Mites olisi?
TI-84 plus laskimet voivat suorittaa vain yhden muuttujan laskutoimituksia.
Mietin tässä että useamman muuttujan laskutoimituksista olisi apua polynomien ratkaisuissa sun muissa laskuissa.
Joten siis, onnistuisikohan tuollaisen usean muuttujan polynomilaskuriohjelman (tai vastaavan) koodaaminen TI-Basicilla näin pelkillä googlen ohjeilla, vai tarviikohan siihen parempaa ymmärrystä TI-Basicistä?
Voi olla etten itse osaisi sellaista tehdä ku on aloittelija kyseessä, mutta kenties joku teistä voisi pohtia asiaa. Veikkaan ettei tämä varmaan ole mikään mahdoton ajatus toteuttaa.
Ihan vain mielenkiinnon vuoksi ajattelin tätä. Nuo laskuthan ovat toki nopeasti paperilla laskettavissa, mutta lähinnä sittenkun tarkistaa laskut graafiikka laskimella.
Monkeyrider kirjoitti:
TI-84 plus laskimet voivat suorittaa vain yhden muuttujan laskutoimituksia.
Mitä tarkoitat? Ainakin muissa TI-Basiceissa toimii sujuvasti useamman muuttujan laskut:
4->A 5->B A+2*B->C DISP C
Mielivaltaisten polynomien nollakohtien etsintä haarukoimalla voidaan näin toteuttaa aika vaivatta ohjelmoimalla. Toisaalta graafiset laskimet osaavat hakea juuria itsekin.
En oikein ymmärrä viestistäsi, mitä haluat. YO-kirjoituksissa sallitut laskimet eivät osaa tehdä mitään laskutoimituksia symbolisesti, vaan ne laskevat vain luvuilla. Laskulausekkeissa voi tietääkseni TI-84:lläkin olla useita "muuttujia" eli tallennettuja lukuarvoja, kuten kaviaarin esimerkissä yllä.
Jos nyt kuitenkin tarkoitit monimuuttujaisen yhtälön ratkaisemista, niin kyllä, se on mahdollista ihan samanlaisilla menetelmillä kuin yhdenkin muuttujan tapauksessa. Algoritmin ohjelmointi sinänsä ei ole kovin hankalaa, vaikka toki laskimen BASIC on tässäkin paljon kömpelömpi kuin jokin kunnollinen kieli.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.