Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: HmailServer

Sivun loppuun

Rickken [06.01.2011 23:11:41]

#

Terve taas!
Olen ajatellut, että luon sivuilleni sähköpostipalvelun ja, kun en oikein muita löytänyt niin ajattelin, että Hmailserver olisi siihen ihan sopiva. Tulin ajatelleekseni, että minulla on palvelun tarjoaja eikä oma palvelin niin onnistuuko se asentaminen ihan normaalisti, mutta siirrä ne tiedostot mitkä tarvitsee niin filezillalla sinne sivuilleni.

Kysymys vielä palvelimesta: Onnistuisiko vanhalla siemensin koneella, jossa on joku windows 95/98 niin palvelimen pystyttäminen, jos siihen laittaa linuxin.

Metabolix [06.01.2011 23:23:12]

#

Sähköpostipalvelu ei varmasti onnistu webhotellissa. Webmail on vain pieni osa koko sähköpostiketjua: tärkein osa on SMTP-palvelin, joka lähettää ja vastaanottaa viestejä, ja yleensä tarvitaan myös IMAP-palvelin, jolta sähköpostiohjelma (tai webmail-sivu) saa haettua tietyn käyttäjän viestit.

Yleensä täysi sähköpostipalvelu ei onnistu myöskään kotona toimivalla palvelimella, koska SMTP:n (palvelinten väliseen sähköpostin siirtoon käytettävän protokollan) vaatima TCP-portti 25 on lähes aina estetty.

Vanhat koneet toimivat hyvin palvelimina. Nykyaikaiset ohjelmistot ovat sen verran suuria, että kotikäytössäkin koneella olisi hyvä olla ainakin 64 megatavua keskusmuistia (RAM). Pienemmillä muistimäärillä täytyy luultavasti käyttää eksoottisempia ohjelmia, jotta muisti riittää järkevästi. Windows-käyttäjälle täytynee muistuttaa myös, että palvelimeen ei missään nimessä kannata asentaa graafista käyttöliittymää; Linux-palvelinta ylläpidetään komentoriviltä ja yleensä vieläpä etäyhteyden kautta.

Rickken [07.01.2011 00:00:56]

#

Eli taitaa jäädä haaveeksi tämä sähköpostipalvelu, mutta harkitsen asiaa, jos kaivaisin vanhan siemens varastoista ja laittaisin linuxin siihen. En ole linuxsilla ikinä edes kokeillut.

Vielä tästä serveristä typerä kysymys: Kun teet serverin saatko tavallaan ilmaisen domainin esim. http://therickken.net vai?

ankzilla [07.01.2011 01:19:05]

#

Rickken kirjoitti:

Vielä tästä serveristä typerä kysymys: Kun teet serverin saatko tavallaan ilmaisen domainin esim. http://therickken.net vai?

wtf, no et todellakaan :D

Edit: Ja kotiyhteyksillähän se 25-portti oli kiinni. :P

Rickken [07.01.2011 13:21:06]

#

Eli kysyn sitten, että mitä sillä palvelimella teen, jos sillä ei voi nettisivujakaan tehdä.

Metabolix [07.01.2011 13:22:08]

#

Miten niin "ei voi nettisivujakaan tehdä"? Mistä ihmeestä tuollaisen käsityksen keksit?

Ilmaisen domainin voi varata esimerkiksi dy.fi-palvelusta, ja lisäksi palvelimelle pääsee ilmankin domainia sen IP-osoitteella.

Kotipalvelinta varten pitää myös yleensä säätää ADSL-modeemin asetuksia, minkä vuoksi palvelinta ei luultavasti voi pitää, jos nettiyhteys on esimerkiksi taloyhtiön yhteinen.

Rickken [07.01.2011 15:29:41]

#

Jaa eli siis voin pystyttää nettisivun. Homma taitaa kusta siinäkin, että omakotitalossa meillä on yhteynen WLan ja se ei ole varmaan riittävän nopea toimitakseen kunnolla.

Blaze [07.01.2011 15:31:42]

#

Rickken kirjoitti:

omakotitalossa meillä on yhteynen WLan ja se ei ole varmaan riittävän nopea toimitakseen kunnolla.

Pullonkaula ei oo se 54Mb/s WLAN (mikäli sen kuuluvuus on suhteellisen lähellä normaalia) vaan se 1Mb/s ADSL uplink.
Ja ainahan voit heittää sen palvelimen fyysisesti sen DSL-boksin viereen ja panna lyhyen piuhan väliin.

-tossu- [07.01.2011 15:32:32]

#

Rickken kirjoitti:

Homma taitaa kusta siinäkin, että omakotitalossa meillä on yhteynen WLan ja se ei ole varmaan riittävän nopea toimitakseen kunnolla.

On se WLAN todennäköisesti nopeampi kuin varsinainen internet-yhteys. Et kuitenkaan tarvitse kovin nopeaa yhteyttä, jos pidät aivan tavallista WWW-palvelinta, eikä sivuilla ole paljon kävijöitä.

Triton [07.01.2011 15:57:18]

#

Omalla kohdalla palvelimen pidon suurin ongelma olisi todennäköisesti se, että mihin saisin sen tungettua, jottei sen hurina häiritsisi liikaa :D. Onko tähän ongelmaan joku keksinyt hyviäkin ratkaisuja? Entä miten tuo sähkönkulutuspuoli (sähkön hinta), jos pitää päällä sen 24/7?

Blaze [07.01.2011 16:24:41]

#

Triton kirjoitti:

mihin saisin sen tungettua, jottei sen hurina häiritsisi liikaa :D. Onko tähän ongelmaan joku keksinyt hyviäkin ratkaisuja?

No ainahan voi hankkia hiljasta rautaa. Joku Atom pyörii ihan hyvin passiivijäähyllä.

Itellä on pari pönttöä tuossa pöydän vieressä about kahen metrin päässä siitä, mistä nukun, eikä ne oo siinä häirinny. Tuo uusi tosin on vähän äänekkäämpi, vois jossain vaiheessa jaksaa ostaa hiljasemman tuulettimen siihen.

punppis [08.01.2011 06:28:13]

#

Triton kirjoitti:

Omalla kohdalla palvelimen pidon suurin ongelma olisi todennäköisesti se, että mihin saisin sen tungettua, jottei sen hurina häiritsisi liikaa :D. Onko tähän ongelmaan joku keksinyt hyviäkin ratkaisuja? Entä miten tuo sähkönkulutuspuoli (sähkön hinta), jos pitää päällä sen 24/7?

Ei peruspalvelin ihan hirveitä kuluta. Oma pelikoneeni tehonkulutus on n. 100-200W, riippuen tilanteesta. Jos kilowattitunti maksaa vaikka 15snt, niin yksi tunti 100W (varmasti riittää jollekin vähän vanhemmalle koneelle palveinkäytössä ilman näyttöä) maksaa 1,5 senttiä. Vuorokausi 36 senttiä ja vuosi 131,4 euroa. ~11 euroa kuukaudessa siis.

Metabolix [08.01.2011 14:11:10]

#

Itse käytän palvelimena vanhaa läppäriä. Se on hiljainen ja siinä on kätevästi akku pienten sähkökatkojen varalta. Teoreettinen maksimikulutus (akun lataus + kone täydellä kuormalla) on pohjatekstien mukaan enintään 100 wattia, joten todellinen kulutus on varmasti paljon pienempi (ehkä luokkaa 40 W, jos sitäkään).


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta