Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Java Editori

Sivun loppuun

Rickken [15.12.2010 20:29:30]

#

Terve! Olen vihdoin päättänyt aloittaa javalla ohjelmoinnin ja haluaisin tietää mikä on hyvä java editori. Sellainen, jossa voi Runnata sen mitä on siihen tehnyt. HUOM! ei maksullinen tai eclipse.

Antti Laaksonen [15.12.2010 20:50:22]

#

Tässä on yksi vaihtoehto:

http://netbeans.org/

Laitinen [15.12.2010 20:52:15]

#

Rickken: onko sulla joku syy olla käyttämättä Eclipseä? Itselläni ainakin parhaat Javaan liittyvät kokemukset liittyvät kyllä myös Eclipseen :).

_Pete_ [15.12.2010 21:41:30]

#

Itsekkään en yrityksistä huolimatta lämmennyt ikinä eclipselle vaan sen
sijaan paljonkin tälle:

http://www.jetbrains.com/idea/

Nykyisin olemassa ilmainen community versio...

Rickken [16.12.2010 17:23:47]

#

Öö tuota vähän tyhmä kysymys, mutta tuolla netbeanssissa on tuo kohta kun painaa download ja sitten tulee kaikki Java ee, php, C++ jne... mikä niistä pitää valita, kun yhdessäkään ei lue pelkkää Javaa?

Blaze [16.12.2010 18:01:16]

#

Kato sarakkeita, älä rivejä.

Haluat todennäkösesti sen "Java SE"-paketin. Kannattaa toki myös huomata, että kaikki ominaisuudet voi ladata tai poistaa käytöstä myöhemmin Netbeansin sisäisellä pakettimanagerilla.

LaNu [16.12.2010 18:13:43]

#

Rickken kirjoitti:

Öö tuota vähän tyhmä kysymys, mutta tuolla netbeanssissa on tuo kohta kun painaa download ja sitten tulee kaikki Java ee, php, C++ jne... mikä niistä pitää valita, kun yhdessäkään ei lue pelkkää Javaa?

Luet tätä listaa jotenkin hassusti: http://netbeans.org/downloads/index.html

Onhan siellä pelkkä Java. Tai oikeastaan Java-niminen paketti sisältää kehitysvälineet Java EE:lle eli käytännössä web-kehitykseen. Jos meinaat konsoli/työpöytä-softaa tehdä, Java SE on oikea paketti noista.

Eclipseen tietty kannattaa tutustua, jos työnhaku on mielessä. Sillä on jonkinlainen windowsmainen asema Java-kehityksessä.

Rickken [16.12.2010 19:06:43]

#

Latasin netbeanssin ja vaikutti ihan hyvältä, kiitos Antti linkistä!

Rickken [16.12.2010 20:59:53]

#

Onko ehdotuksia mitä Java kirjaa alkaisin lukemaan ja sitten vähän uudempaa versiota ei mitään 85 luvun kirjoja.
Linkit käy myös!

LaNu [16.12.2010 21:33:04]

#

Virallinen opaskirja on hyvä: http://download.oracle.com/javase/tutorial/ Ainoa huono puoli on vähän sotkuinen ja sekava ulkoasu & navigointi.

Edit, tarkoitus oli sanoa, että suomeksi Java 2 kirja on ihan hyvä esitys Javasta. Tuo käsittelee edellistä versiota eli 6 version ominaisuuksia ei käydä läpi. Löytynee aika hyvin kirjastoista.

Blaze [16.12.2010 21:44:03]

#

LaNu kirjoitti:

Tuo käsittelee edellistä versiota eli 6 version ominaisuuksia ei käydä läpi.

Siinäpä nyt ei mitään niin ihmeellistä ollukaan, sen sijaan loikka nelosesta vitoseen oli hyvinki merkittävä, ja neloselle kirjotettua oppimateriaalia ei välttämättä kannata enää lukea.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta