Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Win7 & verkkolevyt

LaNu [12.04.2011 15:40:09]

#

Miten ihmeessä tämän win7:n saa muistamaan verkkolevyn salasanan? WinXP:n kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta tämä muistaa tunnarit vain seuraavaan boottiin asti. Olen koittanut googlata, mutta mitään toimivaa ratkaisua en ole keksinyt.

Kyseessä siis kotiverkossa olevat verkkojaot, sambaa & winkkaria - molemmissa sama ongelma. Ilmeisesti ongelmasta pääsisi, jos molemmilla koneilla olisi samat tunnukset, mutta se ei muuten käy päinsä.

Macro [12.04.2011 15:56:15]

#

Miten sait sen onnistumaan XP:ssä? Home Editionissa ei onnistu sitten millään.

Lainaus jostain vanhemmasta keskustelusta...

Grez kirjoitti:

Yksi tapa saada se muistamaan voisi olla sanoa
net use "\\192.168.0.128\aseman nimi" /user:käyttäjänimi /savecred /persistent:YES

LaNu [12.04.2011 18:54:10]

#

Macro kirjoitti:

Miten sait sen onnistumaan XP:ssä? Home Editionissa ei onnistu sitten millään.

Jaa, olisiko tämä se kompa. Vanha läppäri oli HP:n Enterprise-malli ja sitä myötä sitten Pro Windows. Tässä uudessa on 7 Home Premium. Jossain puheltiin, että vastaavia ongelmia on Pro-versiossakin, mutta saattoi olla väärääkin tietoa. Joka tapauksessa, kai se on asenneltava Linux-tähän että Windowsin levyjaot toimii.

Oikeastaan, lähinnä esteenä on laiskuus: pitäisi selvittää miten korvata Asuksen backup-osio niin, että saan Windowsin tarvittaessa asennettua. En ole oikein saanut selville, millä ehdoin tuo koneen pohjan serial... Voi v***, se on kulunut pois :D Eli ei siitä sen enempää. Lappu on kyllä pohjassa, mutta juurikin se serial on kadonnut.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta