Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linuxien asemien nimet

Hennkka [04.05.2011 20:51:43]

#

Tuli tässä huomattua palvelimen (Ubuntu 11.04) kanssa, että siinä oleva vanha Windowsin kovalevy vaihtaa nimeään sdg:n ja sdb:n välillä. Mistähän tämä voisi johtua? Ongelma ilmeni konetta käynnistäessä virheenä, jossa sanottiin, että "levy ei ole vielä valmis". Olin poistanut aseman Ubuntun asennusta varten ja sen jälkeen lisännyt fstab-tiedostoon levyn tyyliin "/dev/sdg /media/sdg ...". Nyt toimii kun muutin muotoon "UUID=... /media/sdg ...".

The Alchemist [04.05.2011 21:00:30]

#

Kirjaintunnukset eivät ole vakioita vaan voivat vaihdella erinäisten asioiden takia.

Hennkka [04.05.2011 21:38:19]

#

Juu huomasin, mutta miksi ihmeessä se lähti vaihtamaan levyn kirjainta? Onko se yleistä, sillä Ubuntun ohjeissa neuvotaan käyttämään kirjaintunnusta?

Metabolix [04.05.2011 21:47:56]

#

Nimi voi vaihtua sen mukaan, missä järjestyksessä laitteet alustetaan. Tämä on helppo todeta USB-tikulla: se saa automaattisesti seuraavan vapaan kirjaimen. (Kuulostaa kuitenkin harvinaiselta, että kiinteiden asemien nimet vaihtelisivat itsestään. Yleensä ne alustetaan ensimmäisinä ja samassa järjestyksessä.)

UUID:n käyttö esimerkiksi fstabissa taitaa olla uudempi keksintö kuin perinteisemmät laitetiedostot. Tuskinpa kaikki ohjeet ihan heti muuttuvat, etenkin, kun UUID:n käyttö on monessa suhteessa paljon vaivalloisempaa (esim. merkkien määrän takia).

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta