Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Floppy Disk Drive ei suostu toimimaan

Freeze [09.02.2011 19:01:22]

#

Heips

Tuo mielenkiintoinen emolevy, josta olen tänne jo postaillutkin monta makeaa viestiä, on yllätyksellinen. Jopa niin yllätyksellinen, että alan tottua siihen....

FD-asema ei siis suostu edes yrittämään lukea floppyjä. Jossain tietyssä bootin vaiheessa kun asemia tunnistetaan, FDD valo syttyy, ja siihen se jää loisteliaana möllöttämään. Vaikka restarttaan, valo palaa yhä. Kun sain tuon tietokonetta muistuttavan vempaimen aikanaan, oli silloinen FDD kuin avaruusmyrskyn jäljiltä. Siltikään ei tutkimuksista huolimatta selvinnyt, miksei sekään asema toiminut. Tämä FDD on kuitenkin varaosaliikkeestä ja takaan sen käytännön toimivuuden (toimi esim. toisessa koneessa).

Noh, miksi flopyt eivät kumminkaan lukeudu ? Jos sen kytkee miten vain, tulos muistuttaa samaa, joten epäilen, että bios/kytkentä feilaa. Bios on kuitenkin köyhä 90-luvun tapaan, käyty läpi, ja koetut eri kaapelitkaan eivät saa aikaan riemun huudahduksia. No, kyllä tossa sen verran tapahtu, että kun siirsin jumpperia jonka toimintaa ei ollut selitetty, alkoi floppyasema räksyttää kovasti. Ei tainnut tykätä.... Mitään tavanomaista vikaahan tässä ei nyt ole, joten haasteen ystävät, heittäkää jotain hullua!

Esimerkiksi: "ehkä se tarvii kiintolevyn koneeseen floppyaseman lisäksi"
- no, vahvisti vaan epäilyt aikanaan, että FDD asemaa ei edes lueta. Koittaa kovasti nimittäin kiintolevyltä ronkkia bootsektoria.. ..jota ei ole.

groovyb [09.02.2011 20:27:02]

#

onko aseman kaapeli kondiksessa?

jos oikein muistan kaapeli on 34 napainen, keskeltä kierretty lattakaapeli.

progo [09.02.2011 20:33:18]

#

Yleinen vika, joka korjaantuu kokeilemalla kääntää aseman datakaapeli toisin päin. Ne eivät tunnu estelevän samalla tavalla kuin nuo isommat PATA-kaapelit. Varmista myös, että virtajohto on kunnolla kiinni, ja sekin oikein päin.

Freeze [09.02.2011 21:15:10]

#

jos virrat laittaa väärin ni sitte kyllä savu nousee. Tai no ainakaan en kokeile, mut cdasemissa ja kovoissa näin käy. Kaapeli on kierretty keskeltä (tämä on A ja B aseman ero, ja sen mukaan asemarkirjain määrätään). Kaapeleitahan on monta, mikään asento ei tunnu toimivan..

PATA kaapelit ? IDE kaapeleitahan nämä on.

Grez [09.02.2011 22:07:34]

#

Freeze kirjoitti:

PATA kaapelit ? IDE kaapeleitahan nämä on.

Et kyllä millään keksi miten IDE-kaapelilla saisi korppuaseman toimimattomaksi. Ja IDE kaapeleista on nykyisin hyvä erotella puhutaanko PATA vai SATA-kaapeleista. PATA on siis sellainen 40-pinninen ja SATA taas 7:llä kontaktilla oleva. Ne korppuasemien 34-pinniset kaapelit ei ole IDE-kaapeleita ensinkään.

Ehkä se FDD-ohjain emolla on kuollut. Itse kokeilisin viimeisnä oljenkortena bootata Linuxin Live-CD:n ja sieltä käsin testata korppuaseman. Jos ei siltikään toimi (ja se kaapeli on varmasti oikein ja asema on varmasti ehjä) niin eipä siinä sitten jäisi muuta vaihtoehtoa kuin viallinen emolevy.

Freeze [10.02.2011 10:10:53]

#

Grez kirjoitti:

Et kyllä millään keksi miten IDE-kaapelilla saisi korppuaseman toimimattomaksi.

Laittamalla toisen pään kiinni vaikka rinnakkaisportin piikkeihin emolevyllä, ja vähän kärkipihdeillä muotoilis korppuaseman liitintä että IDE-kaapeli sopii siihen... :)

Grez kirjoitti:

Ehkä se FDD-ohjain emolla on kuollut. Itse kokeilisin viimeisnä oljenkortena bootata Linuxin Live-CD:n ja sieltä käsin testata korppuaseman. Jos ei siltikään toimi (ja se kaapeli on varmasti oikein ja asema on varmasti ehjä) niin eipä siinä sitten jäisi muuta vaihtoehtoa kuin viallinen emolevy.

Tulihan sieltä sitten järkevääkin inffoa. Täytyy tuota testailla viikonlopun jälkeen kun silloin jostain CD-aseman hankin. '

Palatakseni BIOS asetuksiin, sinne on ennalta määrätty kombinaatiot jossa se koettaa bootata asemat (esim. pelkkä A ei ole mahdollinen, mutta esim A, C, SCSI) esim. Floppy B:n boottaaminen ei ole mahdollista tämän takia. Luin jostain floppy modauksen, linkataan sekin

On muutes täsmälleen samanlainen asema itellä kun tuossa.

Grez [10.02.2011 10:36:27]

#

Tuo ohje vaikuttaisi olevan tarkoitettu tuollaisille Avolites mikseripöydille, joissa siis ilmeisesti on hieman buginen käyttis. Mitään hyötyä tai järkeä en usko olevan PC:n kanssa kytkeä signaali #MOTEA (Motor Enable Drive 0) yhteen signaalin #DRVSB (Drive Select 1) kanssa. Ja Avoliteskin suosittaa poistamaan tuon modifikaation jos mikseripöydässä on uusin softaversio.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta