Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: php ja palvelimen seuraus

nana [26.10.2010 11:45:04]

#

Onko hyviä esimerkkejä palvelimien tietojen, kuten levyn tilan yms, seuraamisesta PHPllä?

PHP:ssä taitaa olla functiota kuten system() ja exec(), mutta näiden käytöstä en ole löytänyt kovinkaan kattavaa käyttöopasta. Olisiko jollain esimerkkejä, vinkkejä tai kokemuksia linux palvelimen seurannasta PHPllä?

Grez [26.10.2010 11:50:41]

#

Ei kai system ja exec vaadikaan mitään kovin laajoja opasteita. Ennemmin kannattaa tutustua järjestelmän komenotoihin ja niiden opasteisiin, koska niitähän noilla voi käyttää.

Eli jos palvelun on tarkoitus pyöriä vaikka Linuxilla ja halutaan näyttää paljonko levytilaa on vapaana, niin selvitys pitäisi aloittaa siitä, että miten Linuxissa yleensä saadaan vapaa levytila selville. Jos PHP:hen on valmiiksi tehty "käsky" sen selvittämiseen, niin se ei luonnollisesti ole system tai exec.

Torgo [26.10.2010 12:03:40]

#

https://www.php.net/manual/en/function.disk-free-space.php
https://www.php.net/manual/en/function.disk-total-space.php

Vasemmalta palkista löytyy nuo yms. -asiat.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta