Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kielen valinta onlinepeliin

Sivun loppuun

Santeri P. [20.06.2011 07:57:16]

#

Hei.
Olen aloitteleva ohjelmoija jolla menee PHP,JavaScript ja Python.
Nyt mietin millä kielellä kannattaisi tehdä onlinepeli?
Kertokaas.
Voisiko sen tehdä JavaScriptillä?

Petja [20.06.2011 10:44:55]

#

JavaScriptillä ei tehdä mitään kovinkaan hienoa, mutta kyllä silläkin pelin tekee. Javasta (joka siis EI tarkoita JavaScriptiä) ja Flashista ei itsellä ole kokemusta, mutta niihin suosittelisin tutustumaan.

Jokotai [20.06.2011 10:45:48]

#

Flash taitaa olla suosituin, mikäli tarkoitat saman laista kuin: www.kongregate.com
Mutta jos tarkoitat samanlaista kuin travian, niin kyllä, JavaScript + PHP riittävät.

Petja [20.06.2011 10:47:27]

#

Ja Ajaxilla laittaa tiedot välittymään PHP:n ja JavaScriptin välillä...

Jokotai [20.06.2011 10:51:08]

#

Ajax voisi olla mielenkiintoinen, muttei välttämätön.

Lumpio- [20.06.2011 11:47:44]

#

Petja kirjoitti:

JavaScriptillä ei tehdä mitään kovinkaan hienoa, mutta kyllä silläkin pelin tekee.

Eikö esim. kokonainen klooni Quake II:sta moninpelituella joka pyörii JavaScriptin päällä ole sun mielestä kovinkaan hieno kun tuollaista sanot?

Lebe80 [20.06.2011 11:57:49]

#

Eiköhän se "html5 Quake 2" käyttänyt aika paljon muitakin tekniikoita, kuin pelkkää JavaScriptiä... Periaatteessa peli oli aluksi portattu Javalle, josta se käännettiin Googlen työkaluja käyttäen JavaScriptille.

Silti, kyllä JavaScriptillä voi jo tehdä kaiken näköistä, joskaan isompien tekeleiden teko ei ole niin suoraviivaista, kuin muilla alustoilla.

Santeri P. [20.06.2011 12:57:47]

#

Noh,sanosin että semmonen Mobiles Discon tapanen tulee eli mis ne liikkuu nuolil sillee tökkivästi ja juttelee erillisessä chatissa.

Petja [20.06.2011 13:03:58]

#

Lumpio- tarkoitin juuri pelkän JavaScriptin avulla. Kun siihen otetaan käyttöön kaikki mahdollinen saa sillä tehtyä vaikka mitä.

Esimerkiksi kun mukaan otetaan HTML5 ja kaikenmaailman CSS3-härvelit sun muut saadaan aikaiseksi vaikka tämä:
https://mozillademos.org/demos/runfield/demo.html P.S. Oma ennätys: 51196 pist.

Lebe80 [20.06.2011 13:09:09]

#

Santeri P. kirjoitti:

Noh,sanosin että semmonen Mobiles Discon tapanen tulee eli mis ne liikkuu nuolil sillee tökkivästi ja juttelee erillisessä chatissa.

Taitaapi vaatia vähän enemmän palvelinpään koodausta tuollaiset. Eli näissä itse "peli" on enemmänkin tyhmä käyttöliittymä ja kaikki toiminnot toteutetaankin serveripäässä tietoturvan takaamiseksi. Kaikin puolin vähän haastavampi kokonaisuus.

Petja [20.06.2011 13:14:37]

#

Paljastaisitko meille (tai ainakin minulle) millaista peliä olisit alkutöiksesi tekemässä?

Santeri P. [20.06.2011 13:33:20]

#

Online,graafinen chat jossa voi liikkua.

Clacier [21.06.2011 01:05:46]

#

Petja kirjoitti:

P.S. Oma ennätys: 51196 pist.

No eipä hääppönen, ekalla yrdellä reilut 70k vaikken pelistä aluksi juurikaan tajunnut muutakun että kettu(?) hyppii.

Santeri P. [02.07.2011 20:12:34]

#

Noh sittenkin siitä tulee semmonen travianin tapanen mut sillee parempi ;)

Lebe80 [02.07.2011 22:03:25]

#

Santeri P. kirjoitti:

Noh sittenkin siitä tulee semmonen travianin tapanen mut sillee parempi ;)

Millä tavalla parempi?

mika132 [08.07.2011 01:01:16]

#

Travianin tyylisen pelin saa toteutettua tai ihan minkä tyylinen vain niin ihan vain PHP:llä. Siis selainpeli. Jos taas haluat peliin enemmän dynaamisuutta eli sekunttikelloja, kartta jnejne niin suosittelen tutustumaan putkan AJAX oppaaseen. Sillä saa toteutettua tuon kaiken tai sitten ihan vain Javascriptillä. Riippuu miten tallennat datan javascriptillä kun ei pääse käsiksi tietokantoihin.

XYZ [08.07.2011 21:31:25]

#

AJAX ei ole kieli. Tai sitten vain ihan javascriptillä? Ajax on javascriptiä +(XML). HTML5:ssä on kait jotain tietokantahommia mutta ne on clientti dataa.

Santeri P. [13.07.2011 14:41:02]

#

Noh.
Kun tein pientä kyselyä niin teen sittenkin graafisen chatin.
Kuvamateriaalia olis valmiina.
Nyt vaan puurtamaan.
Javallahan se tehdään.
Apuun saa tulla jos kiinnostaa.

ErroR++ [13.07.2011 15:37:43]

#

Muuten, jos kiinnostaa selainpeli, niin tässä Game of Life:

(mod. poisti kopioidun koodin)

lähde

Mizou [13.07.2011 17:59:46]

#

ErroR++:
Mikäli tuokin oli nyt pakko kertoa niin olisiko pelkkä linkki riittänyt?

ErroR++ [13.07.2011 18:14:11]

#

Olisi ehkä. Tein koodiin kyllä muutoksia.

Blaze [13.07.2011 19:13:23]

#

ErroR++ kirjoitti:

Tein koodiin kyllä muutoksia.

Joo-o :)

blaze@nanoha ~ $ diff -u karvanaaman_life.html errorin_life.html
--- karvanaaman_life.html	2011-07-13 19:12:01.886004241 +0300
+++ errorin_life.html	2011-07-13 19:11:31.980815785 +0300
@@ -6,9 +6,9 @@
 <title>The game of life in javascript</title>
 <script language="Javascript1.2">
 <!-- hide script
-var countX = 20;
-var countY = 20;
-var delay = 100;
+var countX = 50;
+var countY = 50;
+var delay = 200;
 var cells = new Array(countX);
 var changes = new Array();
 var runner;

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta