Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: ohjelmistoprojekti verkossa

zico [27.04.2011 14:15:28]

#

Onko kellään tiedossa/käytössä mitään hyvää virtuaaliympäristöä, jossa ohjelmointiprojektiin osallistuvat voivat keskustella keskenään, jakaa oman työnsä nähtäville reaaliajassa jne. eli tehdä töitä keskenään ja jonne projektiin osallistuvat ohjelmoijat voivat tallentaa työnsä muidenkin saataville. Vai pitääkö alkaa koodaamaan ite :D

Jaska [27.04.2011 14:33:05]

#

Ei kannata koodata itse. Keskusteluohjelmia löytyy, vaikkapa Messenger ja Pidgin sekä versionhallintojakin on olemassa, vaikkapa git ja svn. Ainakin Ekigalla saa videon ja äänen mukaan, jos todellista keskustelua pitää käydä tietokoneen kautta.

Daih [27.04.2011 14:34:30]

#

Zico kannattaa tutustua erilaisiin versionhallintajärjestlemiin, sillä niiden avulla voi ohjelman lähdekoodin jakaa vaivatta useamman kehittäjän kesken eivätkä toistenkaan muutokset paljoa häiritse kehitystä (eri sivuhaarat jne.) eli rauassa voi kehittää sovellusta eteenpäin ja myöhemmin yhdistellä eri haarojakin. Subversion on yksi hyvä tällainen järjestelmä, mutta sen ylläpitämiseen tarvitaan palvelinta, joita jotkut palvelut tarjoavat ilmaiseksikin netissä. Esim. jos avointa koodia teet niin käypi tuo sourceforge.

Toivottavasti tämä oli sellaista palvelua mitä hait?

Chiman [27.04.2011 14:43:23]

#

Koodin jakamiseen https://github.com - reaaliaikaiseen keskusteluun IRC.

makumaku [27.04.2011 15:44:54]

#

Lisäksi esim Microsoft Netmeeting tyyppiset sovellukset voi olla käteviä, eli voidaan pitää etäkokouksia/katselmointeja joissa sitten on voip ja desktop/tiedostonjako käytössä.
Ei tietenkään tarvitse käyttää microsoftin sovelluksia. Näitä web conference palveluita on muitakin, esim webex. Periaate kuitenkin sama eli voidaan keskustella reaaliajassa ja voidaan jakaa dokumentteja näkyviin jokaisen koneelle.

Jokotai [27.04.2011 16:42:44]

#

svn ja IRC, ilmainen kombo ja voi tehdä suljetulla lähdekoodilla.

zico [27.04.2011 17:06:22]

#

Hyvin on tullut vastauksia. Kiitos siitä. Vaikeinta taitaa olla valinnan vaikeus. Täytyy alkaa testaamaan mainittuja työkaluja ja päättää sitten, mitä niissä on tarjolla.

Ideana onkin, että sovellus toimisi muutenkin kuin periaatteella "yksi tekee ja muut katsoo". Kun tiimi tekee ohjelmiston jotain osaa, pyritään siihen, ettei päällekkäisyyksiä tule tai niitä tulisi mahdollisimman vähän. Sitten kun osia aletaan yhdistellä, tulisi se sujua vaivattomasti ja käytössä olisi viimeisin muokattu versio.

Onkohan näissä mainitsemissanne ohjelmissa ominaisuutta, jolla jaettuun sovellukseen voi muutkin kirjoittaa kuin jakaja itse eli ts. jakaja voi antaa toiselle käyttäjälle jaetun sovelluksen käyttöön, jota toinen käyttäjä voi muokata (esim koodia) ja muut näkevät sen reaaliajassa?

Mutta täytyy tosiaan perehtyä tarkemmin kun tässä ehtii.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta