut firmat vaativat kuitenkin jonkin omintakeisen lisensointimallin, mutta taitavat Suomessa kunnioittaa lisenssiehtoja aika hyvin ilman mitään teknisiä rajoitteitakin.

tkok [07.07.2011 09:29:59]

#

The Alchemist kirjoitti:

Kuukausimaksullisuus tarkoittaisi jotain hemmetin typerää DRM-ratkaisua, joten sen kuolleen idean voitte kuopata välittömästi. DRM-vapaan / kerta-aktivoinnin vaativan softan voisin ostaa, mikäli lapsi itse olisi kiinnostunut fysiikasta ja haluaisi sellaisen.

Oppilaitokset ja muut firmat vaativat kuitenkin jonkin omintakeisen lisensointimallin, mutta taitavat Suomessa kunnioittaa lisenssiehtoja aika hyvin ilman mitään teknisiä rajoitteitakin.

Kuukausimaksu turvaisi tuotteen elinkaaren esimerkiksi tulevia päivityksiä ja lisäsisältöä ajatellen. Lisäksi tuotteeseen tulee sisäänkirjautuminen sosiaalisia ominaisuuksia varten. Tietysti myös yksin offline pelaaminen tulee onnistua.

Noiden omintakeisten lisensointimallien vuoksi yritetään toimia itsenäisesti nykyisistä oppimateriaalivalmistajista, mutta tehdään kuitenkin yhteistyötä opettajien kanssa. Etsimmekin nyt pilottikoulua ensi syksylle.

Grez [07.07.2011 11:30:00]

#

Eihän kuukausimaksukaan mitään DRM:ää vaadi. Minusta järkevin systeemi on, että päivitykset ja online-edut sitten saa vain jos maksaa ja muuten voi käytellä softan yhtä versiota kertamaksulla niin kauan kuin haluaa.

Minusta kuukausimaksu vaan on todella typerä idea. Ainakin itse mieluummin ottaisin vuosimaksun. Tosin voihan aina tehdä kk-maksun ja sitten vuosimaksu, joka on vaikka 10*kk -maksu. Säästää vaivaa sekä laskuttajalta että maksajalta.

The Alchemist [07.07.2011 12:13:49]

#

Grez, tuossa mallissa softa myytäisiin edelleen kertamaksulla ja tekninen tuki tavallaan erillisellä sopparilla. Niinhän sitä aina sanotaan, että suurin osa tuloista tulee helpdeskillä ja päivityksillä, ei Ohjelmisto 1.0:sta.

Grez [07.07.2011 12:22:06]

#

Olihan siinä myöskin online-edut mitkä sai maksamalla lisää. Sanoin vaan että se on minusta järkevin systeemi. Ja nuo päivityksethän voi edelleen myydä.

Sitä paitsi, minusta softan yhteydessä ei yleensä puhuta DRM:stä, sillä softa sisältää jo vakiona ohjemlan joka tekee kaikenlaista. Aikalukkolisenssin pystyy ihan helposti toteuttamaan ihan elegantistikin.

tepokas [07.07.2011 12:42:35]

#

Mikset käyttäisi applen busines-mallia?

Luo (webbi) alusta jolla on helppo toteuttaa pieniä (puzzle/anry-birds/arcade) pelejä. Anna opetushenkilöiden luoda sille kurssimateriaalia/pelejä. webbishopissa myydään kurssimateriaalia kertasummalla. Sinä pidät hinnasta 30%, materiaalin luoja 70% (ja valtiolle ne 50%). Teikäläisten tehtävä on ylläpitää systeemiä (julkaisualustaa/webbi-shoppia) ja tulouttaa rahat. Kurssimateriaalin luoja vastaa kurssin sisällöstä.

Tällanen malli olisi helppo siirtää myös ulkomaille, kun ei itse tarvitse huolehtia käännöksistä eikä miettiä mitä pelin tulisi opettaa vaan pelkästään markkinoida mahdollisuutta hankkia tuloja tuottamalla materiaalia alustalle. Joka maassa on kumminkin eripainoalueet (alakoulu) opetuksessa.

Metabolix [07.07.2011 15:29:40]

#

Pelien myynti kouluihin oppituntien korvikkeeksi on minusta huono asia. En usko, että peli pystyy koskaan voittamaan hyvää opettajaa opetuksen laadussa ja tehokkuudessa. Opettajan alentaminen ATK-luokan valvojaksi on silkkaa tuhlausta. Sitä paitsi monet oppilaat (usein juuri ne, jotka opetusta eniten tarvitsevat) käyttävät ATK-luokassa ajan johonkin aivan muuhun (valvonnasta huolimatta); tavallisella oppitunnilla sentään on jokin mahdollisuus saada kontakti jopa kännykkää räpläävään pissikseen.

Henkilöasiakkaiden puolella näen pelille kaksi mahdollista kohderyhmää: oppilaat, jotka tarvitsevat sitä, koska koulun tarjoama opetus ei riitä, ja nuoremmat oppilaat, joita aihe kiinnostaa jo pari vuotta etukäteen. Jotta pelistä olisi hyötyä oppimisen kannalta, sen pitää olla niin hyvä, että sen pelaamiseen tulee käytettyä enemmän aikaa kuin opiskeluun muuten. Toisaalta kuitenkin opettavaisten asioiden pitää tulla väkisin vastaan pelissä; jos ne voi helposti kiertää tai jättää huomiotta, peli ei täytä tarkoitustaan.

Hyviä opetuspelejä ovat esim. Word Resque, Math Resque ja The Incredible Machine. Tällaiseen pitäisi minusta pyrkiä, vaikka toki tehtävien vaatimustaso tulee olemaan toinen.

Yläasteella (lähinnä kielissä) taas oli käytössä WSOY:n "hieno" Opit-oppimisympäristö, jonka tehtävät olivat käytännössä samaa sarjaa kuin oppikirjoissa – varmaan pitkälti WSOY:n kirjoista nettiin kopioitukin. Älkää vajotko sille tasolle.

Lopuksi vielä vastaan muihin kysymyksiisi: Muistaakseni fysiikassa luokan osaamattomuus jakautui aika tasaisesti eri aiheisiin. Olisin valmis ostamaan pelin, jos se olisi hyvä peli eikä tylsä opetusohjelma. Maksaisin sen, mitä vastaavan mittakaavan pelistä muutenkin. Toki tarve ja kysyntä vaikuttaisivat tilanteeseen paljon – turha sitä on ostaa, jos ei lapsi aio pelata. Haluaisin kertamaksullisen pelin ja riittävästi aineistoa (sekä pelin helposta että vaikeasta päästä!) tukemaan ostopäätöstä. Tällä hetkellä myös pelin toiminta Linuxissa (vaikka sitten Winellä tai Monolla) ja ilman kovin rankkaa laitteistokiihdytystä (eli Intelin integroiduilla näytönohjaimilla) ovat ehdottomia vaatimuksia, eli yrittäkää koodata fiksusti ja pysyä kohtuudessa. Jakelukanavana netti on nykyään kätevin.

Tuskin tietenkään olen peliänne ostamassa, kun ei ole niitä lapsiakaan vielä. Toisaalta jos ostan sen nyt, ehdin ehkä hankkia ajoissa riittävän hyvän koneen sen pelaamiseen. ;)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta