Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C JA C++ OPETUS

Sivun loppuun

mentorclub [10.04.2011 15:44:40]

#

TIETOTEKNIIKAN YKSITYISOPETUS

www.mentorclub.fi

PUHELINNUMERO: 0408215030

TIETOTEKNIIKKA JA TIETOJENKÄSITTELY

1. Tietokone ja tietojenkäsittely (Ajokortti)
2. C-Kieli (Perusteet)
3. C++ (Perusteet)

HUOMIO :
1. Ensimmäisen oppitunnin alusta 30 minuuttia on maksutta.
2. Joka kymmenes oppitunti on ilmainen.
3. Saa pakettiakin ja riippuen tilanteesta keskustella hinnasta.

Teuro [10.04.2011 16:23:52]

#

Mitä konkreettista etua kurssista on? Täällä putkassahan on oikein mainiot opassarjat kyseisistä kielistä. Tarkoitan, että mitä vastinetta tuolle 65:e eurolle / tunti oikein tulee?

Jokotai [10.04.2011 16:52:28]

#

"Ajokortti", oletko tosissasi? Ja nuo sivutkin antavat todella hyvän mielikuvan :D
EDIT: Vielä Caps Lock:kin mainitsematta :)

Metabolix [10.04.2011 17:09:01]

#

Minusta on vaikea kuvitella, mitä ohjelmoinnin yksityisopetuksessa tapahtuisi. Kävin katsomassa Helsingin yliopiston Java-kurssin erästä harjoitustilaisuutta, jossa parikymmentä henkilöä koodasi tehtäviä. Ohjaajista oli harvoin kolmekaan kerralla varattuna. Tuskin kukaan keksii niin paljon järkevää kysyttävää, että voisi työllistää kokonaisen opettajan. Ohjelmointia ei vain kerta kaikkiaan opita sillä, että yksi sanelee ja toinen kirjoittaa.

Muutenkaan perusteoriaa ei minusta kannata tankata yksityisoppitunneilla. Joskus on pakko oppia lukemaan ja soveltamaan itse, joten opettelun voi hyvin aloittaa heti alkuun. Perusasioista sentään on tarjolla kattavia oppaita, ja foorumeilta löytyy monta auttajaa. Vaikeammista sovelluksista ei ehkä löydy yhtään kunnollista opasta eikä välttämättä ketään, joka olisi tehnyt aiemmin vastaavaa ja olisi vielä halukas auttamaankin.

Sinänsä en epäile, etteikö maksavia asiakkaita löytyisi. Onhan noita toimivia rahastusideoita urheilunkin puolella, kaiken maailman personal trainereita ja juoksukouluja, aivan kuin ihminen ei voisi ilmaiseksi käydä lenkillä, ja yliopistoon pyrkivien valmennuskursseja, aivan kuin pääsykoekirjaa ei voisi käskemättäkin lukea.

punppis [15.04.2011 12:10:46]

#

Siistit sivut.

"Hyvä Opettaja inspiroi oppilaansa ja tekee hänestä paremman ihmisen."

Metabolix:

Itsellä ainakin auttaa kun opettaja selittää jutut ja voi aina kysyä tarpeen vaatiessa. Pelkästään kirjojen lukemisessa on juuri se ongelma, että ei voi kysyä jos ei ymmärrä asiaa.

The Alchemist [16.04.2011 08:18:33]

#

Jos jotain ei ymmärrä, niin silloin pitää vain ottaa Google kauniiseen käteen ja etsiä esimerkkejä. Tämä tuntuu olevan monelle täysin ylitsepääsemätön este.

ankzilla [16.04.2011 10:51:39]

#

The Alchemist kirjoitti:

Jos jotain ei ymmärrä, niin silloin pitää vain ottaa Google kauniiseen käteen ja etsiä esimerkkejä. Tämä tuntuu olevan monelle täysin ylitsepääsemätön este.

Sehän on niin että Googleakin pitää "opetella" käyttämään.
Yleensä monista asioista pitää tietää Googlettaessa englanninkieliset termit, ja ne eivät todellakaan ole itsestäänselvyyksiä kun aloittelee ohjelmointia.

Torgo [16.04.2011 15:56:50]

#

Sekä oppijoita että opettajia on monenlaisia. Toiset oppivat yhdellä ja toiset toisella tavalla. Jotkut eivät osaa opettaa sitten millään ja toiset taas saavat tyhmemmätkin ymmärtämään asioita kerrasta.

The Alchemist kirjoitti:

Jos jotain ei ymmärrä, niin silloin pitää vain ottaa Google kauniiseen käteen ja etsiä esimerkkejä. Tämä tuntuu olevan monelle täysin ylitsepääsemätön este.

