Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Huawei E220 ongelma Arch Linuxissa

-tossu- [15.06.2011 13:53:33]

#

Huawei E220 eli mokkula lakkasi toimimasta muutama kuukausi sitten Archissa. Käytän mokkulaa melko harvoin, joten en tiedä tarkkaan, mikä ongelman aiheutti, mutta mitään asetuksia en ole muuttanut, joten todennäköisesti ongelma alkoi järjestelmän päivityksestä. Ajattelin, että kyseessä on NetworkManagerin bugi, joka korjattaisiin seuraavassa versiossa, mutta mokkula ei toimi vieläkään, vaikka NetworkManagerista on tullut jo useampi uusi versio.

Verkkoyhteydet toimivat muuten hyvin, ja kone tunnistaa mokkulan ilman ongelmia, mutta yhdistettäessä NetworkManager antaa virheilmoituksen:

$ nmcli con up id "Dna Default"
Active connection state: activating
Active connection path: /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/8

** (process:936): WARNING **: _nm_object_get_property: Error getting 'State' for /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/8: (19) Method "Get" with signature "ss" on interface "org.freedesktop.DBus.Properties" doesn't exist


state: unknown
Error: Connection activation failed.

Jonne [17.06.2011 10:14:51]

#

Näkyykös laitehallinnassa mitään ongelmia? Mikäli näkyy, kurkkaa laitteen ominaisuuksista error code.

edit. ohops, linux olikin kyseessä :)

Metabolix [17.06.2011 10:44:43]

#

Testaa nyt huviksesi vielä jollain muulla sitä yhteyttä. Esim. wvdial on helppo. Vakiotemppu on tietysti vielä poistaa ja asentaa uudestaan asianomaiset paketit (tuossa ainakin NetworkManager ja DBus) ja toivoa, että jokin oli vain mennyt sekaisin.

-tossu- [17.06.2011 11:27:04]

#

Wvdialilla ja linux.fi-wikin asetuksilla yhteys näyttää toimivan ihan hyvin, mutta olisi se silti kiva saada toimimaan myös NM:llä.

Olen myös kokeillut, että asianomaisten pakettien tai edes koko Archin uudelleenasennus ei poista ongelmaa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta