Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kysymyksiä

Beuling [09.12.2010 22:16:10]

#

Onko kellään tietoa ihan näin huvikseen kysyn, miten noi Adobenin kokeiluversiot toimii, että miten on toteutettu tuo esto, ettei 30 päivän jälkeen pääse käyttämään enään? IP, MAC-osoitteen avulla vai?

Sitten toinen kysymys: Kuten tiedätte kouluissa on paljon koneita ja niissä kaikissa on "verkkoasema" minkä pystyy avaamaan jokaisessa koneessa, ja niihin kaikkiin voi tallentaa ja kaikkia kansioita pystyy avaamaan jokaisella koneella. Sitten on vielä hitosti tulostimia ja kaikki pystyy tulostamaan koneesta ja paikasta riippumatta. Saisko tuollaisen systeemin kotiin?

Juhooo [09.12.2010 23:35:34]

#

Vastaus ekaan:
Hyvin todennäköisesti ohjelma laskee kuinka monta päivää on ollut käytössä asennuksen jälkeen ja tekee windowsissa rekisteriin merkintöjä. Mac koneista en tiedä koska en ole käyttänyt niitä.

Vastaus toiseen:
Kyseessä on hyvin todennäköisesti Windows Server palvelinkäyttöjärjestelmä, johon työasemat liittyvät työalueen (domain) kautta ja hakevat asetukset ja ohjelmat palvelimelta (AD, DNS yms palvelinohjelmat asennettuna).

Kyllähän tuollaisen saisi kotiin, mutta kotikäytössä en nyt näe mitään järkeä, sillä lisenssit on sen mukaisia että huh huh, mutta tosin opiskelijana saisit joko DreamSparkin tai muun kautta ilmaisen Windows Server 2008 käyttöjärjestelmän.

Toki jos kotoa löytyy se 10 konetta ja ei jaksa jokaista päivitellä erikseen niin mikäs siinä.

Löytyyhän myös linux puoleltakin ilmaisia vaihtoehtoja, mutta niistä en osaa paljon kertoa kun en ole käyttänyt kuin tavallisia distroja.

edit. DreamSpark:
https://www.dreamspark.com/default.aspx

Eli Server 2003 ja 2008 R2 Standard löytyisi

Blaze [09.12.2010 23:57:39]

#

Juhooo kirjoitti:

Kyseessä on hyvin todennäköisesti Windows Server palvelinkäyttöjärjestelmä, johon työasemat liittyvät työalueen (domain) kautta ja hakevat asetukset ja ohjelmat palvelimelta (AD, DNS yms palvelinohjelmat asennettuna).

Kyllähän tuollaisen saisi kotiin, mutta kotikäytössä en nyt näe mitään järkeä

Minä luin alkuperäsestä kysymyksestä kyl vaatimuksen ihan vaan verkkolevylle ja verkkotulostimelle, mikä onnistuu ihan kuluttajawindowseillakin (tai sillä Linuxilla, avainsana: samba).

Juhooo [10.12.2010 13:26:41]

#

Niinpäs olikin, ehkä luin hieman nopeaa kysymyksen ja tuli heti mieleen tuo Windows Server "kouluissa on paljon koneita, hitosti tulostimia" -lauseiden jälkeen.

Beuling [10.12.2010 23:43:18]

#

Kiitos. Mulla on kotona Seiska että vista käyttöjärjestelminä. Miten voisin jakaa nyt vain aluksi tulostimen?

Jyri [11.12.2010 13:29:48]

#

http://www.howtogeek.com/howto/9040/how-to-share-files-and-printers-between-windows-7-and-vista/

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta