Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Apachen säätäminen Mintissä

Sivun loppuun

Jaska [10.02.2011 21:06:53]

#

Yritin asentaa Apachea koneelleni (Linux Mint Helena). Kaikki meni hyvin, muttä käynnistyksessä tuli ongelmia:

jaakko@jaakko-desktop ~ $ sudo service apache2 start
 * Starting web server apache2                                                  apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName
httpd (pid 2349) already running
                                                                         [ OK ]
jaakko@jaakko-desktop ~ $ service apache2 start
 * Starting web server apache2                                                  apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName
(13)Permission denied: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
                                                                         [fail]

Netistä löytämilläni ohjeilla lisäsin seuraavan pätkän tiedostoon /etc/apache2/apache2.conf, mutta se ei ratkaissut ongelmaa

# This would be correct.
<VirtualHost *:80>
  ServerName some.domain.com
  # Options and stuff defined here.
</VirtualHost>

-tossu- [10.02.2011 21:56:07]

#

Googlettamalla tuota virheilmoitusta selviää, että ServerName <palvelimen nimi> pitäisi laittaa VirtualHost-lohkon ulkopuolelle. Oletko kokeillut sitä?

Jaska [10.02.2011 22:07:32]

#

Kiitos! Nyt ei tule valituksia.

jaakko@jaakko-desktop ~ $ sudo service apache2 start
 * Starting web server apache2                                                  httpd (pid 2349) already running
                                                                         [ OK ]

Mutta tein seuraavanlaisen tiedoston:

<?php
  phpinfo();
?>

Kun avaan sen tuplaklikkaamalla tiedostoa, ei tulostu mitään. Olenko ymmärtänyt jotain väärin, mutta mielestäni Apachen ja PHP:n asentaminen Synapticista pitäisi riittää PHP:n asentamiseen?

-tossu- [10.02.2011 22:26:29]

#

Jaska kirjoitti:

Kun avaan sen tuplaklikkaamalla tiedostoa, ei tulostu mitään. Olenko ymmärtänyt jotain väärin, mutta mielestäni Apachen ja PHP:n asentaminen Synapticista pitäisi riittää PHP:n asentamiseen?

Voit testata PHP-koodia laittamalla sen palvelimen DocumentRoot-hakemistoon ja menemällä selaimella osoitteeseen http://localhost .

Jaska [10.02.2011 22:34:31]

#

Mistä saan selville oman koneeni DocumentRoot-hakemiston? Haluaisin nähdä omalla koneellani olevia PHP-tiedostoja, jotka ovat myös muissa hakemistoissa kuin DocumenRootissa. Nyt jos laitan osoitepalkkiin Firefoxissa tai Chromessa

file:///home/jaakko/Desktop/info.php

selain lataa tiedoston työpöydälleni, mutta tiedostohan on jo kovalevylläni. Localhost tulostaa seuraavan sivun:

<html><body><h1>It works!</h1>
<p>This is the default web page for this server.</p>
<p>The web server software is running but no content has been added, yet.</p>
</body></html>

-tossu- [10.02.2011 22:42:15]

#

Jaska kirjoitti:

Mistä saan selville oman koneeni DocumentRoot-hakemiston

Se on määritelty jossain Apachen asetustiedostossa. Jos et ole muuttanut sitä, niin se on hyvin todennäköisesti /var/www.

Jaska kirjoitti:

Haluaisin nähdä omalla koneellani olevia PHP-tiedostoja, jotka ovat myös muissa hakemistoissa kuin DocumenRootissa.

Toki voit suorittaa missä tahansa hakemistossa olevia PHP-tiedostoja vaikka ilman Apachea, mutta jos haluat koodien toimivan www-ympäristössä esimerkiksi sivujen testausta varten, pitää tiedostot laittaa DocumentRootiin ja katsoa sivuja selaimella.

Jaska [10.02.2011 22:54:27]

#

Ahaa. Eli siis jos teen vaikkapa Alicen projektia koneellani, niin minun tulee kopioida kaikki tiedostot hakemistoon /var/www . Jos taas samaan aikaan Bob haluaa minun tekevän projektia, on minun siirrettävä Alicen projektin tiedostot hakemistoon /var/www/Alice, jotta voin siirtää Bobin projektin hakemistoon /var/www/ . Vaikuttaa vähän kömpelöltä.

-tossu- [10.02.2011 22:58:50]

#

Jaska kirjoitti:

Eli siis jos teen vaikkapa Alicen projektia koneellani, niin minun tulee kopioda kaikki tiedostot hakemistoon /var/www . Jos taas samaan aikaan Bob haluaa minun tekevän projektia, on minun siirrettävä Alicen projektin tiedostot hakemistoon /var/www/Alice, jotta voin siirtää Bobin projektin hakemistoon /var/www/ .

Ei tarvitse, voit antaa molempien projektien olla omissa hakemistoissaan, riittää kunhan ne ovat /var/www:n alla. Menet vain selaimella osoitteeseen http://localhost/Alice tai http://localhost/Bob .

Teknkik [11.02.2011 15:21:33]

#

Jos palvelin on vain kehityskäytössä, voit hyvin poistaa /var/www -hakemistossa olevan index.html -tiedoston niin saat tiedostolistauksen mennessäsi http://localhost -osoitteeseen ja projektejen koordinoiminen on helpompaa kun puolta ajasta ei tarvitse muistella osoitteita :D

Metabolix [11.02.2011 16:51:14]

#

Jaska kirjoitti:

Edit: Kappas. Kokeilin uudelleenladata sivua, ja nyt näenkin tiedostolistauksen. Omituista, ettei äskeisellä uudelleenlatauksella näyttänyt.

Selaimessasi on varmaan välimuisti käytössä. Siinä ei ole mitään omituista, ja jos aiot tehdä minkäänlaista nettiohjelmointia, kannattaa ottaa selvää asiaan liittyvistä palvelimen ja selaimen asetuksista (Google: Apache cache control, Google: Firefox cache) sekä selaimen hyödyllisistä näppäinyhdistelmistä (Google: Firefox force refresh).

(Edit: Poistit sitten viestisi.)

Jaska [11.02.2011 16:54:09]

#

No kun se ongelma ratkesi itsekseen.

Jaska [12.02.2011 16:25:57]

#

Mitenkä sitten saan Drupalin asennettua kuntoon? Tein MySQL:llä tietokannan drupaltest. Nyt tuolle kannalle pitäisi ilmeisesti laittaa käyttäjäksi jaakko, mutta miten? Ainakin Drupalin asennus törmäsi virheilmoitukseen

lainaus:

Failed to connect to your database server. The server reports the following message: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'jaakko'@'localhost' (using password: YES).

-tossu- [12.02.2011 17:51:49]

#

Jaska kirjoitti:

Tein MySQL:llä tietokannan drupaltest. Nyt tuolle kannalle pitäisi ilmeisesti laittaa käyttäjäksi jaakko, mutta miten?

Vaikka näin: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/adding-users.html

Suosittelen sinua kuitenkin asentamaan phpMyAdminin, koska sillä hoituu kaikennäköinen MySQL-tietokannan hallinta helposti.

Jaska [15.02.2011 19:39:35]

#

Jostain syystä oikeuksien laittaminen ei onnistunut

GRANT SELECT,INSERT,UPDATE,DELETE,CREATE,ALTER,INDEX,DROP, CREATE TEMPORARY TABLES,SHOW VIEW,CREATE ROUTINE,ALTER ROUTINE, EXECUTE,CREATE VIEW,EVENT,TRIGGER ON drupaltest.* TO 'Jaakko'@'localhost' with grant option;
Query OK, 0 rows affected (0.00 sec)

Drupalissa

Failed to connect to your database server. The server reports the following message: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'Jaakko'@'localhost' (using password: YES).

On mulla myös phpMyAdmin, johon voin laittaa SQL-koodin.

Jouduin vaihtamaan XAMPiin, kun Drupalin asentaminen ei onnistunut Apachen päälle.

Teknkik [15.02.2011 20:00:27]

#

XAMP sisältää Apache, MySQL ja PHP, eli kyllä Drupalin voi asentaa Apachen päälle kunhan vain on konffit kunnossa apachessa ja mysql ja php asenneltuna ja toiminnassa.

Jaska [15.02.2011 20:16:36]

#

Totta, mutta tuollainen Apachen konffaaminen on mulle uutta. MySQL ja PHP toimii, mutta en tiedä, miksi en saa käyttöoikeuksia tunnukselle 'Jaakko'@'localhost'.

Teknkik [15.02.2011 21:45:26]

#

Sinun pitää lisätä mysql:lle käyttäjätunnus "Jaakko" ennen kuin sitä voi käyttää, eli siis kirjaudut root tunnuksella ja lisäät "Jaakko" tunnuksen ja annat sopivat oikeudet.

Jaska [16.02.2011 11:31:47]

#

Milläs komennolla tuo tunnus lisätään?

-tossu- [16.02.2011 14:42:15]

#

Jaska kirjoitti:

Milläs komennolla tuo tunnus lisätään?

-tossu- kirjoitti:

Vaikka näin: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/adding-users.html

Mutta koska sinulla on phpMyAdmin, voit lisätä käyttäjän sillä niin, ettei tarvitse välittää SQL-komennoista.

Jaska [16.02.2011 15:29:44]

#

Kannassa näyttäisi olevan tällaista tietoa. Onkohan noi eri rootit turhia?

SELECT host, user, Select_priv
FROM `user`
WHERE 1
LIMIT 0 , 30
Edit 	Delete 	localhost 	root 	Y
Edit 	Delete 	jaakko-desktop 	root 	Y
Edit 	Delete 	127.0.0.1 	root 	Y
Edit 	Delete 	localhost 	debian-sys-maint 	Y
Edit 	Delete 	localhost 	drupal6 	N
Edit 	Delete 	localhost 	mysql 	N
Edit 	Delete 	localhost 	phpmyadmin 	N
Edit 	Delete 	localhost 	jaakko 	N

Macro [16.02.2011 15:48:25]

#

Ensimmäinen sarake "host" kertoo, että mistä sitä voi käyttää. Nähtävästi sitä tunnusta voi käyttää vain paikallisesti, eli esimerkiksi Ohjelmointiputka palvelimelta ei voisi yhdistää MySQL-palvelimeesi root-tunnuksella. Toinen on käyttäjän nimi, ja kolmas valtuudet. Y tarkoittaa Grant-valtuuksia ja N ettei niitä ole.

Jos poistat tuolta root-kohdan, jossa lukee "localhost" tai "127.0.0.1", niin et voi ottaa niillä osoitteilla yhteyttä MySQL-palvelimeesi.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta