Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Emolevy on hiljaista poikaa

Freeze [06.02.2011 23:11:50]

#

Hei!

Avasin tuossa aiemmin keskustelun aiheesta "Muinaiset PCt". Näiden sessioiden aikana emolevy kumminkin mykistyi.

Taustaa: Sammutin koneen normaalisti bootin jälkeen (testasin flash-asemia, kiinni oli yksilö jonka liittimestä löi aikoinaan liekit kun sen jännite oli kytketty väärin), ja emo tunnisti sen normaalisti, tosin versiota ei löytänyt. Löin virrat poikki ja vaihdoin flash-asemaa. Kuitenkaan tämän jälkeen ei enää bootannut. Eikä muuten ollut eka kerta kun se flash-asema oli siinä kiinni, että en usko sen rikkoneen mitään? Nyt poweri on uusittu, koska tällä edellisellä oli tapana polttaa asemia (cd/kovo).

Emolevy on yhä mykkä. "Turbo"valo palaa kovasti (mikä hitto se edes on?), samoin palaa virtavalo, HDvalo ei, koska kovoa ei ole kiinni... piipperi on hiljaa. Mitkään prossu-näyttis-muistikombinaatiot ei saa piipperiä heräämään, vaikka kiinni olis pelkkä prossu. Tuulettimet pyörii siinä missä nyt pakkosyötöllä powerista voi pyöriä... Emolevyllä ei ole jänniteulostuloja tuulettimille. Emon konkat on minimaalisia, (vaikea päätellä mikä on ehjä, mikä ei) eikä yläpäässä ole + merkkiä, joka ehkä pullistuisi ulos. Vaihdoin yhden "soikean" heti kun sain emon, jonka jälkeen emo toimikin sitten, kun lisäsin muistia.

Kiitos kaunis sille viisaalle joka tietää, missä on breakpoint..! ;)

punppis [07.02.2011 00:22:33]

#

Itse ongelmaan ei ole vastausta, mutta turbonappulasta löytyy lisää vaikkapa Wikipediasta.

jtha [07.02.2011 19:47:18]

#

Olisiko entinen poweri tuhonnut jotakin emolta?

Onko piuhat emolle powerilta oikein? - ennen ne sai väärinkin.

Tai onko nykyinen poweri varmasti sopiva ja asetettu oikealle jännitteelle (115/230)?

Freeze [08.02.2011 16:14:49]

#

jtha kirjoitti:

Olisiko entinen poweri tuhonnut jotakin emolta?

Voi olla, mikä komponettiryhmä siinä tapauksessa on ollut tulilinjalla, josta vois lähteä rikkinäisiä katselemaan ?

jtha kirjoitti:

Onko piuhat emolle powerilta oikein? - ennen ne sai väärinkin.

Mustat keskelle. Jouduin rikkomaan liitintä että sain sen niin, koska liitin oli koodattu väärin päin, en tiedä miksi.

jtha kirjoitti:

Tai onko nykyinen poweri varmasti sopiva ja asetettu oikealle jännitteelle (115/230)?

Powerin sopivuutta voi vaan arvuutella värikoodeista. Ja paukahtais muuten peevelisti jos ensiöpuolen jännitteet väärin olis. Eikä oo muutenkaan ko. kytkintä tossa.

jtha [08.02.2011 16:39:13]

#

Hmm... "oli koodattu väärin päin"! Tuo pistää hälytyskelloja soimaan minun pienissä aivoissani. Tämä on pelkkää arvailua, mutta olisiko kuitenkin jonkinlainen yhteensopivuusongelma powerissa? Jos powereista löytyy tarkempia speksejä niin kannattaisi ehkä vertailla niitä keskenään...

Freeze [08.02.2011 17:02:21]

#

No, alunperin käytin ATX poweria tuon emon laulattamiseen. Tein siihen soveltuvan AT adapterin riviliittintä avuksi käyttäen, ja se olikin suht moitteeton, ainoastaan epäsiisti. Jännitteet näyttää nykyseltä powerilta suunnilleen oikein, pyörittää myös asemia jos niitä kiinni lykkää.
Jos jotain moittimista haluaa väkipakolla keksiä, täytyy sanoa että valkoisen johdon jännite näytti -4,3 volttia kun kerran mittailin. Siinähän oli siis jopa 700mV heitto. muuten kyllä voltit heittelee, rupun yleismittarin mukaan max. 300mV.
Pitäiskö powerin sisälle jopa kurkistaa? Josko tietyt elkoherrat olisivat päästään haljenneet....

Edit: Ehjä on powerini kaunis.

Freeze [08.02.2011 19:12:20]

#

äh häh höh lol ? tempasin herjalla biosin irti, boottasin, mikään ei muuttunut. Kaivoin laatikosta exact samanlaisen biosin (voisin ihmetellä koko illan että miks ... siel oli sellanen ? :D), No.. nyt toimii.. Pakko vetää tähän nyt tämmönen lapsellinen trollinauru =DDDdsaasd. Kuvaa ainakin mitä parhaiten.

Edit: Nämä asiat siis siltä pohjalta, että veikkasin vanhalta ( ei omalta ) flash-kovolta latautuvan ehkä hwseen liittyviä conffeja. Ja tuo ilmeisesti oli joku bios-flash. Kumpikohan se oli noista ? ei tiedä nyt kumman heittää roskiin..

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta