Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: MySQL:n käynnistys MAMPissa ja Macbookissa

Jaska [12.04.2011 17:02:50]

#

Opettelin Drupalia ja päivän päätteeksi sammutin koneen. Kun aamulla koetin käynnistää servereitä kuten ennenkin hallintapaneelin napista "Start Servers", niin se käynnisti vain Apachen, ei MySQL:ää. Onkohan kellään ideaa, mistä ongelma voi johtua? Löytyisiköhän täältä osaajia kun osoitteessa http://serverfault.com/questions/256809/mamp-wont-restart-mysql-server-on-macbook tarkennuskysymykseeni ei vastattu?

mrl586 [12.04.2011 22:39:52]

#

Katso lokitiedostoja. Niissä voi olla mainittu ongelman aiheuttaja.

kayttaja-8011 [13.04.2011 09:28:29]

#

Logitiedostoihin katsominen voi auttaa tai sitten katso onko mysql prosessi käynnissä. Jos se on käynnistä niin lopeta se ja käynnistä MAMP uudelleen

Jaska [13.04.2011 11:10:33]

#

Suljin prosessin ja yritin käynnistää uudelleen, mutta se ei vaan lähde käyntiin.

sudo ./stop.sh
Password:
/Applications/MAMP/Library/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/Applications/MAMP/tmp/mysql/mysql.sock' (2)'
Check that mysqld is running and that the socket: '/Applications/MAMP/tmp/mysql/mysql.sock' exists!
Jaakko-Seppalas-MacBook:bin jaakkoseppala$ sudo ./startMysql.sh
Jaakko-Seppalas-MacBook:bin jaakkoseppala$ 110413 10:59:02 mysqld_safe Logging to '/Applications/MAMP/logs/mysql_error_log.err'.
mkdir: /Applications/MAMP/tmp: No such file or directory
chown: /Applications/MAMP/tmp/mysql: No such file or directory
chmod: /Applications/MAMP/tmp/mysql: No such file or directory
110413 10:59:02 mysqld_safe Starting mysqld daemon with databases from /Applications/MAMP/db/mysql
110413 10:59:02 mysqld_safe mysqld from pid file /Applications/MAMP/tmp/mysql/mysql.pid ended

Logissa lukee:

InnoDB: Unable to lock ./ibdata1, error: 35
InnoDB: Check that you do not already have another mysqld process

Jaska [21.04.2011 14:12:10]

#

Hmm. Näköjään tuota pistorasiaa mysql ei ole tuossa hakemistossa

Jaakko-Seppalas-MacBook:/ jaakkoseppala$ find * | grep mysql.sock
find: Library/Application Support/Apple/ParentalControls/Users: Permission denied
find: Library/Caches/com.google.UpdateEngine.Framework.0: Permission denied
find: System/Library/DirectoryServices/DefaultLocalDB/Default: Permission denied
find: System/Library/User Template: Permission denied
find: dev/fd/3: Not a directory
find: dev/fd/4: Not a directory
find: private/etc/cups/certs: Permission denied
find: private/var/agentx: Permission denied
find: private/var/at/tabs: Permission denied
find: private/var/at/tmp: Permission denied
find: private/var/audit: Permission denied
find: private/var/backups: Permission denied
find: private/var/db/dhcpclient: Permission denied
find: private/var/db/DirectoryService: Permission denied
find: private/var/db/dslocal/nodes/Default: Permission denied
find: private/var/db/krb5kdc: Permission denied
find: private/var/db/launchd.db/com.apple.launchd.peruser.212: Permission denied
find: private/var/db/launchd.db/com.apple.launchd.peruser.26: Permission denied
find: private/var/db/launchd.db/com.apple.launchd.peruser.4294967294: Permission denied
find: private/var/db/launchd.db/com.apple.launchd.peruser.97: Permission denied
find: private/var/db/shadow: Permission denied
find: private/var/db/Spotlight: Permission denied
find: private/var/db/sudo: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee+++++++++++/-Caches-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++EE+++22/-Caches-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++EE+++22/-Tmp-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++KE+++3Y/-Caches-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++KE+++3Y/-Tmp-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++L++++3k/-Caches-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++ME+++42/-Caches-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++ME+++42/-Tmp-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++mU+++Ac/-Tmp-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++nE+++Ao/-Caches-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++p++++BE/-Caches-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++p++++BE/-Tmp-: Permission denied
find: private/var/folders/zz/zzzivhrRnAmviuee++++pE+++BI/-Tmp-: Permission denied
find: private/var/log/krb5kdc: Permission denied
find: private/var/log/securityproxy: Permission denied
find: private/var/root: Permission denied
find: private/var/run/mds: Permission denied
find: private/var/samba/winbindd_privileged: Permission denied
find: private/var/spool/cups: Permission denied
find: private/var/spool/fax: Permission denied
find: private/var/spool/mqueue: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/active: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/bounce: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/corrupt: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/defer: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/deferred: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/flush: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/hold: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/incoming: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/maildrop: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/private: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/public: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/saved: Permission denied
find: private/var/spool/postfix/trace: Permission denied
find: private/var/tmp/launchd: Permission denied

Eli ilmeisesti pitää mennä hakemistoon /Applications/MAMP/tmp/mysql/ ja luoda symbolinen linkki johonkin noista tiedostoista, mutta mihin?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta