Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä ohjelmointikieli Symbianille?

Jokotai [05.01.2011 14:50:24]

#

Olen tässä jo katsellut noita kieliä ja pääsin valinnan vaikeuteen. Java vaikuttaisi yleisimmältä, mutta ovatko Open C/C++ tai Symbian C++ varteen otettavia vaihtoehtoja? Entä Python? En ole tuttu mobiili-ohjelmoinnin kanssa, joten voisiko joku auttaa?

Blaze [05.01.2011 15:13:09]

#

Javahan on kiva kun se toimii muissakin mobiilivehkeissä. Pythonia kai moni harrastelija käyttää. Voin luvata, että Symbian C++:n kans hajotat pääs.

10:55 <@Blaze> miten luetaan konsolista merkkijono c++:lla: std::string lol; std::cin >> lol;
10:55 <@Blaze> miten luetaan konsolista merkkijono symbian c++:lla: http://wiki.forum.nokia.com/index.php/How_to_read_key-input_in_console_applications

http://kuvaton.com/browse/4136
http://home.nyan.fi/~blaze/symbian_debugging.jpg

jne.

Jokotai [05.01.2011 15:16:37]

#

Java se siis on. Kiitän.

eq [05.01.2011 19:31:57]

#

Jooh, Symbian C++ on mitä on. Vanhemmille Symbianeille se on myös ainoa C++-vaihtoehto.

S60v3 FP1:stä eteenpäin C++-ohjelmointia voi tehdä myös Qt-ympäristössä (käytännössä Symbian^3-alusta on helpoin, koska Qt on siinä out-of-the-box). Tämä helpottaa kummasti ohjelmointia, sillä Qt:lla ohjelmointi on .. no, Qt:lla ohjelmointia, samaa mitä työpöytäpuolellakin. Aivan kaikkea ei toki voi Qt:lla (vielä) saada aikaiseksi, mutta eipä voi Javalla tai Pythonillakaan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta