Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Palvelimen ohjelmisto

Hennkka [22.02.2011 20:42:01]

#

Ajattelin tässä antaa vanhalle koneelle vielä uuden elämän palvelimena, joten mikäs käyttis pitäisi asentaa ja mitä ohjelmia? Java, PHP ja MySQL olisi hyvä olla. Javaa tarvitsen siis yhden erillisen pelipalvelimen pyörittämiseen, en sivujen kirjoittamiseen.

Edit. Entä mitä tiedostojen jakamiseen tarvitaan?

Metabolix [22.02.2011 20:55:56]

#

Tähän aiheeseen saat varmaankin vastaukseksi pitkän listan eri Linux-jakeluita, joiden kohdalla ei ole palvelinominaisuuksien puolesta olennaisia eroja. :)

Joten aloitetaan: Asenna Arch Linux. Minulla on sellainen palvelimena, hyvin toimii.

Mitä tarkoitat tiedostojen jakamisella? Voihan niitä jakaa vaikka tavallisella HTTP-palvelimella. Turvallinen etäkäyttö taas onnistuu SSH:lla (pelkkien tiedostojen osalta SFTP:llä).

Hennkka [22.02.2011 21:00:28]

#

Tiedostojen jakamisella tarkoitan sitä, että koneeseen varmaan ostetaan pari teran levyä, joita voisi sitten käyttää backuppeihin ja muuten vain tiedostojen säilömiseen.

-tossu- [22.02.2011 21:06:44]

#

Tiedostojenjakoon läheverkissa sopii esim. NFS ja Samba. Jos tiedostoja käytetään Windows-koneilta, Samba on hyvä vaihtoehto, koska Windowsissa on sille tuki sisäänrakennettuna. Linuxille ja muillekin *nixeille jaettaessa NFS on parempi vaihtoehto.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta