Kertokaapa te viissammat miksi bannerien kilotavumäärä on rajoitettu tuohon 30 kt?
Koska mitään asiayhteyttä (minkä palvelun/systeemin/koodin tms. bannerit) ei ole esitetty niin:
Bannerista itsestään ei johdu mitään kokorajoitusta, joten kysymyksenasettelusi on virheellinen. Bannereita julkaisevat tahot yms. voivat toki asettaa rajoituksia, jotka voivat perustua esimerkiksi tiedostokokoon ja rajat voivat olla myös pienempiä tai suurempia kuin esittämäsi 30 kt.
(Itselläkin löytynee selaimen välimuistista sadoittain bannereita jotka on yli 30kt)
Syitä miksi bannerien tiedostokokoa voidaan haluta rajoittaa on mm:
1) halutaan että niitä sisältävien sivujen latautuminen ei kävisi liian tuskalliseksi
2) toisaalta palvelin- ja tiedonsiirtokapasiteetin säästämiseksi.
Nykyisinhän on monia tekniikoita jotka mahdollistavat bannereiden streamauksen, josta syystä nykyään on jopa useiden megatavujen kokoisia bannereita kaikkine videoineen yms.
Selvensi aika hyvin... kiitokset Grezille.
Nyt kun löytäisi vielä jotain ohjeita tuohon streamaukseen?
terrasirius kirjoitti:
Kertokaapa te viissammat miksi bannerien kilotavumäärä on rajoitettu tuohon 30 kt?
Jotta ne kamalimmat animaatiovilkkuvälkkymetelöijät jäis pois?
Ohjeita streamaukseenkin varmaan tulee, kun ensin selvität taas vähän lisää, että teetkö esim. flash-bannereita vaiko kuvabannereita, vaiko jotain ihan muita. Flash-bannereissakin taas voi ladata ihan ulkoisien swf-tiedostojen lisäksi videotiedostoja, joihin molempiin on eri tekniikat.
Jos kyseessä ei ole minkään suuren suuren firman uuden tuotteen lanseerausbanneri, niin voisin vannoa, että striimaus kannattaa unohtaa suoraan. Flash-bannerin koon kasvaessa reilusti yli 30kt, niin kannattaa tosiaan ensiksi alkaa optimoimaan kuvia ja keyframe-animaatioita (pakkauksen laatu, skaalaamaan alkuperäistä kokoa pienemmiksi ja taas skaalaamalla isommiksi flässissä yms. yms.).
Olen puuhaamassa useampaa eri koon flash-bannereita joissa käytetään keyframe animaatiolla liikkuvia kuvia, sekä käytän movieclipeissä efektejä(blur,glow). Kuvat oon tuonnu lähinnä jpg formaatissa, jotka jo alunperin olen optimoinnut photoshopissa siihen muotoon etteivät ole pikselimössöä vaikkakin siinä rajalla (kuvan kooksi tulee yleensä 5-15kt)optimoin vielä tarvittaessa flashissa kuvia, jotta saan tuotoksen ulos alle tuon 30kt, mutta lopputuloksena on yleensä kuraa koska kuvia on pakattava rankalla kädellä. Siksi nyt käännyinkin Ohjelmointiputkan puoleen jos täältä vaikka vinkkiä tulisi tuohon streamaukseen.
terrasirius: Kaikissa liikkuvissa kuvissa vaan kuvanlaatu mahdollisimman alas ja kuvakokoa alkuperäisestä pienemmäksi. Pysäytyskuvissa sitten laatua vähän ylemmäs-
Streamaus vaatii tietenkin oman sivutilan, josta materiaali haetaan joka jo itsessään kasvattaa siirtorajoja ja "hintaa". Eli tuskin mainospalvelut haluavat ilmaiseksi hostata ylimääräistä dataa. Streamaus tuo siis omia ongelmia heti.
Eli nyt vain yksinkertaistamaan animaatioita ja optimoimaan kuvia.
Lisäksi kannattaa testata (ota muuten varmuuskopioita) animaatioita ilman efektejä, ja katso muuttuuko swf-tiedoston koko (oman muistikuvan mukaan flash joutuu tuomaan ylimääräisiä kirjastoja heti kun efektejä ruvetaan käyttämään). Blur onnistuu myös photarissa ja efekti on siitä hyvä, että mahdollistaa myös skaalauksen selkeästi alaspäin, koska yksityiskohtia ei ole.
Flashista kannattaa myös kuviin heittää "Allow Smoothing" asetus päälle, jolloin kuvat antavat enemmän virheitä anteeksi ja niiden ei tarvitse olla juuri sen kokoisia kuin mitä ne ovat kuvaruudulla.
Kannattaa muistaa, ettet ole tekemässä kokoillan elokuvaa, vaan "vain mainosbanneria".
Been there done that.
Nimim. joskus 7kt tuhlanneena ylimääräiseen Tween-kirjastoon.
En ole Flashin kanssa puuhaillut, joten pitääpä kysäistä, että tukeeko Flash PNG-kuvia? Joissakin tapauksissahan PNG-kuvat saa optimoitua pienemmiksi ja paljon järkevämmän näköisiksi kuin JPEG-kuvat.
Tukee, kunhan muistaa ottaa projektin asetuksista pois täpän kuvien kompressoinnista.
tsuriga kirjoitti:
Tukee, kunhan muistaa ottaa projektin asetuksista pois täpän kuvien kompressoinnista.
Tai mieluummin tässä tapauksessa (jossa tiettyjä kuvia pitää oikeasti optimoida eri laadulla) asettaa kirjastosta kuvakohtaisesti, jolloin jokaiselle kuvalle voi asettaa eri pakkaustavan ja laadun.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.