Varsinkin aloittelijalle se on monesti monestakin syystä ylitsepääsemätön este. Netistä löytyy hyvin paljon sekä oikeaa että väärää tietoa. Aloittelijan on vaikea tunnistaa mikä on laadukasta oppimateriaalia ja mikä ei. Nekin mitkä ovat tarkkoja ja oikein, eivät useinkaan mahdollista minkäänlaista vuorovaikutusta, jolloin syntyy helposti väärinymmärryksiä ja voivat ohjata kokonaan väärille raiteille.

Toinen seikka on motivaatio. Monille on paljon motivoivampaa ja tehokkaampaa opiskella, kun joku on potkimassa persauksille ja auttamassa kehittymään.

Kolmas asia mikä tulee mieleen, on että useat ohjelmoimaan opettelevat eivät tiedä mikä on while-looppi, mutta haluavat silti heti tehdä 3D-räiskinnän. Sitten tuleekin ongelma, kun ei tiedetä edes miten saadaan hello world kääntymään ja ukon pitäisi jo ammuskella kuussa alieneita. Siihen loppuukin sitten motivaatio. Kursseilla lähdetään väkisinkin perusteista liikkeelle ja huolehditaan että pohjatiedot on kunnossa ennen suurempia projekteja.

Minusta ainakin on hyvä että jokainen ohjelmoinnista kiinnostunut voi valita sen itselleen parhaan tavan opiskella. Henkilökohtaisesti en kyllä noista kursseista paljoa perusta. Yliopistossa istuin kaikki ohjelmoinnin tunnit kahviossa tai atk-luokassa ja opiskelin asiat itse. :D

The Alchemist [16.04.2011 16:13:05]

#

Googlettaminen ei ole koskaan mikään kynnyskysymys, jos vain kiinnostaa nähdä edes vähän vaivaa. Ei tänne Putkaankaan postailla sen takia, että ollaan normaaliin toimintaan kykenemättömiä ja tyhmiä, vaan ihan laiskuuden takia.

Sellaista alkeistason ongelmaa ei olekaan, mihin ei googlettamalla vastausta löytäisi vaikka sitten ihan suomeksi. Jokin opas siinä pohjalla on kuitenkin oltava, tuskin kukaan vain ajattelee opetella koodaamaan ja sitten alkaa etsiä valmista koodia copy-pastettavaksi (paitsi #ankkamankka:n väki).

Antti Laaksonen [16.04.2011 20:16:50]

#

The Alchemist kirjoitti:

Ei tänne Putkaankaan postailla sen takia, että ollaan normaaliin toimintaan kykenemättömiä ja tyhmiä, vaan ihan laiskuuden takia.

Tämä ei voi pitää paikkaansa. Jos vastauksen saisi helposti Googlesta, mitä järkeä olisi sen sijaan lähettää kysymys keskusteluun, odottaa vastausta ja sietää ilkeitä vastauksia.

Jos vastauksen tietää etukäteen, sen löytää helposti Googlesta. Sitten voi kertoa ylimielisesti, että etsimiseen meni aikaa viisi sekuntia ja ensimmäisen hakutuloksen katsominen riitti. Mutta jos vastausta ei tiedä etukäteen, etsiminen voi olla hyvin vaikeaa.

Grez [16.04.2011 20:30:22]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Jos vastauksen tietää etukäteen, sen löytää helposti Googlesta. Sitten voi kertoa ylimielisesti, että etsimiseen meni aikaa viisi sekuntia ja ensimmäisen hakutuloksen katsominen riitti.

No en tiedä ylimielisyydestä, mutta jos itse vastaan tyylillä että löytyi Googlesta niin laitan näkyviin myös hakusanat. Näin tehdessäni elättelen toiveita, että kysyjä saisi paitsi vastauksen, myös vinkkejä siitä, miten ja millaisilla hakusanoilla yleensä kannattaa etsiä. Ja en tietenkään käytä hakusanoja, jotka ei ole suoraan johdettavissa kysyjän kysymyksestä.

Antti Laaksonen [16.04.2011 20:33:27]

#

Tässä ei toki ole mitään ongelmaa, minua lähinnä häiritsevät vastaukset tyyliin "olisit löytänyt tämän itse viidessä sekunnissa, jos olisit vain viitsinyt".

Triton [16.04.2011 21:58:59]

#

Yksi hyvä esimerkki laadukkaasta ohjelmoinnin opetuksesta on mielestäni Helsingin yliopiston TKTL:n kurssit. Siellä luennot ovat olleet varsin mielenkiintoisia ja hauskoja (toki nämä ovat luennoitsijastakin kiinni, mutta noin yleensä) sekä toisaalta harjoitustilaisuuksissa on koko aika asiantuntevaa väkeä neuvomassa ja auttamassa. Luennot nyt eivät välttämättä ole aina tarpeellisia, mutta kuten sanoin, niin ne ovat varsin hyvää ajanvietettä ja toisaalta siellä saa kysyä aiheesta mitä vain sekä hyvin usein niissä päästään asioiden ytimiin ja saadan erittäin mielenkiintoista keskustelua aikaan.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta