Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Wikipedia muoto urliin

Petja [09.01.2011 01:06:20]

#

Eihän Wikipediassakaan ole jokaiselle artikkelille omat kansiot tai tiedostot. Ei myöskään Bit.lyn tapaisissa lyhytosoite palveluissa, mutta kuinka he saavat siitä huolimatta osoitemuodon fi.wikipedia.org/wiki/Artikkeli vaikkei todellisuudessa wiki-kansion alla olekaan vastaavaa tiedostoa. Tiedothan sijaitsevat tietokannassa, ainakin silloin kun yritin asentaa WikiMediaa serverilleni.

Kysymykseni siis kuuluu: Miten moinen urli omalle sivulle?

WikiMedian asennuksessa vilahti jonkun teknologian nimi, alkoi muistaakseni A-kirjaimella ja ymmärtääkseni viittasi tähän ko. osoitemuotoon ja jota kuulemma serverini ei tukenut... tästä syystä johtuen jouduin käyttämään "rumaa" muotoa osoiterivillä ?title=Artikkeli.

Herra Siili [09.01.2011 02:08:44]

#

Kyseessä on Apachen mod_rewrite. Tässä yksi ohje, jonka löysin nopeasti googlella.

Matso [11.01.2011 14:24:24]

#

Tosin varmaan lähes kaikki muutkin serverisoftat tukee vastaavaa omilla tekniikoillaan, eikä ole mikään Apachen yksinoikeus. Tiettyhän Apache on se ainot serveri perus PHP koodereille x)

Paratiisin poika [11.01.2011 20:15:55]

#

Itse sain sen toimimaan sammakkopediassa. http://vjgo.servut.us/wiki/. Ohjeet löytyvät MediaWikin sivuilta. Siellä on .htaccess tiedostoon sorsa ja LocalSettings.php tiedostoon pitää määritellä missä "kansiossa" tiedostot näkyvät. "" merkit koska kansio ei ole oikea. Samaa tekniikkaa olen käyttänyt itse esim. VJGO Tuben käyttäjäsivuilla http://vjgo.arkku.net/mediaplayer/user/VJGO

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta