Mikäs on kun lataan xampin sivuilta xampin linuxiin, niin minne se pitäisi se paketti tunkea että saa tomiin? home kansioon ei voi tunkea eikä sinne ihan juuren alkuunkaan... En osaa näitä hommia kovin hyvin... :(
Iteasiassa... Mikä on oletussalasana, jota kysytään komennon su jälkeen?
Nyt onnsituin hankkimaan miljoona virheilmoitusta päätteeseen :(
Älä lataa mitään tuollaisia paketteja, vaan asenna Linux-jakelusi normaalilla asennustyökalulla erikseen tarvitsemasi asiat.
Veikkaan, että olet asentanut Ubuntun. Sille on suomenkielinen LAMP-ohje. Lisäksi kannattaa perehtyä Ubuntun perusoppaaseen, kun et selvästikään vielä tiedä Linuxista mitään.
Itse en ole asentanut juuri mitään netistä ladatuista paketeista, vaan lähes kaikki tarpeelliset ohjelmat ja kirjastot ovat löytyneet paketinhallinnasta. Pidä tämä mielessäsi. Ubuntun kohdalla tilanteen pitäisi olla tässä suhteessa vieläkin parempi laajan käyttäjäkunnan ansiosta.
Kiitos. Taidan saada nyt tän tuolla ohjeella asennettua :D
Paratiisin poika kirjoitti:
Mikä on oletussalasana, jota kysytään komennon su jälkeen?
Kerta et tiedä mikä on pääkäyttäjän passu, joka annetaan asennuksen aikana, niin pääkäyttäjä on poistettu käytöstä. Tällöin käytetään komentoa sudo jotta saadaan pääkäyttäjän oikeudet. Perusteisiin on hyvä perehtyä etukäteen asiassa kuin asiassa.
Okei... Mulla on nyt toiminnassa tuo palvelin. Mutta en ehkä jaksa muokata joka kerta tiedostoja päätteellä. Miten sallin itselleni oikeudet (tunnus koneelle froghman) muokata tiedostoja suoraan kansioista kuten windowsissa?
Tarkoitatko nyt sivujen tiedostoja vai lampin asetustiedostoja? Tuossa lampin ohjeessa on vikana kuinka saat omaan home kansioon tehtyä kansion johon voit pistää sivusi. Koska ne on omassa home osiossa niin niitä pääsee muokkaamaan suoraan klikkaamalla vaan haluttua tiedostoa jolloin se aukeaa editoriin. Jos ei editori aukea niin saman tapaisesti kuin winukassa saa vaihettua oletus aukaisu softan. Pääkäyttäjän omistamia tiedostoja ei tarvitse edes saada auki klikkaamalla sillä jos niitä pitää muokata pitää sille olla hyvä syykin. Tarkoitus kun on tehdä asetukset yhdellä kertaa eikä jatkuvasti sorkkia niitä.
Okei. En tajunnu. Mutta nyt ongelma: En saa näkymään sivuja mun ip:n kautta: http://84.248.182.139
Onkos tässä nyt tarkoitus testata sivuja vai pistää serveri pystyyn? Jos on tarkoitus vain testata sivuja niin silloin käytetään http://localhost/ sillä perus asetuksilla muualta tulevia yhteyksiä ei sallita. Asetuksia pitää tällöin säätää et sallii yhteyden muualtakin kuin localhostista. Jos tarkoitus on vain testata sivuja niin silloin ei edes kannata sallia ulkopuolisia yhteyksiä.
Tahdon pystyttää palvelimen :D Miten onnistuisi?
Onko tuo koneesi IP-osoite vai esimerkiksi ulkoisen reitittimen IP-osoite? (Kirjoita ifconfig, niin näet koneen omat tiedot.) Jos se on koneesi osoite, riittää, että säädät joitain palvelimen ja ehkä palomuurin asetuksia. Jos se on reitittimen osoite, pitää lisäksi säätää reitittimen asetuksista, että porttiin 80 tuleva liikenne ohjataan omalle koneellesi.
hmm..................................
Hain tuon ip:n kirjoittamalla googleen myip ja eka linkki.
ifconfig -> pääte
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:07:e9:a7:c0:9e inet addr:192.168.0.110 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::207:e9ff:fea7:c09e/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:598 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:617 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:521660 (521.6 KB) TX bytes:96577 (96.5 KB) lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 inet6 addr: ::1/128 Scope:Host UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1 RX packets:23 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:23 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:2217 (2.2 KB) TX bytes:2217 (2.2 KB)
Pitää reitittimen asetuksiin tehdä portti ohjaus. Mitäs sulla lukee /etc/apache2/ports.conf tiedostossa? Jos teit niin kuin tuossa lamp ohjeessa sanotaan niin sitä pitää muutella myös.
# If you just change the port or add more ports here, you will likely also # have to change the VirtualHost statement in # /etc/apache2/sites-enabled/000-default # This is also true if you have upgraded from before 2.2.9-3 (i.e. from # Debian etch). See /usr/share/doc/apache2.2-common/NEWS.Debian.gz and # README.Debian.gz NameVirtualHost *:80 Listen 80 <IfModule mod_ssl.c> # If you add NameVirtualHost *:443 here, you will also have to change # the VirtualHost statement in /etc/apache2/sites-available/default-ssl # to <VirtualHost *:443> # Server Name Indication for SSL named virtual hosts is currently not # supported by MSIE on Windows XP. Listen 443 </IfModule> <IfModule mod_gnutls.c> Listen 443 </IfModule>
Serverin pitäisi näkyä ulkopuolelle kun vaan reitittimestä säädät asetukset kohdalleen ja mahdollisesti palomuurista sallia portin käyttö.
Kuinka tämä tapahtuu?
Riippuu reitittimesi mallista. Tutustu sen dokumentaatioon.
Reitittimen osoite on todennäköisesti 192.168.0.1. Voit tarkistaa tämän ohjelmalla route
sarakkeesta "Gateway". Asetuksiin pääsee yleensä käsiksi nettiselaimella. Tunnukset saat laitteen omistajalta tai ohjekirjasta. Kun olet kirjautunut, etsi asetuksista "Virtual Server" tai "Port forwarding" ja katso ohjekirjasta (tai arvaa), miten tiedot pitää juuri kyseisellä vehkeellä syöttää. HTTP-portti on 80, ja oman koneesi IP-osoitteen näet ifconfigin tulosteesta eth0:n kohdalta.
En sanoisi, että todennäköisesti. Jokaisella valmistajalla tuntuu olevan eri IP-alueita.
Meillä on Telehell, jolle ei kelpaa porttiohjaukseen IP-osoite sellaisenaan, vaan se pitää asettaa kiinteäksi.
192.168.0.0 on tuo reitittimen gateway juttu. muut oli tuol kohtaa vaan **
Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface 192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 1 0 0 eth0 link-local * 255.255.0.0 U 1000 0 0 eth0 default TeleWell.gatewa 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
Reitittimesi on näköjään ilmoittanut itselleen ihan nimen, joka alkaa "TeleWell.gatewa" ja loppuu luultavasti "y". Kokeile sillä siis.
Macro kirjoitti:
En sanoisi, että todennäköisesti. Jokaisella valmistajalla tuntuu olevan eri IP-alueita.
Mutta edellisestä ifconfigin tulosteesta näkyy Paratiisin pojan oma IP, jonka perusteella voi olla kohtalaisen varma, että myös reitittimen osoite on 192.168.0.*, ja oletusasetuksissa näkemäni (eli luultavasti yleisimmät) loppuosat ovat 1, 2 ja 254.
Paratiisin poika kirjoitti:
192.168.0.0 on tuo reitittimen gateway juttu.
Ei ole kun sisäverkon verkko-osote. Gatewayn osote on "TeleWell.gateway". Sitä vastaavan IP-osotteen näät komentamalla route -n
Metabolix kirjoitti:
Macro kirjoitti:
En sanoisi, että todennäköisesti. Jokaisella valmistajalla tuntuu olevan eri IP-alueita.
Mutta edellisestä ifconfigin tulosteesta näkyy Paratiisin pojan oma IP, jonka perusteella voi olla kohtalaisen varma, että myös reitittimen osoite on 192.168.0.*, ja oletusasetuksissa näkemäni (eli luultavasti yleisimmät) loppuosat ovat 1, 2 ja 254.
Kappas. En tutkinut pahemmin tuota, mutta kyllä.
Sain jonkun login jutun tuohon kun menin osoitteeseen http://192.168.0.254
En tiedä tunnusta enkä passua :(
Oletuksena Telewelin tunnus ja salasana on admin.
Reitittimen tarkemman mallin kertominen auttaisi. Kokeile kumminkin tunnukseksi admin ja passuksi password taikka sit admin ja jos ei toimi niin etsi manuaali vaikka googlesta käsiis niin sieltä myös löytyy mikä on oletus tunnus/passu.
hmm... admin ja admin :D
Tuli infooooo. Pääsettekö te tolle sivulle?
PS. Sallin jonku www sivu katsomis jutun internetistä tuolla :D
Tuo 192.168... on sisäverkon osoite, eikä siihen siispä pääse ulkoapäin. Tosin, ei tuolla aikaisemmin postaamallasi IP-osoitteella pääse ADSL-modeemin hallintasivuun. Tosin, jos muutit vaan ruksin paikaa ("Estä pääsy internetistä"-kohdassa), niin se ei avaa meille pääsyä.
Hmm... Miten sallin pääsyn mun palvelimelle netistä käsin?
Palomuurin asetuksia pitää mahdollisesti säädellä.
Mistä ja miten?
1. Aseta kiinteä IP-koneellesi ADSL-modeemista
2. Mene kohtaan Ohjelmallinen palvelin
3. Paini Lisää ja täytä kohdat
Asenna palvelimelle semmonen ohjelma kuin firestarter http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1984.0 jolla saat tehtyä palomuuriin asetuksia. Jokos oot reitittimestä pistäny portti ohjauksen palvelimelle?
En osaa täyttää noita jos en tiedä mitä täytän... :(
Portti kohtaan tulee 80 ja ip kohtaan tulee koneesi ip. Täsmällisempiä ohjeita vaikka kuva opasteina saat kun kerrot reitittimesi mallin. Kaikki toimii melko samalla lailla mut jos kädestä pitäen pitää opastaa näkemättä mitään niin homma on astetta vaikeampaa.
http://img716.imageshack.us/img716/8541/
hymähdin, RTFM ei ehkä täysin aukea kaikille, mutta se sisältää myös nykyään yleisen GOOGLETUKSEN, pelkän manuaalin lisäksi
asdf en tiedä minne nuo pitää tunkea. windows oli miljoona kertaa helpompi :(
En minäkään tiedä mitä pitää minnekin tunkea jos en tiedä minne mitäkin pitää saada. Helppoudesta voi olla montaa mieltä mut jos vaan kirjottaa että ei osaa eikä kerro muuta niin sit ei osaa kukaan myöskään neuvoa. Aloitetaas palvelimen palomuurista. Asenna firestarter jos et ole jo asentanu (onnistuu komennolla "sudo apt-get install firestarter"). Sen jälkeen käynnistät sen jolloin saattaa kysyä passua joka on käyttäjäsi passu. Tässä on kuvana ohje miten toimit sen jälkeen. Numerot kuvaavat sitä mitä pitää missäkin järjestyksessä painaa. Ekaks siis mennään policy välilehdelle eli kohta 1. Sen jälkeen klikkaat tuota alempaa valkoista laatikkoa eli kohtaa 2 jonka jälkeen klikkaat add rule kohtaa eli 3. Aukeaa pienempi ikkuna josta pudotusvalikon nuolta eli kohtaa 4 klikkaamalla aukeaa valikko josta valitset http. Voit myös itse kirjottaa tuon http ja portin numeron eli 80. Sen jälkeen klikkaat kohdasta 5 jolloin tehty sääntö ilmestyy tuonne alempaan valkoiseen laatikkoon kuten tuossa esimerkissä näkyy. Lopuksi vain hyväksyt tehdyt muutokset klikkaamalla kohtaa 6. Näin saadaan palvelimen palomuuri konfattua jotta siihen saa ulkopuolelta yhteyden.
Toimiiko palvelin omalta koneelta osoitteella http://localhost/? Jos ei toimi, olet mokannut jotain jo palvelimen perusasennuksessa ja sinun kannattaa aloittaa koko homma alusta.
Toimiiko palvelin toiselta kotiverkossa olevalta koneelta osoitteella http://192.168.0.110/? Jos toimii, voit viitata kintaalla Pessin firestarter-ohjeille. Ainakaan ennen Ubuntussa ei muistaakseni tarvinnut säätää mitään palomuuriasioita, ja muutenkaan palomuuriohjelma ei ole tarpeen. (Linuxissa on jo käyttöjärjestelmän tasolla tehokas palomuuri, ja useimmat palomuuriohjelmat ovat oikeasti vain yksinkertaistettuja asetustyökaluja sille. Yleensä oletusasetukset ovat riittävät, kun kone ei ole suoraan Internetissä näkyvissä.)
Paratiisin poika kirjoitti:
asdf en tiedä minne nuo pitää tunkea. windows oli miljoona kertaa helpompi :(
Selitin jo melko tarkasti, mitä sinun pitää säätää reitittimen asetuksista. Mitä kohtaa tästä et ymmärrä? Reititin on sellainen laatikko jossain tietokoneen ja Internetin välissä, eikä sen säätäminen ole yhtään erilaista Linuxissa kuin Windowsissakaan, koska sitä säädetään käytännössä aina nettiselaimella.
Tuo http://192.168.0.110/ toimii. Niin että mitä nyt teen?
Edit: En mää tota modeemia saa säätää. :(
Paratiisin poika kirjoitti:
Tuo http://192.168.0.110/ toimii.
Eli palvelin on ihan oikein säädetty. Oliko Linux nyt niin vaikea?
Paratiisin poika kirjoitti:
En mää tota modeemia saa säätää. :(
Sepä oli siinä sitten. Vaihtoehtoina on yrittää perustella omistajalle, miksi säätö olisi tarpeen, tai (kotona) säätää sitä ilman vanhempien lupaa, jos onnistut arvaamaan salasanan. (Usein tunnus on "root" tai "admin" ja oletussalasana tyhjä, sama tai "password". Kaikki eivät tajua muuttaa näitä.)
Miten minä muuttelen tuota modeemia oikein? Siinä on on/off nappula ja paikka virtajohdolle ja johdoille sieltä isosta rautamöhkäleestä siellä missä netin päämaja on ja paikkoja johdoille, jotka menevät esim mun koneeseen... :D Ei siellä mitään "säädä" tai "modify" nappeja oikein ole... Valoja, jotka vilkkuu niin sellaisia on :D
Onkohan koulussa opetettu lukemaan? On jo useaan kertaan sanottu, että sitä säädetään selaimen kautta. Osoitteen selvittämisestäkin oli jo puhetta, päädyttiin ehdotuksiin TeleWell.gateway ja 192.168.0.1.
Aloitetaas alusta. Minne minun pitää mennä/ mitä minun pitää tehdä jotta voin syöttää noita tietoja minnekään?
[ot]
Jos joku tietää, niin kertoisiko miten saa näkymään kaikki auki olevat tiedostojutut n. 70 asteen kulmassa, kuten windows 7:kassa kun painaa windows nappia ja tab nappia?
[/ot]
Paratiisin poika kirjoitti:
Aloitetaas alusta. Minne minun pitää mennä/ mitä minun pitää tehdä jotta voin syöttää noita tietoja minnekään?
Mikä ihme siinä on niin vaikea ymmärtää? Kokeile näitä: http://TeleWell.gateway/ http://192.168.0.1/ http://192.168.0.2/ http://192.168.0.254/
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nonii. Mitä nyt teen?
Siis oon tolla sivulla nyt.
No sikäli kun sun Telehellissäs on samanlainen hallintakäyttis ku tässä 510:ssa, niin Asetukset > Ohjelmallinen palvelin > Porttimääritykset ja sinne Sovellus: HTTP, Sisäverkon IP-osoite: 192.168.0.110, Sisäverkon portti: 80, Lisää
Noin. Mitä sit? Ei toimi viel...
En tiedä TeleWelleistä, mutta onkohan siellä vielä jokin rasti "käytä tätä ominaisuutta"?
Voit myös kokeilla laittaa modeemista DMZ- (demilitarised zone) -osoitteeksi tuon oman IP-osoitteesi (192.168.0.110). Jos sen jälkeen toimii, mokasit jotain tuossa äskeisessä asiassa. (Älä jätä DMZ-asetusta käyttöön!)
Varmistan nyt vielä pari asiaa:
jooooooooooooo. en testannu. voikko testata?
>_> En voi, kun en ole teidän sisäverkossanne. Mietipä nyt: jos voisin käyttää tuota osoitetta, olisiko tässä alun perinkään mitään ongelmaa?
Telehell on vähän monimutkasempi. Pelkkä porttiohjaus Blazen mainitsemmalla tavalla ei meidän versiossa riittänyt, vaan piti asettaa kiinteä IP-osoite koneelle ADSL-modeemista: Asetukset > Lisäasetukset > Kiinteä ARP > Lisää: IP-osoitekenttään vaikka se 192.168.0.110 ja MAC-osoitekohtaan MAC-osoite muodossa XX:XX:XX:XX:XX:XX jonka löytää ipconfig komennolla eth0:sta todennäköisesti, riippuen yhteystavasta. Sitten Tallenna asetukset muistiin > Tallenna. Odotat hetken, ja sitten oikeasta alakulmasta Uudelleen_käynnistys. Laitat ruksin kohtaan "Käytä nykyisiä asetuksia" (tai mikä lie) ja painat "Käynnistä uudelleen" (tms. ok).
Ja mitä nyt meillä serverillä tapana hakea monta IP-osoitetta, niin IPv6 pois päältä. Tiedä sitten Linuxista miten se käyttäytyy tuon Telehellin kanssa.
Macro kirjoitti:
Telehell on vähän monimutkasempi. Pelkkä porttiohjaus Blazen mainitsemmalla tavalla ei meidän versiossa riittänyt, vaan piti asettaa kiinteä IP-osoite koneelle ADSL-modeemista
Katos, hyvä tietää. Mää tosiaan asetin ensin tuon kiinteen osotteen ja sitte vasta rupesin kattoon koko ohjauksia.
En tajua. Oliko uutta? Ei varmaan. Kuitenkin... Sain ajurit XP:hen ja nyt se on palvelimena. Tämäkin ivesti on kirjoitettu sillä.
http://84.248.190.12/
Palvelimella ei kuulu kirjoittaa foorumille. Palvelimen kuuluu olla palvelimena. Ja mitä iloa siitä XP:stä on, kun et ole vieläkään osannut säätää modeemin asetuksia? Tajuatko jo edes sen verran, että modeemilla ei ole mitään tekemistä oman käyttöjärjestelmäsi kanssa?
Ööö... joo. Toimiiko tuo osoite`???
Ei. Miksi vaihdoit Linuxista Windowsiin, kun palvelin toimi hyvin Linuxilla? Nyt joudut tekemään kaiken alusta. Ongelma on enään (ei se mikään ongelma ole, sinulle on jo kerrottu mitä tehdä) ADSL-modeemin asetukset.
öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö x 1 000 000
olen saanut palvelimen toimimaan tällä koneella ennenkin. Miksi se olisi nyt erinlaista? Testatkaa vielä tuota osoitetta jos viitsitte. Faija sammutti koneen öyksi. Tosi kiva silleen, et senkin sivut tulee tälle jos saan toimimaan...
Ei toimi. Ohjaisit portit oikein.
Kannattaa ehkä harkita jotain muuta palvelinta, kuin omaa jos ei osaa.
Mulla on useita julkisia palvelimia käytössä. Mutta ongelma on se, että niissä on 1 ip-osoite. En siis voi ohjata asiakkaideni domaineja ilman erikoismaksua niiden sivustoihin.
Asiakkaidesi?
Osta domain ko. palveluntarjoajalta äläkä erikseen jostain pingpong-tarjoajalta. He tekevät silloin kaiken työn, ja et maksa todennäköisesti yhtään enempää (Oikeastaan tulee halvemmaksikin, kun tarvitset domainillesi myös nimipalvelimet jotka palveluntarjoaja hoitaa itse).
Paratiisin poika kirjoitti:
Mulla on useita julkisia palvelimia käytössä. Mutta ongelma on se, että niissä on 1 ip-osoite. En siis voi ohjata asiakkaideni domaineja ilman erikoismaksua niiden sivustoihin.
Tarkoitit varmaan "web-hotelleja", muutenhan voisit konffata virtuaalihostit sinne. Ei sillä, meilläpäin hostauskulut kyllä laskutetaan asiakkaalta...
hmm... ostin domainit jouluserverille aikoinaan. Ne löysin jouluserverin omalla sivustolla olleista linkeistä. Sit se hajos ja domainit jäi... oma domainini vjgo.net ohjaa ip-osoitteeseen 127.0.0.1. Ihan vaan läpällä :D en keksinyt muuta.
Edit: Domainit on shellit.org:ista ostettu. Suurin käyttö domainille on tällähetkellä sähköpostiosoitteissa VJGO:n ylläpidolle.
Paratiisin pojan seikkailut on kyllä hyvää viihdettä :D
Uskon tämän :D Olen pro aloittelija joka osaa jotain muttei tarpeeksi.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.