Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tavaraa edullisesti putkalaisille

Sivun loppuun

Merri [16.05.2011 04:42:55]

#

Välillä pitää vähän tyhjennellä roinavarastoa, joten katsotaas mitä uhrattavaa täältä löytyy... mikään näistä ei ole ollut ainakaan pariin vuoteen käytössä, joten toimivuustakuuta en voi antaa, vaikka valtaosa onkin ollut toimivaa kamaa käytöstä poistuessa.

Hinnat on luokkaa postikulut + jotain euroja päälle omantunnon mukaan jos erillistä hintaa ei ole mainittu. Ilmainen toimitus Assyille elokuussa on mahdollisuuksien rajoissa, en ole vielä päättänyt käynkö. Myös nouto Hyvinkäältä toki mahdollista.

Yhteydenotto onnistuu vaikka gmailin osoitteeseen vesa.piittinen, joka on etenkin pidemmän päälle tehokkaampaa kuin täällä huutelu. Putka kun ei vieläkään tue sähköposti-ilmoituksia. Seurailen tätä toki varmasti parisen viikkoa enemmän tai vähemmän aktiivisesti.


Kingston 1 Gt DDR SO-DIMM 333 MHz (2 kpl)
Toimivia muistikampoja, nämä lähtee 25 € kipale. Olleet käytössä alla mainitussa koneessa.


Rikkinäinen Fujitsu-Siemens Amilo A1667G kannettava tietokone
Kone boottaa käyttikseen asti, mutta grafiikkavirheiden kanssa. Kone käynnistyi itsekseen laukussa työmatkan aikana muutama vuosi takaperin. Ilmeisesti näytönohjain on kärtsännyt. Olen onnistunut asentamaan XP:n, mutta heti kun XP asentaa näyttiksen "omat" ajurit, niin sen jälkeen tulee ennemmin tai myöhemmin sinistä ruutua, ruutu vaan pimenee tai vastaavaa. En ole kokeillut linux-jakeluja. Ehkä mahdollisuuksien rajoilla saada tästä näpsäkkä palvelinkone, mutta ainakin varaosia. Koneessa on 30 Gt kovalevy ja 512 Mt muistia. Akku on saattanut ehtiä heivata veivinsä käyttämättömyyden takia.

Heitetään vaikka 50 € näin alkuun. Mukana alkuperäiset romput ja paperit, ja siten siis XP-lisenssi.


A7N8X-VM/400 Micro-ATX emolevy + Athlon XP tai Sempron -prossu + 256 Mt muisti
Emo on nForce2-piirisarja, mikä meinaa sitä, ettei Vistalle ja Windows 7:lle ole ajureita. Jostain syystä emo on myös bugannut kahta muistikampaa käytettäessä, samat muistit oli toisessa emossa ookoo, mutta kun pistää tähän niin ei vedä muistitestistä läpi. Aiheuttaa ongelmia mm. näytönohjaimen kanssa. Yhdellä kammalla taas ei mitään ongelmia, mutta minulla ei ole enää tätä 256 Mt kampaa isompaa DDR-muistia enää olemassa.

Emolla on integroitu näytönohjain (VGA), ääni, verkko, 4 x USB2, printteri, sarjaportti, PS/2, 8-nopeuksinen AGP, 3 x PCI, 2 x IDE, 1 x floppy ja kaksi DDR-muistipaikkaa.

Mukaan myös ajuri- ja biosromput, ohjekirja ja takalevy.


SATA-väylästä IDE-väyläksi -adapteri
Mahdollistaa siis IDE-levyn kiinnittämisen SATA-väylään. Adapteri ei ole näppärän pienikokoinen, joten ei käy ahtaaseen koteloon tai esim. Antecin Sonata-sarjan koteloon, jossa kovalevyt sijoittuu vähän eri tavalla kuin "perinteisissä" tornikoteloissa.


ATI Radeon 9600 256 Mt
AGP-väylään. VGA ja DVI -liitännät persuuksessa.


PCI-verkkokortti, Realtek RTL8139D


Option GlobeSurfer Icon -nettimötikkä
Ensimmäisen sukupolven 3G-vehje, aika kirjaimellisesti mötikkä. Joku Elisan ajuriromppu löytyy, mutta Vistalle piti aikanaan etsiä GlobeTrotter-ajureita kunnes löysin eri laitteelle tarkoitetun japanilaisen ajuripaketin, joka kelpasi. Toisin kuin alkuperäiset ajurit, niin toimi ilman "hiiri ei liiku kun dataa kulkee" -ongelmia. Ei yllä huikeimpiin 3G-nopeuksiin. Bonuksena tähän on tosin mahdollista kiinnittää ulkoinen antenni. Vaatii luonnollisesti SIM-kortin toimiakseen.


Belkin Wireless G -reititin
Neljä porttia + portti nettiboksista tulevaa dataa varten. Laite osaa muodostaa ADSL-yhteyden, esim. jos on vaan yhden kaapelin ADSL-boksi, niin tällä saa useampia portteja + WLANin. Jos teistä joku on noin surkeassa tilanteessa ADSL:n suhteen, niin tästä lääke siihen vaivaan.

Merri [17.05.2011 17:49:20]

#

Kuulostaako kymppi liian pahalta?


Sitten vielä lisää:

A-data 1Gt DDR2 SO-DIMM 667MHz
15 € postikulujen kanssa. Jos ostat läppäriin sillä ajatuksella, että kaksinkertaistat muistin määrän, niin tarkista ensin että toinen muistipaikka on vapaa. Esimerkiksi CPU-Z osaa kertoa kunkin muistipaikan tiedot (SPD-välilehti).

Jokotai [17.05.2011 21:56:38]

#

Ei tässä muuta mutta näyttiksesi teho on vain 256 MB

nomic [17.05.2011 22:14:26]

#

Jokotai kirjoitti:

Ei tässä muuta mutta näyttiksesi teho on vain 256 MB

Iso B tarkoittaa tavua, pieni b on bitti. :)

Metabolix [17.05.2011 22:17:34]

#

Jokotai, tehoa mitataan watteina ja Mt on aivan kelpo lyhenne megatavulle. (Edit: Vai yrititkö nillittää bitin ja tavun erosta eikä käytetystä lyhenteestä?)

Jokotai [17.05.2011 22:27:26]

#

nomic: juu, niimpäs onkin :D
Metabolix: No kansanomaisesti sanottuna on minun sanomani selvä. Prossujen kelloajoistakin kuulee monien puhuvan prossun tehoina ja teknologian tehostumisella aniharvat varmaankaan tarkoittavat kasvavia wattilukemia.

Blaze [17.05.2011 22:55:03]

#

En oo ennen sua vielä kuullu kenenkään puhuvan muistimääristä tehoina. Laskentatehon toki minusta voi arkikielessä näppärästi lyhentää ihan tehoksi kun se muuten on asiayhteydestä selvää.

Ja onks 256MB jotenki vähän muistia kymmenen vuotta vanhassa näyttiksessä? Voin luvata, että laskentateho tulee tuon kortin kans ensin vastaan.

Jokotai [17.05.2011 23:19:59]

#

Blaze kirjoitti:

En oo ennen sua vielä kuullu kenenkään puhuvan muistimääristä tehoina.

Empä minäkään :)

Merri [20.05.2011 11:10:31]

#

Blaze on oikeassa, laskentateho iskee ennen muistia kyseisessä kortissa. Muisti oli tuohon aikaan verrattain halpaa, joten valmistaja laittoi korttiin 256 Mt, vaikkei kortin vauhti riittänyt kunnolla kaiken sen muistin käyttöön.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta