Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kirjautuminen WLAN

Beuling [21.05.2011 20:01:51]

#

Nykyään kun tuppaa olevaan WLAN:in salasanat vaikeita, eikä helposti muistettavissa, sain tällaisen idean.

Moni on varmasti käyttänyt nettiä Finavian lentokentillä, tai joskus SPARK:ia? Eli ensin liityt WLAN:iin jolloin painat IE tai FF (ei väliä) ja tulee etusivu jossa sanotaan plää plää... ja paikasta riippuen esim. SPARK:issa annat tunnuksen ja kirjaudut ja pääsen selaamaan nettiä. Finavian lentokentillä taas painat nappia "Aloita selailu -->" etc.

Miten tämmöisen saisi tehtyä? Ja vielä siten että vaikka olet liittynyt verkkoon, ja haluan vaikka IRC (esim. puttyllä) niin ei toimisi ellei menisi selaimella kirjautumaan.

Metabolix [21.05.2011 20:16:04]

#

Myös Helsingin yliopistolla on tuollainen, ja kuinka ollakaan, heidän versionsa on vapaasti jaossa. Mutta voit toki tehdä omankin.

Tarvitset WLANin lisäksi palvelinkoneen (ellei WLAN-purkkisi ole erittäin joustava). WLANin pitää toimia ilman salasanaa ja sallia liikenne vierailta vain palvelimelle. Palvelimen pitää reitittää kirjautuneiden käyttäjien liikenne ulos ja ohjata muut väkisin kirjautumissivulle. Käytännössä DNS-hakuihin täytynee joka tapauksessa vastata, ja HTTP-pyynnöt (portti 80) pitää kirjautumattomien osalta ohjata paikalliselle HTTP-palvelimelle, joka vastaa kaikkiin tuntemattomiin pyyntöihin ohjaamalla kirjautumissivulle.

En kuitenkaan ymmärrä, millä tavalla tuon tekeminen edistää sinusta salasanan muistamista. Kyllä kannattaa pitää se WLAN salattuna, jos vain suinkin mahdollista. Jos salasana on liian vaikea etkä halua tallentaa sitä koneelle, vaihda helpompaan. Lopputulos ei missään tapauksessa ole huonompi kuin tuon kirjautumissivun kanssa.

Blaze [21.05.2011 20:23:39]

#

Beuling kirjoitti:

Nykyään kun tuppaa olevaan WLAN:in salasanat vaikeita, eikä helposti muistettavissa, sain tällaisen idean.

Ainakin mun Linuxissa NetworkManager muistaa nuo salasanat mun puolesta, jos niin haluan.

Jokotai [21.05.2011 22:38:31]

#

En nyt muista mikä oli sen alkuperäisen salasanan nimi, mutta eikös tuo salasana ole muutettavissa, tyyliin "fuufuu1ii4npi7k4mui5744" -> "kapakala1". Ainakin yhdessä hotellissa oli: "lapinta2002" ja omani oli "***********"

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta