Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Valinnainen ATK

Sivun loppuun

Rickken [21.11.2010 14:11:24]

#

Niin, että kohta kun minulla alkaa nuo valinnaiset koulussa niin ajattelin ottaa ATK:n ja mietin myös, että ohjelmoidaanko siellä vai tehdäänkö jotain muuta hömppäpömppää? Jos teillä on kokemusta niin kertokaa myös millä kielillä.

Macro [21.11.2010 14:48:20]

#

Meidän koulussa ainakin siellä harjoitellaan ihan ensimmäisenä tietokoneen käynnistäminen. Sen jälkeen tutustutaan Wordeihin ja Exceleihin sun muihin tuollaisiin.

Pessi [21.11.2010 14:52:42]

#

Jonkun verran opeteltiin html ja tehtiin pienet sivut. Sit oli jotain powerpointia ja varmaankin oli myös wordia ja exceliä mutta muistikuvaa niistä ei ole. Sen verran perus kauraa nuo wordit ja excelit et niitä joutuu "opettelemaan" vähän joka koulu asteella. Sen takia oletan että oli myös wordia ja exceliä html ja powerpointin lisäksi.

Deffi [21.11.2010 15:10:37]

#

Meidän lukiossa yhdellä valinnaisella ATK:n kurssilla sai tehdä melko vapaasti valittavan projektin. Suurin osa porukasta ohjelmoi Javalla jonkun pienen pelin, vaikkei mitään varsinaista Java-opetusta annettukaan. Muilla valinnaisilla kursseilla opeteltiin kotisivujen tekoa, vähän ohjelmointia Logolla ja sähköpostin käyttöä.

Plöö

Jokotai [21.11.2010 15:37:02]

#

Meillä tehtiin kuvia paintilla ja lisättiin kuvia powerpointteihin ja sitten animoitiin niitä, mutta se olikin pakollista, eikä valinnaista :)

Metabolix [21.11.2010 16:51:11]

#

Kurssin sisältö riippuu varmasti ryhmän lähtötasosta, opettajan taidoista ja kurssin tuntimäärästä. Kysy opettajalta mutta älä toivo liikoja.

User137 [21.11.2010 17:07:11]

#

Ohjelmointi ei missään tapauksessa kuulu perus ATK-taitoihin tai tuollaisille valinnais-kursseille. Suurin osa lukion käyneistäkään ei osaisi tehdä edes ohjelmaa joka kysyy nimen ja tulostaa sen.

LaNu [21.11.2010 17:14:02]

#

User137 kirjoitti:

Ohjelmointi ei missään tapauksessa kuulu perus ATK-taitoihin tai tuollaisille valinnais-kursseille. Suurin osa lukion käyneistäkään ei osaisi tehdä edes ohjelmaa joka kysyy nimen ja tulostaa sen.

Korvissani kajahti Penn && Tellerin tunnuslause. Ihan eskarissa ei ehkä kannata ohjelmointikursseja vetää, mutta kyllä hyvällä opetuksella ja oikealla ohjelmointiympäristöllä voi lapselle näyttää tietotekniikan mahdollisuudet.

Jotkut vain haluavat ylläpitää myyttiä ohjelmoinnin vaikeudesta.. Hiukkasfysiikka on vaikeaa, mutta ei sen takia kannata jättää newtonlaista fysiikkaa opettamatta peruskoulussa.

Triton [21.11.2010 19:44:39]

#

Meillä oli vuoden kestävä Turbo Pascal -ohjelmointikurssi, joka oli mielestäni varsin opettavainen. Vaikka kieli olikin vanha ja käytännössä sen käyttäminen ei ehkä ole erityisen kannattavaa, niin tuolla kurssilla ainakin oppi "algoritmisen ajattelun". Pidemmän päälle kuitenkin olen oppinut enemmän verkossa kuin koulussa, sillä peruskoulujen ATK-opettajien taidot ovat varsin pitkälle vanhentuneet tai ainakin hyvin rajalliset...

Rickken [21.11.2010 21:28:19]

#

LaNu kirjoitti:

User137 kirjoitti:

Ohjelmointi ei missään tapauksessa kuulu perus ATK-taitoihin tai tuollaisille valinnais-kursseille. Suurin osa lukion käyneistäkään ei osaisi tehdä edes ohjelmaa joka kysyy nimen ja tulostaa sen.

Korvissani kajahti Penn && Tellerin tunnuslause. Ihan eskarissa ei ehkä kannata ohjelmointikursseja vetää, mutta kyllä hyvällä opetuksella ja oikealla ohjelmointiympäristöllä voi lapselle näyttää tietotekniikan mahdollisuudet.

Jep nuori voi oppia myös ohjelmoimaan esim. minä vaikka en ole kummoinen niin tajuan siitä edes jotain.

User137 [21.11.2010 21:35:26]

#

Ei ole kyse siitä etteikö nuori oppisi tai kannattaako opettaa.. Ohjelmointia ei silti tule kokemaan ennen kun ottaa varsinaisen ohjelmointikurssin.

Jos minulta kysytään kannattaisiko opettaa niin tietysti :)

Paratiisin poika [22.11.2010 07:07:52]

#

Miellä oli kasilla lopussa wordia. Sitten tässä ysin alussa oli html sivujen tekemistä ja tämänhetiksen kurssin jälkeen tulee exelopintoja. Ei kyllä lkiinnostaisi mikään hiton exel

groovyb [22.11.2010 09:11:00]

#

aika paljon sitä exceliäkin vaan on töissä käyttämään joutunut. Helpottaa kuitenkin monia asioita, ja näppärästi saa makroiltua vba:lla.

Blaze [22.11.2010 10:28:47]

#

Mää taas voisin mainostaa, etten oo töissä tarvinnu koskaan Exceliä. Koulussa taisin niiden Excel-harjotusten lisäksi piirrellä parit käppyrät johonkin fysiikan työselosteisiin, muttä siinäpä se. Turha kapistus joka tapauksessa.
Mää makroilen bash-skripteillä :)

Mitä koulun ATK-tunteihin tulee, niin ne ollee kautta linjan melko turhia aihetta harrastavalle. Toki ei oo poissuljettua, että joku innostunu opettaja vois innostuneelle ryhmälle jotain hyödyllistäkin opettaa, mut siihen tarvinnee vähän onnea.

Rickken [22.11.2010 14:34:00]

#

No kaverini ovat vähän "tyhmiä" siis tietokoneen suhteen niin siellä varmaan sitten tehdään jotain wordi juttuja, mutta taidan kuitenkin ottaa sen ATK:n.

Kiitos vastauksista!

Blaze [22.11.2010 16:20:57]

#

Jooh, saahan siellä ainaki surffata, mikä on ännänteen potenssiin kivempaa ku joku silakoiden perkaus.

Latska [22.11.2010 17:43:03]

#

Kun aikoinaan menin yläasteelle niin valinnaisen ATK:n opetussuunnitelma näytti ihan mielenkiintoiselta. Oli DOS-ympäristössä palloilua, Windows-käyttöä ja vissiin QB:n alkeet. Se ei koskaan toteutunut, ei ollu tarpeeksi valitsijoita ja minulla oli ranska varavalintana. Viimeset 15 vuotta ATK oli toteutunut joka vuosi, mutta ensimmäistä kertaa silloin kun minä olisin sen saanut ottaa, se ei toteutunut. Silloin keljutti, nykyään ei. Luulen, että ranskasta on loppupeleissä enemmän hyötyä.

temu92 [25.11.2010 03:31:04]

#

Itseäni vähän ottaa päähän, ettei kouluissa yleensäkään (ainakaan Parkanon lukiossa) ole mitenkään kovin laajoja kursseja tai useampia ohjelmoinnin kursseja kuin vain yksi. Ja sekin yksi kurssi oli Javaa joka meni muiden kielien tuntemuksella ja aikasemmalla Javakokemuksella ysiluokalta niin etten periaatteessa oppinut mitään uutta. Noh, tulipa ainakin helppo 10 todistukseen + yksi kurssi lisää.

Vielä loppuun mainittakoon, että opettaja ei kyllä osannut asioitansa kovin hyvin: virheitä sen kun ehtii mm. monirivisten kommenttien "suluissa" jne. :D

Jokotai [25.11.2010 12:19:58]

#

temu92: Vähän samanlainen kokemus täällä. Tosin opin vähän peliohjelmoinnista ja graafisistasovelluksista ja tekntoh. opettaja osasi asiansa todella hyvin.

punppis [26.11.2010 02:47:13]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

Ei kyllä lkiinnostaisi mikään hiton exel

Minä pidin exceliä myös turhana, koska luulin että sitä käytetään vain johonkin palkan laskemiseen jne. tylsään. Kuitenkin datanomiopintojen excel-kurssien jälkeen huomasin softan loistavuuden ja käytän sitä melko aktiivisesti. Excelillä on helppo tehdä kaikenlaisia laskelmia esim. omista menoista tai vaikkapa ylläpitää listaa leffoista jotka pitäisi käydä katsomassa. Ei sitä ole pakko käyttää kaikkeen tylsään :P

Itse aiheeseen. Peruskoulun ATK-opetus on täysin koulusta ja opettajasta kiinni. Jossain opetellaan Wordia, jossain ohjelmoidaan jotain yksinkertaista ohjelmointikieltä ja jossain käsitellään kuvia. Itse opiskelin yläasteen ATK-tunneilla Wordia ja kuvankäsittelyä. Valinnaisena oli ohjelmointi, jossa koulu oli "ulkoistanut" opetuksetn erittäin hyvälle suomalaiselle sivustolle. Kyseessä oli joku loistava maksullinen (koulu tietysti maksoi) sivusto, jonka avulla opin C++:n alkeet ja siitä oikeastaan lähti koko kipinä ohjelmointiin. Nyt opiskelen peliohjelmointia Kajaanin Ammattikorkeakoulussa :P


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta