Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Peliohjelmointileiri Helsingin yliopistossa

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [20.04.2011 00:17:25]

#

Helsingin yliopistossa järjestetään kaksi peliohjelmointileiriä kesällä 2011. Ensimmäinen leiri (27.6.–1.7.) on suunnattu 10–12-vuotiaille, ja toinen leiri (4.–8.7.) on suunnattu 13–16-vuotiaille.

Leirit järjestää vasta perustettu LUMA-keskuksen tietojenkäsittelytieteen resurssikeskus Linkki.

Leireillä opitaan tietokonepelien suunnittelua ja ohjelmointia, ja kukin osallistuja toteuttaa leirin aikana pelin haluamastaan aiheesta. Leireille osallistuminen ei edellytä aiempaa ohjelmointikokemusta.

Lisätietoa leireistä ja ilmoittautuminen:

http://www.luma.fi/2011/06/27/peliohjelmointileiri-kesalla-2011
(Osoite mystisesti muuttui, mod. korjasi.)

Leireistä voi kysyä tässä keskustelussa tai sähköpostitse leirien vetäjiltä:

Arto Vihavainen: avihavai@cs.helsinki.fi
Antti Laaksonen: ahslaaks@cs.helsinki.fi

Tervetuloa mukaan!

kaviaari [20.04.2011 10:35:22]

#

Myös Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos järjestää nuorten peliohjelmointikurssia. Keskisuomessa asuvat voivat olla kiinnostuneita, lisätietoa leiristä:

https://www.jyu.fi/it/laitokset/mit/opiskelu/nuortenkurssi

Kev [20.04.2011 11:22:17]

#

Uusia innokkaita koodareita maailmaan. Hyvä juttu että tällaisia järjestetään! Ja vielä useammassa kaupungissa.

tsuriga [20.04.2011 11:26:58]

#

Jyväskylässä toimii myös Jyväskylä Student Tech Club (JySTeC :), joka tulee alustavien suunnitelmien mukaisesti mm. järjestämään luentoja tai pienimuotoisia kursseja. Kesälle on tällä hetkellä suunnitelmissa portaaliprojekti sekä WP7- ja Kinect-kikkailua.

Toimimme pääasiallisesti yliopistolla ja amkissa, mutta tervetuloa mukaan jo nyt jos olet alalle myöhemmin suuntautumassa tai muuten vain teknologisesti orientoitunut. Sivut tulee tosiaan jossain vaiheessa, toistaiseksi parhaiten lisätietoa saa allekirjottaneelta osoitteesta Etunimi.Sukunimi at msptechrep.com.

Antti Laaksonen [20.04.2011 11:58:30]

#

Jyväskylän yliopisto on toiminut tosiaan edelläkävijänä tässä asiassa, ja heidän kurssiensa saavuttama suosio kannusti osaltaan järjestämään vastaavaa myös Helsingin yliopistossa.

Tässä keskustelussa voi kertoa mielellään muistakin vastaavista leireistä ja kursseista.

Triton [20.04.2011 13:10:50]

#

Tästä tulikin mieleen, että mitens Linuslandia jakselee? Ei ole oikein tainut olla minkäänlaista toimintaa...

Macro [20.04.2011 15:03:07]

#

Olisi ihan mielenkiintoinen, mutta paikka on vain vähän huono.

Jokotai [20.04.2011 17:02:25]

#

Linuslandia vaikuttaisi lopetetulta. Seuraava tapaus on merkitty viimevuodelle. Tuhoon tuomittua on kertoa ulkoilmalla jäähdyttämisestä.

Antti Laaksonen [20.04.2011 20:31:59]

#

Triton kirjoitti:

Tästä tulikin mieleen, että mitens Linuslandia jakselee?

Myös lukiolaisten tapahtumat tulevat kuulumaan jatkossa LUMA-toimintaan.

ItEliasPro [24.04.2011 23:15:24]

#

Tonne vois mennä suunnitellaan jo että menisin tolle 10-12 leirille (Olen siis 10) mutta pitää keksiä majoitus ja voisko antti ehkä sanoa mitä kieltä siellä käytetään?

Antti Laaksonen [25.04.2011 00:42:38]

#

ItEliasPro kirjoitti:

ja voisko antti ehkä sanoa mitä kieltä siellä käytetään?

Kieltä ei ole päätetty vielä. Kielen valintaan vaikuttaa myös osallistujien kokemus.

Teknkik [26.04.2011 21:59:07]

#

Onko mitään vinkkiä millaista kieltä pitäisi odottaa jos osallistuu tuolle myöhemmälle leirille?

Triton [26.04.2011 22:13:54]

#

Teknkik kirjoitti:

Onko mitään vinkkiä millaista kieltä pitäisi odottaa jos osallistuu tuolle myöhemmälle leirille?

Voisin veikata, että kursseilla tullaan käyttämään Javaa tai C++...

Edit. Tietenkin on mahdollista, että käytetään Jyväskylän Yliopiston tavoin C# ja Microsoftin XNA-frameworkkia...

ItEliasPro [26.04.2011 22:21:07]

#

Muuten mitä kieliä muut 10 - 12 vuotiaat käyttää jos joku niistä ohjelmoi koska en ole kuullut missään kenestäkään muusta ala-asteelaisesta joka ohjelmoi.
(voikun ois java voikun ois java...)

Antti Laaksonen [26.04.2011 22:35:55]

#

Sinänsä ei ole mikään pakko, että kaikki käyttävät samaa kieltä. Jos haluaa tehdä pelin nimenomaan kielellä X ja ohjaajat osaavat kyseistä kieltä, tässä ei ole mitään ongelmaa.

Toisaalta millä tahansa kielellä pystyy tekemään pelin, joten kielen valinta ei ole kovin merkittävä asia. Tosin leiri kestää vain viikon, joten kieli ei saa olla liian hankalakäyttöinen.

Kieleksi on harkittu Pythonia, Javaa, C#:aa, JavaScriptiä ja CoolBasicia. Näissä kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

rax [02.05.2011 18:57:52]

#

Itseä ainakin kiinnostaisi, C++ ja Java ehkäpä eniten.

Hennkka [02.05.2011 22:00:58]

#

Kerkeiskö tolle tokalle leirille vielä 5. päivä kun ei ihan kerkeä tolle ekalle päivälle? Aikaisempaa ohjelmointikokemusta löytyy hieman.

Muuten tuo linkki tuolla ylhäällä ei toimi; onko sen tarkoitus osoittaa tänne http://www.luma.fi/2011/06/27/peliohjelmointileiri-kesalla-2011 ?

Antti Laaksonen [02.05.2011 22:38:42]

#

Hennkka kirjoitti:

Kerkeiskö tolle tokalle leirille vielä 5. päivä kun ei ihan kerkeä tolle ekalle päivälle? Aikaisempaa ohjelmointikokemusta löytyy hieman.

Toki, ei haittaa, vaikka liityt mukaan vasta toisena leiripäivänä.

Antti Laaksonen [02.06.2011 14:05:17]

#

Vielä ehtii ilmoittautua leireille. Etenkin toisella leirillä (4.–8.7.) on vielä hyvin tilaa!

gamehouse [03.06.2011 15:23:49]

#

Voi voi,

Olisin muuten ehkä tullut, mutta kesätyö Tampereen yliopistolla vie koko kesän :D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta