Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Muinaiset PCt

Freeze [31.01.2011 22:52:53]

#

Löysin tossa työpaikan roskiksesta pari teollisuus-pctä, ja kaivelin niistä prossut ja muistit talteen. Tässä sit kotonaki sattu nurkassa olemaan just sopiva romu siihen tarkotukseen, että sais aikaan jotain. Iskin prossun kiinni S7 kantaan ja muistit paikoilleen. Vaan miten mahtokaan olla, näyttöön ei tuu mitään... Poweri lähtee pyörimään ja prossun tuuletin (tosin prossun cooleri ottaa virtansa suoraan powerista ettei se oo ihme) Myöskin näyttöön tulee hassu "trigger" efekti, että hakee kuvaa, kun koneen käynnistää/sammuttaa, mutta kuvaa ei vaan sitten löydykään.

Osat vuodelta 1996
Emo dtk Pam-00541 E-1

Laitoin powerista vihreen nollaan (eli on-kytkin), ja vedin oikeat johdot emolle...


Onko kellään mielenkiintoisia villejä veikkauksia, miksi kone ei pelitä? Kaikki vakio muistien siirtelyt eri paikkaan on käyty läpi. Oliko näissä vanhoissa koneissa joku jippo, tyyliin näppäimistö pitää lyödä kiinni ennenku suostuu edes yrittämään käynnistymistä?

Viimehetken havaintoja vielä, emolevyllä ei ole lainkaan patteria.. myöskään cmos ei satu silmään, että biosin nollauksen vois tehdä sen lähellä olevasta jumpperista. Konkat on ehjiä, ja vika tuskin on muisteissa / prossuissa koska 4ää eri on kokeiltu.

Edit: kyllä tossa yks 10 mikron konkkarouva on hyvin pullea.... vaihdetaampas :)

Grez [31.01.2011 23:46:22]

#

Vanhoissa koneissa piti prossun asetukset säätää jumppereilla - kunnossa?

Jos prossun pitäisi kaiken järjen mukaan olla yhteensopiva emon kanssa (socketti ei yksin takaa) ja asetukset kunnossa, niin laita kaiutin kiinni ja jos piippailee niin katso ohjekirjasta mitä mikäkin piippaus tarkoittaa.

jtha [01.02.2011 00:55:24]

#

Joku rautavika saattaisi olla kun ei kuvaakaan tule. Onko monitori ja näytönohjain varmasti toimivia?
Grezin mainitsemat piippaukset ovat todellakin emolta tulevia ja kertovat koodilla alemman tason vioista/tiloista.

Freeze [01.02.2011 12:04:55]

#

Virittelin tuohon speakerin, ja heti pcn käynnistyttyä alkoi kuulua n. sekunnin välein BEEP BEEP BEEP... Mietin sitten mikä mahtaa olla, ja katoin netistä (koska ohjekirjaa ei ole) awardbiosin beep-koodit. Bios versiota ei tietenkään oltu merkattu tuohon... joten arvelin että muistia ei ole tarpeeksi koska siellä mainittiin jotakin "64Mb memory" error. Latasin joka väylän täyteen, ja nyt pelittää. :) Aiemmin ei kuitenkaan toiminut näin muistaakseni, joten kai se konkan vaihtokin auttoi. Kiitoksia tuosta speaker-vinkistä, en muistanutkaan että se on niinkin tärkeä!

Tumppu [01.02.2011 16:49:14]

#

Hmmm.. Muinaiset PC:t :D laittoi hymyilyttämään kun ei siitä kauan oo kun siirryin 700Mhz tietokoneesta Amd Athlon XP3200:een. :D tosiaan muistaisin että joissakin vanhoissa koneissa oli tosiaan vaatimuksena näppäimistö. Jos aikoinaan rakentelin musiikkisoittimen autotalliin jostain tietokoneesta ja se ei suostunut lähtemään päälle ilman näppäimistöä. Mut eniveii..

Metabolix [01.02.2011 16:56:09]

#

Yleensähän se näppäimistön puuttuminen kuitenkin aiheuttaa pysähdyksen vasta järjestelmän alkutarkistuksessa, ja ruudullekin tulee klassinen ilmoitus:

Keyboard Error
Press F1 to Resume

http://www.geekzone.co.nz/tonyhughes/1528

Freeze [01.02.2011 22:06:04]

#

Jeah. PC toimi aikansa, mutta erään sammutuksen jälkeen näyttöön ei vaan enää tullut mitään, speaker ei soi. Prossut ja muistit vaihdettu. Mikähän leidille nyt tuli?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta