Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: D-kieli

Sivun loppuun

setä [11.03.2011 12:36:50]

#

Kyse on siis ohjelmointikielestä, joka pohjautuu C++kieleen ja on mukana muisden kielien hyviä puolia. Onko kellään kokemusta?

Metabolix [11.03.2011 17:30:56]

#

No toimiihan se sinänsä. Olennaisina eroina C++:aan on helpompi tuki roskienkeruulle, muutamissa asioissa yksinkertaisempi syntaksi ja pienempi käyttäjäkunta eli vähemmän valmiita työkaluja. Kuitenkin jos C++ oli vaikea, tuskinpa D juuri sen helpompi on.

En oikein ymmärrä, mikä tässä kielikysymyksessä on niin suuri ongelma; et tule löytämään mitään ihmekieltä, joka olisi hirveän helppo ja hirveän tehokas. Jostain pitää aloittaa, eikä se asia varmasti kyselemällä miksikään muutu.

setä [11.03.2011 18:44:11]

#

Olen koittanut perehtyä edes jollain tasolla eri kieliin mutta aina tuntuu seinä nousevan pystyyn ja tuo VB5 tuntuu näihin muihin verrattuna erittäin helpolta ja erittäin tehokkaalta, vaikka tiedän hyvin että huomattavasti tehokkaampia löytyy kunhan oppii käyttämään. Yritän siis selvitellä mitä kannattaisi tosissaan ruveta opiskelemaan koska VB5:n tulevaisuus näyttää huonolta. Mahtaneeko sitten kuitenkin tuo VBNET olla sopivin vaihtoehto?
Parhaat kiitokset tähänastisista vinkeistä.

Jokotai [11.03.2011 23:09:41]

#

.NET on Win puolelle paras vaihtoehto, jos haluaa kohtuullista nopeasti, mutta suosittelen kuitenkin C++/Javaa, juurikin Metabolixin mainitsemien valmiiden työkalujen takia. D tukee vain C:n kirjastoja, vaikka sitä kautta voikin käyttää myös C++:n kirjastoja, mutta se olisi lievää säätämistä. D voi olla vähän helpompi kuin C++, mutta ei merkittävästi. Ainakaan itse en pidä D:n yleistymistä kaupallisissa sovelluksissa todennäköisenä, joten suosittelen seinistä huolimatta tutustumaan C++ ja kavereihin. VB5 on mennyttä kalua, sitä on turha enään opiskella.

Metabolix [11.03.2011 23:25:10]

#

Jokotai, mihin ihmeeseen näkemyksesi perustuu? Selityksesi D:n kirjastoista on jollain tavalla pielessä, ja "C++/Java" on minusta tässä tilanteessa harvinaisen epäonnistunut niputus, kun kyseisillä kielillä on vähemmän yhteistä kuin C++:lla ja D:llä keskenään tai Javalla ja .NET-kielillä keskenään.

VB.NET on luultavasti järkevä valinta, pehmeä lasku VB5:stä nykyaikaan. Ei kuitenkaan kannata jämähtää yhteen kieleen vaan opetella perään vielä pari lisää. Yksi mahdollinen reitti on VB.NET – C# – (D –) C++, ja lisäksi ei ole huono idea tutustua JavaScriptiin, Pythoniin ja ehkä johonkin hieman erikoisempaan kuten Rubyyn, vaikkei tästä välttämättä olekaan suoraa hyötyä. Melkein jokainen uusi kieli antaa jotain uutta ajateltavaa.

Jaska [11.03.2011 23:47:38]

#

Jos seinä tuntuu tulevan vastaan, niin kieltä ei välttämättä kannata vaihtaa kaikissa tapauksissa. Sitkeys on valttia oikeastaan kaikessa opiskelussa. Kun kerran selvittää ongelmat itselleen, todennäköisesti sen muistaa jatkossakin. Opettelemalla kielen kunnolla hyvästä kirjasta pärjää jo aika pitkälle. Netistä voi löytää tuoreempaa tietoa asiasta, ja monesti ratkaisun löytää sieltä nopeammin kuin kirjallisuudesta.

Ainakaan itse en osaa tehdä millään kielellä kaikkia haluamani asioita, ja joitain asioita en osaa tehdä millään kielellä. Tällä hetkellä keskityn nykyisessä työssä tarvittavien juttujen opiskeluun. Vaikka koodaus tökkiikin välillä, olen onnistunut selvittämään monia asioita riittävän nopeasti työn kannalta.

setä [12.03.2011 09:08:55]

#

Kiitokset vinkeistä. Keskityn nyt alkuun Visual Studio 2010 Expressin VB.Nettiin jota ja aiemmin yritin. Mikä olisi hyvä oppimateriaali, mieluummin suomenkielinen?

Jokotai [12.03.2011 09:53:14]

#

Metabolix: niputus oli käytetyimmistä kielistä, ei ominaisuuksiltaan samankaltaisimmista

Windowsin omilla sivuilla on aika hyvä ja kattava opas http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/default ei suomea, mutta kattavin mitä on.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta