Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Äänen lähettäminen läppäriltä vahvistimelle

Olli [26.03.2011 20:18:13]

#

Hei,
osaisitteko sanoa, mikä olisi järkevin tapa lähettää ääntä langattomasti läppäriltä vahvistimelle, joka sitten toistaisi ne joko kaiuttimista tai langattomista kuulokkeista?

Läppäriin on asennettuna Linux Ubuntu. Tarkoituksena olisi, että sillä voisi lähettää joko spotifyn biisejä tai mahdollisesti koneelle tallennettavia kappaleita. Läppäri sijaitsee paikassa, johon ei ole mahdollista mennä sitä käynnistelemään joka kerta kun musiikkia haluaa kuunnella / kappaletta vaihtaa / pysäyttää jne. Mikä olisi järkevin ratkaisu etähallinnan toteutukseen?

Löysin tällaisen netistä:
http://www.dealextreme.com/p/high-power-1-5w-2-4ghz-4-ch-rf-wireless-av-transmitter-receiver-set-w-ir-remote-relay-100v-240v-ac-20507
tuossa löytyisi tuki myös infrapunan lähettämiseen.

Häiritseekö tuo kovasti langatonta reititintä joka käsittääkseni toimii samalla taajuudella? Pääseekö ko. ongelmasta irti vaihtamalla reitittimen toimintakanavaa?

kiitos paljon vastauksesta.

Macro [26.03.2011 20:33:02]

#

Sonylla on ainakin niitä vahvistimia, johon Bluetoothilla saa ääntä. Jos ei sellasta tonnin vahvistinta löydy, niin jokin FM-lähetin ja -vastaanotin on tarpeen.

Meillä oli langaton valvontakamera käytössä tässä jonkun aikaa, WLAN ei toiminut ja kameran kuva pätki. Joten silloin se ainakin häiritsi.

Jokotai [26.03.2011 20:35:34]

#

Tässä on hyvä sivu: http://www.wireless-speakers.org/index.html antaa tosiaan tuon Infran, mutta lisäksi myös FM:än.

Kanavan vaihtamisen pitäisi auttaa.

Olli [26.03.2011 21:49:59]

#

Kiitos vastauksista. Mitenkähän tuo etäohjaus kannattaisi toteuttaa?

Metabolix [26.03.2011 21:57:50]

#

Nykyaikaisella kännykällähän voit ottaa ssh-yhteyden läppäriin, tai voit kehitellä HTTP-pohjaisen hallintapaneelin (esim. VLC:ssä on valmiiksi sellainen).

Olli [27.03.2011 09:11:13]

#

Hei,

ensimmäinen mainitsemasi vaihtoehto olisi kyllä käytännössä ihan mahdollinen, mutta meiltä löytyy vain yksi tuollainen tarkoittamasi "nykyaikainen" kännykkä.

Toinen vaihtoehto olisi turhan monimutkainen (= läppäri pitäisi käynnistää joka kerta kuin haluaa kuunnella).

Olisiko siis mahdollista ostaa läppäriin kaukosäädin (eikös niitä ole saatavilla?) ja sitten välittää infrapunasignaali tuon dealextremen laitteen kautta?

Lisäksi tuli sellainen kysymys mieleen, että onko spotifyn soittolistan muuttamiseen mitään verkkomahdollisuutta vai olisiko se järkevintä tehdä etäyhteydellä tuon toisen läppärin avulla?

Beuling [27.03.2011 14:07:35]

#

Itse sain HP:n kannettavan mukana pienen kaukosäätimen jolla saa sammutettua, käynnistettyä etc. mutta pääasiassa toiminnot on tarkoitettu Media centeriin (windows) eikä se kaukosäädin kanna paljoon.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta