Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Aloitan nettisivujen suunnittelua

eija [14.03.2011 13:49:53]

#

Minulle on opetettu, että ohjelmistoa suunniteltaessa on aina ensin kuunneltava sivun tulevia käyttäjiä ja tehdä suunnitelma siten, että se hyödyttää tulevia käyttäjiä. Opiskelijat ja opettajat on helppo saada suunnitteluun mukaan.

Mutta sitten on kaikenmaailman viranomaiset, meidän tapauksessa myös yksityiset rakentajat ja pienrakennusyritykset. Näitä ei tavoita millään, eikä johto edes päästä minua viranomaisten kimppuun.

Tehdäkö sitten sivut opiskelijoille ja opettajille ja jättää muut käyttäjäryhmät huomiotta. Vai tehdä sinne viritelmiä muille käyttäjille ja toivoa, että käyttävät.

Lebe80 [14.03.2011 14:38:58]

#

Miksei tavoita? Ja sivuston tulevia käyttäjiä on vähän hankala kuunnella, kun niitä ei voi oikein olla ennen sivuston syntymistä.

Ja jos on useamman vuoden tehnyt jo sivustoja, niin kyllä sitä normaali-perussivusto onnistuu, oli kohdeyleisönä viranomaiset taikka rakentajat.

Koskaanhan et tee sivustoa ilman, että kukaan tilaa sitä sinulta. Harrastussivustot on sitten asia erikseen. Tällöinkään en ole koskaan kuullut, että lähettäisiin ihan johtotason henkilöitä ahdistelemaan sivuston testauksessa, eli eiköhän tällöinkin sivustolle tule käyttäjät ihan normaaleita reittejä.

Muutenkin tilatun sivuston rakentamisessa ensiksi sinun pitäisi hyväksyttää sivuston rakenne, tehdä demosivustoa ja hyväksyttä ulkoasua. Eli ei se sivusto synny yleensä ihan yhdellä istumalta ilman muutoksia.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta