Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tekstiviestinlähetyspalvelu

Sivun loppuun

JussiR [17.10.2010 21:50:54]

#

Moi,

Mikä palvelu/palvelin tai mikä tahansa minun pitää ostaa/vuokrata, että voin lähettää oman verkkosivustoni kautta tekstiviestejä suomalaisiin liittymiin?

En osannut googlettaa tätä, valitan. Budjettia on.. riittävästi.

Jokotai [17.10.2010 22:05:32]

#

SMS viestit liikkuvat puhelin verkossa. Tarvitset siis tietokoneen, jossa on puhelinyhteys.

kayttaja-2499 [17.10.2010 22:12:50]

#

http://www.google.fi/#hl=fi&source=hp&q=sms gateway&aq=1&aqi=g10&aql=&oq=sms &gs_rfai=&fp=a615df0c6b02e204

petrinm [17.10.2010 22:57:11]

#

Tässä voi olla yksi helpohko vaihtoehto, jonka tarjoaa TeliaSonera.
http://developer.medialab.sonera.fi/

Aivan täydellistä kaupallista sovellus tosta ei suoraan saa kyhättyä, mutta helpon prototyypin ja tarpeen tullen TeliaSonera tarjoaa varmaan muitakin palveluja.

JussiR [18.10.2010 12:31:45]

#

Kiitos, pitää tutustua tuohon minkä petri linkkasi.

Metabolix [18.10.2010 13:05:36]

#

Jos palvelin on oma, viestejä voi tietääkseni lähettää myös mokkulalla (tai tarpeeksi hienolla kännykällä).

Matso [18.10.2010 13:40:57]

#

Hakusanat: sms gateway

_Pete_ [18.10.2010 13:42:59]

#

Metabolix kirjoitti:

Jos palvelin on oma, viestejä voi tietääkseni lähettää myös mokkulalla (tai tarpeeksi hienolla kännykällä).

Tai jos käyttää palvelimessa gnokii:ta niin silloin itseasassa parhaiten toimii ei niin hienot kännykät.

JussiR [18.10.2010 20:25:01]

#

Mitenköhän tuossa sais ääkköset toimimaan, näkyy vaan kysymysmerkkejä.

Mulla on ihan perus formi mistä lähetän viestejä ja tässä pari osaa koodista, jotka kai vaativat muutoksia että saisin ääkköset toimimaan?

$message = $_POST['message'];

// Create SMS Resource
$smsString = '<sms	messageClass="1" anonymous="true"><address>' . $number . '</address> <message>' . $message . '</message></sms>';

// Post SMS Resource
$smsresult = $cURL->post($smsURI, $smsString);

Metabolix [18.10.2010 21:34:53]

#

Pitäisi varmaan käyttää oikeaa merkistöä, ehkä UTF-8?

JussiR [19.10.2010 19:19:40]

#

$smsString = utf8_encode('<sms	messageClass="1" anonymous="true"><address>' . $number . '</address> <message>' . $message . '</message></sms>');

Laitoin tuolla tavalla ja ei vaikuttanut mitenkään. Formissa ja metatiedoissa on myös charset UTF-8.

Threadin siirto nettisivuohjelmoinnin alle?

Metabolix [19.10.2010 19:26:23]

#

Mitä jos laittaisit sen viestin ihan ohjeen mukaan kaikkine Content-Type-otsikoineen ja xml-prologeineen? Voisit myös debugata, mitä tuo tekstisi ihan tarkalleen tulee sisältämään ja missä enkoodauksessa.

JussiR [19.10.2010 21:57:23]

#

Jooh toi mun oli vain esimerkin mukaan, jonka sain heti rekisteröinnin jälkeen tuolta.

Kiitos!

JussiR [30.10.2010 13:36:17]

#

Onkos muita vsstaavia kuin tuo Soneran? Ei toimi enää mitenkään..

Paratiisin poika [30.10.2010 13:56:09]

#

Asensin tuolta jotaki palvelimelleni; http://developer.medialab.sonera.fi/

Jos postaan noita viestejä palvelimeltani, maksaako se?

-tossu- [30.10.2010 15:03:03]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

Asensin tuolta jotaki palvelimelleni; http://developer.medialab.sonera.fi/
Jos postaan noita viestejä palvelimeltani, maksaako se?

Sehän lukee tuolla sivustolla ihan selvästi.
http://developer.medialab.sonera.fi/info/index.php/FAQ#Does_this_cost_me_something.3F

Paratiisin poika [30.10.2010 15:15:54]

#

Siis mitä hittoa? Voin lähettää 15 ilmaista viestiä päivässä? Ja useampia jos numeroita on mul itel? Vähänkö siistiä... ooon muuten rustaamassa jos ivua jolla voi niit lähetellä :D tosin sen näöen vain minä ja Raakaliha (tietty)

JussiR [30.10.2010 16:29:03]

#

Sanopa jos saat toimimaan, mulla ei toimi enää.

Paratiisin poika [30.10.2010 16:56:56]

#

Vissiinki päivässä saa 15 viestiä lähettää. Multa on lähetetty jtn 6 vissiin.

Tässä koodit siihen, mitä olen tehnyt. .htaccess tiedoston voin jättää varmaan pois...

Tämähän on sitten vain huono kehittelyversio...

index.php

<?php
$pagename = "Etusivu";
require_once("pagetop.php");
?>
Olet etusivulla!
<?php
require_once("pagebottom.php");
?>

send_sms.php

<?php
include_once('curl.php');
include_once('settings.php');

if($sms_send) {

// Preload support library
$cURL = new cURL();

$message = $_POST["sms_message"];
$number = $_POST["number"];
if(!isset($message)) {
echo "Viesti ei voi olle tyhj&auml;!";
exit;
}
if(!isset($number)) {
echo "Anna puhelinnumero!";
exit;
}

// Format Authentication URI
$authURI = "TÄHÄN OMA AUTHURI:SI";

// Perform authentication (retrieve UserKey)
$result = $cURL->get($authURI);
$xmlUserKey = simplexml_load_string($result['cr']);
$userKey = $xmlUserKey[0]->userKey;

// Create SMS Resource
$smsString = <<<XML
<sms messageClass="1" anonymous="true">
 <address>$number</address>
 <message>$message</message>
</sms>
XML;

// Format SMS URI
$smsURI = "http://api.medialab.sonera.fi/iw/rest/messaging/sms?serviceKey=7984ad07-8caa-460d-a90c-2651faf38cbd&userKey=".$userKey;

// Post SMS Resource
$smsresult = $cURL->post($smsURI, $smsString);

// Print return code
#echo "<pre>";
#print_r($smsresult);
#echo "</pre>";




#Tieto mulle ku viesti lähetetään!
// Preload support library
$cURL = new cURL();

// Format Authentication URI
$authURI = "TÄHÄN OMA AUTHURI:SI";

// Perform authentication (retrieve UserKey)
$result = $cURL->get($authURI);
$xmlUserKey = simplexml_load_string($result['cr']);
$userKey = $xmlUserKey[0]->userKey;

// Create SMS Resource
$smsString = <<<XML
<sms messageClass="1" anonymous="true">
 <address>ASETA TÄHÄN OMA NUMEROSI</address>
 <message>Numeroon $number on lähetetty viesti, jonka sisältö on:\n $message</message>
</sms>
XML;

// Format SMS URI
$smsURI = "http://api.medialab.sonera.fi/iw/rest/messaging/sms?serviceKey=7984ad07-8caa-460d-a90c-2651faf38cbd&userKey=".$userKey;

// Post SMS Resource
$smsresult = $cURL->post($smsURI, $smsString);

header("Location: message.php?post=onnistui");
}else {
echo "Viestien l&auml;hetys ei k&auml;yt&ouml;ss&auml;!";
}
?>

style.css

div.logo {
  border: 3px solid black;
  height: 100px;
}div.left_nav {
  border: 2px solid black;
  float:left;
  width:24%;
}div.content {
  background-color: #eeeeee;
  padding: 1px;
  float: right;
  width: 74%;
  height: 75%
}div.copyright {
  border: 3px solid black;
  margin-bottom: auto;
}ul.nav_bar {
  list-style-type: none;
  margin: 0;
  padding: 0;
}

message.php

<?php
$pagename = "SMS-viestin l&auml;hetys";
require_once("pagetop.php");

if($logged) {
$sended = $_GET["post"];
if($sended != "onnistui") {
?>
<b>L&auml;het&auml; viesti</b>
<form method="post" action="send_sms.php">
<table>
  <tr>
    <td>Vastaanottajan puhelinnumero: </td><td> <input type="text" name="number"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Viesti: </td><td> <textarea name="sms_message"></textarea></td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan="2"><input type="submit" value="L&auml;het&auml;"></td>
  </tr>
</table>
</form>
<?php
}else {
echo "Viesti onnistuneesti l&auml;hetetty!";
  }
}else {
echo "Kirjaudu sis&auml;&auml;n l&auml;hett&auml;&auml;ksesi tekstiviestej&auml;!";
}
require_once("pagebottom.php");
?>

pagetop.php

<?php
require_once("settings.php");
require_once("logged_check.php");

echo "<title>$pagename</title>\n";
?>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<div class="logo">
<div style="float:left;">
&nbsp;SMS <small>sms</small>
<br>
<br>
&nbsp;sms SMS
</div>
<br>
<span class="logo_title"><center><h3>SMS Service</h3></center></span>
</div>
<br>
<ul class="nav_bar">
  <li><a href="./">Etusivu</a></li>
  <li><a href="ohjeet.php">Ohjeet</a></li>
  </ul>
<br>
<div class="left_nav">
<?php
if($logged) {
echo "&nbsp;Olet sis&auml;ll&auml;<br>\n";
echo "&nbsp;<a href=\"message.php\">L&auml;het&auml; tekstiviesti</a><br>\n";
}else {
?>
<center><b>Kirjaudu sis&auml;&auml;n</b></center>
<form method="post" action="login.php">
&nbsp;  <input type="text" value="K&auml;ytt&auml;j&auml;tunnus"><br>
&nbsp;  <input type="password" value="Salasana"><br>
&nbsp;  <input type="submit" value="Kirjaudu sis&auml;&auml;n">
</form>
<?php
}
?>
</div>
<div class="content">

settings.php

<?php
$sms_send = true;
$mms_send = false;
?>

pagebottom.php

</div>

logged_check.php

<?php
$logged = true;
?>

curl.php

<?php
class cURL {

  # default global options
  var $opts = array(
  CURLOPT_HEADER => 0,
  CURLOPT_RETURNTRANSFER => TRUE,
  );

  function cURL(){
  }

  function r($ch,$opt){
   # assign global options array
   $opts = $this->opts;
   # assign user's options
   foreach($opt as $k=>$v){$opts[$k] = $v;}
   curl_setopt_array($ch,$opts);
   $r['cr'] = curl_exec($ch);
   $r['code'] = curl_getinfo($ch,CURLINFO_HTTP_CODE);
   $r['ce'] = curl_errno($ch);
   curl_close($ch);
   return $r;
  }

  function get($url='',$opt=array()){
   # create cURL resource
   $ch = curl_init($url);
   return $this->r($ch,$opt);
  }

  function post($url='',$data){
   # set POST options
   $opts[CURLOPT_URL] = $url;
   $opts[CURLOPT_POSTFIELDS] = $data;
   $opts[CURLOPT_POST] = TRUE;
   $opts[CURLOPT_HTTPHEADER] = array("Content-Type: application/xml");

   # create cURL resource
   $ch = curl_init($url);
   return $this->r($ch, $opts);
  }
};
?>

JussiR [30.10.2010 17:16:59]

#

Mitä se palauttaa sulle kun olet lähettänyt viestin? Mulla tulee allaoleva ja viesti ei mene perille.

Array
(
    [cr] =>
    [code] => 0
    [ce] => 6
)

Ja toimiiko sulla ääkköset?

Paratiisin poika [30.10.2010 17:18:32]

#

Hmm... Tuonne pistin kommentin jutut kohtaan jossa se tulostaisi ton. Mulle tulee puhelimeen vaan aina viesti:

Numeroon $number on lähetetty viesti, jonka sisältö on:\n $message

JussiR [30.10.2010 17:19:23]

#

Siis tämä näin. Mitä tuo $smsresult palauttaa kun laitat nuo printit takaisin?

$smsresult = $cURL->post($smsURI, $smsString);

// Print return code
#echo "<pre>";
#print_r($smsresult);
#echo "</pre>";

Paratiisin poika [30.10.2010 17:26:10]

#

Joo... Otin selvää siitä.

Tulostus oli:

Array
(
    [cr] =>
    [code] => 204
    [ce] => 0
)

Lisäksi ratkaisin ääkkös ongelman.

ä = ä
Ä = Ãä
ö = ö
Ö = Ö
å = Ã¥
Å = Ã…

JussiR [30.10.2010 17:35:06]

#

Tietäispä mitä nuo koodit ja muut tarkoittaa tuossa mitä se palauttaa niin vois jotenkin yrittää selvittää miksi en pysty lähettämänä mitään.

Paratiisin poika [30.10.2010 17:57:29]

#

Jossain sanottiin vissiin että 15 viestiä päivässä voi lähettää...

JussiR [30.10.2010 20:10:27]

#

Joo, mutta onhan mulla ollut tässä jo viikon tauko.

Kokeilin vielä siltä sivulta saatavalla php-examplella, jossa on omat tunnukset yms valmiina, mutta ei vaan toimi.

Paratiisin poika [30.10.2010 21:11:05]

#

hmm... Käytän itse erästä julkista palvelinta. Saanko osoitteen sinne, missä pidät scriptaasi? Ja voit vaikka yrittää jollain toisella palvelimella. arkku.net ei muuten tunnista curl_init funtiota niin voit unoihtaa sen. servt.us aplvelinta en ehjtinyt edes testaamaan.

JussiR [30.10.2010 21:22:09]

#

Se toimi viikko sitten eikä palvelimella ole tehty muutoksia. Täältä ostettu sivutila http://webholder.fi/

Eikä toiminut myöskään täällä http://www.000webhost.com

Jokotai [30.10.2010 21:40:21]

#

Mikäli en ole väärässä, niin nuo palvelimet ovat tavallisia eivätkä tue GSM verkkoa.

JussiR [30.10.2010 22:03:32]

#

Dodih sain toiminaan.. Jostain kumman syystä piti laittaa formin charset utf-8.

Paratiisin poika [31.10.2010 09:09:59]

#

???
Ei mulla vaan. Itse pistin erittäin huonon ratkaisun siihen unicode merkistö juttuun;

function unicode_fix($teksti){
$search = array(
    'ä',
    'Ä',
    'ö',
    'Ö',
    'å',
    'Å'
);
$replace = array(
    'ä',
    'Ãä',
    'ö',
    'Ö',
    'Ã¥',
    'Ã…'
);
$teksti = preg_replace ($search, $replace, $teksti);
return $teksti;
}

Ps. Saanko sen utf-8 kooodijutun? Jos mullaki sattuu lakkaamaan toimimasta...

Pps. 000webhost on sonta. Ei tue edes pdo:ta...

Ppps. En ole testannuts tuota funkkaria txt muodossa... enkä missään muussakaan... xD

JussiR [31.10.2010 11:11:00]

#

Eli form tagiin tuo accept-charset -hommeli.

<form accept-charset="utf-8"

Ja sitten koko sivun metatietoihin header-tagien väliin:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>

PS: Taitaa olla muuten tuo rajoitus 15 viestiä per vuorokausi. Ei per päivä..
NImittäin eilen illalla lähetin aika monta ja vielä ei pysty.

Paratiisin poika [31.10.2010 20:06:01]

#

Aa. okei. Kiitos tiedosta.

Paratiisin poika [01.11.2010 09:00:47]

#

Siis tuo juttuko nyt tekee ääkkösistä ja öökkösisttä ja ååkkösista sitä , mitä niiden pitää olla?

Edit: Näyttäisi olevam juuri näin :D

Paratiisin poika [02.11.2010 20:49:03]

#

Nyt tein login ominaisuuden mun txt sivulle. Tunnuksia voi pyytää sähköpostilla. Anna jos huvittaa.

http://vjgo.viuhka.fi/sms_service/

tesmu [02.11.2010 23:53:20]

#

Mokkula kiinni koneeseen ja sarjaporttiyhteydellä AT-komentoja ks http://www.developershome.com/sms/howToSendSMSFromPC.asp

Itse ainakin olen vaikka mitä tälläistä kehittänyt

Tumppu [03.11.2010 08:48:18]

#

Osta skypetili. sillä on edullista lähettää tekstiviestejä ja löytyy hyvin ohjeita että miten muilla ohjelmilla pystyy lähettämään tekstiviestejä. Itse olen joskus VB:llä kokeillut ja oon onnistunu lähettämään tekstiviestejä.

Paratiisin poika [03.11.2010 15:09:58]

#

Tuli pulma matkaan. Kaikki meni hienosti kunnes aloin jakelemaan tunnuksia mesessä. Nyt yks henkilö sai kaikki viestit käytettyä viesteilä joiden sisältö oli jotain tyyliin "Masturboin joka päivä". Onko joku palvelu (joo en ehtinyt vielä katsoa googlesta) jolla voisi lähettää useampia tekstiviestejä omalta palvelimelta ilmaiseksi?

[offtopic]
arkku.net palvelin ei onnistu käyttämään mun koodissa foreach() funktiota. Ärsyttävää. Ja heittää erroria jos kieltoehto lauseilla yritän while koodin kirjoitusta rajoittaa. rygb sori
[/offtopic]

Grez [03.11.2010 15:48:59]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

Onko joku palvelu (joo en ehtinyt vielä katsoa googlesta) jolla voisi lähettää useampia tekstiviestejä omalta palvelimelta ilmaiseksi?

Toivottavasti ei. Spämmiä tulee muutenkin liikaa puhelimeenkin.

Lumpio- [03.11.2010 16:29:08]

#

...mihin tarkoitukseen haluat lähettää tekstiviestejä palvelimeltasi?

Paratiisin poika [03.11.2010 17:25:38]

#

Palveluni tarkoitus on se, että jos jollain on esim saldo lopussa, niin hän voi palveluni kautta lähettää esim jollekin viestin

Moi! Soita mulle numeroon [numero]. Mul on saldo lopussa.

T: [nimesi]

Eikö olekin hyvä ja kiltti idea?

JussiR [04.11.2010 11:25:43]

#

Rajoita yhteen viestiin per päivä per henkilö ja tee lisää tunnuksia sonera
apiin, joita käytät sitten kun edellinen loppuu. :D

Ja laita etusivulle laskuri, jossa lukee kuinka monta viestiä palvelusta voi kukaan lähettää enää tänään.

Paratiisin poika [04.11.2010 14:56:40]

#

Vois joo tehdä.... Mutta en osaa tajuta virheviestejä :(

Paratiisin poika [05.11.2010 07:42:00]

#

Olen pelokas. Haluaako joku kertoa suraavan:

Koodissasni on pari muuttujaa samalla nimellä. Miten saisin niin, että niitä olisi vain 1 per nimi ja koodi lyhyempi?

<?php
include("logged_check.php");
if($logged) {
include_once('curl.php');
include_once('settings.php');

if($sms_send) {

// Preload support library
$cURL = new cURL();

$message = $_POST["sms_message"];
$number = $_POST["number"];
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

#$message = unicode_fix($message);

if(!isset($message)) {
echo "Viesti ei voi olla tyhj&auml;!";
exit;
}
if(!isset($number)) {
echo "Anna puhelinnumero!";
exit;
}

// Format Authentication URI
$authURI = "http://api.medialab.sonera.fi/iw/rest/login?username=Froghman&password=salasana&serviceKey=7984ad07-8caa-460d-a90c-2651faf38cbd";

// Perform authentication (retrieve UserKey)
$result = $cURL->get($authURI);
$xmlUserKey = simplexml_load_string($result['cr']);
$userKey = $xmlUserKey[0]->userKey;

// Create SMS Resource
$smsString = <<<XML
<sms messageClass="1" anonymous="true">
 <address>$number</address>
 <message>$message</message>
</sms>
XML;

// Format SMS URI
$smsURI = "http://api.medialab.sonera.fi/iw/rest/messaging/sms?serviceKey=7984ad07-8caa-460d-a90c-2651faf38cbd&userKey=".$userKey;

// Post SMS Resource
$smsresult = $cURL->post($smsURI, $smsString);

// Print return code
#echo "<pre>";
#print_r($smsresult);
#echo "</pre>";




#Tieto mulle ku viesti lähetetään!
// Preload support library
$cURL = new cURL();

// Perform authentication (retrieve UserKey)
$result = $cURL->get($authURI);
$xmlUserKey = simplexml_load_string($result['cr']);
$userKey = $xmlUserKey[0]->userKey;

// Create SMS Resource
$smsString = <<<XML
<sms messageClass="1" anonymous="true">
 <address>358400836303</address>
 <message>Ip-osoitteesta $ip tunnuksella $username on lähetetty numeroon $number viesti, jonka sisältö on:\n $message</message>
</sms>
XML;

// Format SMS URI
$smsURI = "http://api.medialab.sonera.fi/iw/rest/messaging/sms?serviceKey=7984ad07-8caa-460d-a90c-2651faf38cbd&userKey=".$userKey;

// Post SMS Resource
$smsresult = $cURL->post($smsURI, $smsString);

header("Location: sms_message.php?post=onnistui");
}else {
echo "Viestien l&auml;hetys ei ole k&auml;yt&ouml;ss&auml;!";
  }
}else {
header("Location: index.php");
}
?>

Itse veikkaisin näin:

<?php
include("logged_check.php");
if($logged) {
include_once('curl.php');
include_once('settings.php');

if($sms_send) {

// Preload support library
$cURL = new cURL();

$message = $_POST["sms_message"];
$number = $_POST["number"];
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$password_sms = "enkerrooo"

if(!isset($message)) {
echo "Viesti ei voi olla tyhj&auml;!";
exit;
}
if(!isset($number)) {
echo "Anna puhelinnumero!";
exit;
}

// Format Authentication URI
$authURI = "http://api.medialab.sonera.fi/iw/rest/login?username=Froghman&password={$password_sms}&serviceKey=7984ad07-8caa-460d-a90c-2651faf38cbd";

// Perform authentication (retrieve UserKey)
$result_post = $cURL->get($authURI);
$xmlUserKey = simplexml_load_string($result['cr']);
$userKey = $xmlUserKey[0]->userKey;

$result_log = $cURL->get($authURI);
$xmlUserKey = simplexml_load_string($result['cr']);

// Create SMS Resource
$smsString_post = <<<XML
<sms messageClass="1" anonymous="true">
 <address>$number</address>
 <message>$message</message>
</sms>
XML;
// Create SMS Resource
$smsString_log = <<<XML
<sms messageClass="1" anonymous="true">
 <address>358400836303</address>
 <message>Ip-osoitteesta $ip tunnuksella $username on lähetetty numeroon $number viesti, jonka sisältö on:\n $message</message>
</sms>
XML;

// Format SMS URI
$smsURI_post = "http://api.medialab.sonera.fi/iw/rest/messaging/sms?serviceKey=7984ad07-8caa-460d-a90c-2651faf38cbd&userKey=".$userKey;

// Post SMS Resource
$smsresult_post = $cURL->post($smsURI_post, $smsString_post);
$smsresult_log = $cURL->post($smsURI_log, $smsString_log);

// Print return code
#echo "<pre>";
#print_r($smsresult_post);
#echo "</pre>";
#echo "<pre>";
#print_r($smsresult_log);
#echo "</pre>";

header("Location: sms_message.php?post=onnistui");
}else {
echo "Viestien l&auml;hetys ei ole k&auml;yt&ouml;ss&auml;!";
  }
}else {
header("Location: index.php");
}
?>

Toimisiko tuo? Tulee pelko jo ajatellessa että testaan omalla palvelimella kun en tiedä toimiiko. En oikeasti uskalla.

Blaze [05.11.2010 09:19:30]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

Koodissasni on pari muuttujaa samalla nimellä. Miten saisin niin, että niitä olisi vain 1 per nimi

Kiitos makeista nauruista :P

Paratiisin poika kirjoitti:

Toimisiko tuo? Tulee pelko jo ajatellessa että testaan omalla palvelimella kun en tiedä toimiiko. En oikeasti uskalla.

Mitä meinaat, että on pahin asia, mitä voi tapahtua? Koodiin on piilotettu SALAINEN ASSENBLY COODI, joka räjäyttää konkat emoltas? Koodi jakaa nollalla ja OH SHI---? Koodi on Skynet, joka tuhoaa meiät kaikki?

groovyb [05.11.2010 09:53:21]

#

That would doom us all. DOOM US ALL!

Lebe80 [05.11.2010 10:09:46]

#

Ajatelkaa lapsia!

Teuro [05.11.2010 10:46:21]

#

Mielummin vaikka Paris Hiltonia, mutta ei lapsia.

Paratiisin poika [05.11.2010 17:03:58]

#

Pliis. Kertokaa toimiiiko tuo. Yritän juuri parantaa sivustoa. Lisäsin jo uutispalvelun :D

Paratiisin poika [06.11.2010 11:32:53]

#

Laitoin omalle sivulleni mysql tietokantaa käyttävän login järjestelmän :D Nyt on paljon helppomppaaa

Paratiisin poika [06.11.2010 18:06:15]

#

Hei! Laitoin viestit tallentumaan tietokantaan niin voi lähetellä enemmän. olempas fikku.

Paratiisin poika [07.11.2010 01:13:04]

#

miten voisin toteutaa sen txt rajoituksen?

Lebe80 [07.11.2010 02:07:16]

#

Olemalla jälleen kerran fiksu, niin uskon että keksit sen.

Eli jotenkin sinun varmaan pitää pitää kirjaa tietokannassasi käyttäjän lähettämien viestien ajankohdista ja tosiaan siitä, kuka käyttäjä viestinsä lähetti.

Ennen kuin php-skriptissäsi kutsut tuota tekstiviestin lähetystä, sinun pitää siis tarkistaa, olikos sitä viestiä lähetetty ajanjakson X-Y välillä. Jos ei, lähetät tekstiviestin ja merkkaat tietokantaasi ylös viestin lähettäjän ja lähetysajan.

edit:
Jotenkin musta tuntuu, että sun pitäis vähän enemmän harjotella tätä asiaa, vaikkapa ihan jollain muulla kuin tekstiviestillä. Tee, esim. jokin "tsätti"/vieraskirja, johon voi kirjoittaa yhden viestin/käyttäjä.

Kun saat sen toimimaan, niin käytät vain samoja funktioita tekstiviestipalvelun toteuttamiseen.

Paratiisin poika [07.11.2010 02:26:50]

#

Joo. Mutta mietin et kantaaan taulu jos on tiedot montako viestii kukin saa päiväsä lähettää... eit sitä kautta.

Paratiisin poika [07.11.2010 03:54:55]

#

Tämähän on vissiin paras työni ikinä. Uutisia uudistettu niin, että nyt on uutisarkisto saatavlla :D

http://vjgo.viuhka.fi/sms_service/uutiset.php

Paratiisin poika [07.11.2010 05:15:53]

#

muutin ivun nimen txt serviceksi joutessani :D

Paratiisin poika [09.11.2010 17:07:18]

#

Hmm... Sivuillani on nyt kaikkea kivaa. Lokit ja sellaista. Mites nyt voisin tässä laittaa sen viestin lähettämisen rajoituksen...

Tällaista koodinn suunnittelen:

<?php
require_once("pdo.php");
$kysely = $yhteys->prepare("SELECT * FROM send_limit WHERE userid = ?");
$kysely->execute(array($id));
$rivi = $kysely->fetch();

$limit = $rivi["limit"];
?>

Koodi liitetään sitten sivuille, joilla halutaan tietoa siitä, voiko viestejä lähettää. Miten jatkan? Mikä olisi fiksuin suunnitelma?

Paratiisin poika [15.11.2010 13:56:59]

#

Niin että mikä olisi fiksuin vaihtoehto toteuttaa tuo juttu joka tarkastaa sen, että montako viestiä viimeisen vuorokauden sisällä on lähetetty?

Teuro [15.11.2010 14:26:34]

#

Olisko ihan vaan kysyä kannalta käyttäjäkohtaisesti kuinka monta viestiä on lähetetty.

Paratiisin poika [15.11.2010 15:01:29]

#

Joo... Mutta mikä olisi siihen fikkuin tapa?

Blaze [15.11.2010 15:39:20]

#

https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=mysqlphp04#yhteenvetokyselyt

Paratiisin poika [16.11.2010 09:12:44]

#

Lokini ei kerää aikaa jolloin viestit on lähetetty :( vaikeeta

User137 [16.11.2010 10:00:52]

#

Vähän hankala tyhjästä vetää niitä aikoja jos et niitä kantaan tallenna, vai? =)

Paratiisin poika [16.11.2010 10:41:56]

#

Joo. Pitäisi varmaankin laittaa hakeen ne. Tosin palveru on nyt just sulejttuna...

Paratiisin poika [16.11.2010 12:04:25]

#

Olen tehnyt tuon login jutun beta ajax versioonin. Mutta onkelma. Kaikiihan toimii, mutta... osoite.... Tunnuksella pentti kirjaudutaan sisään. ?Pentin kaverit katsovat takaa kun pentti kirjautuu sisään. Pentti kirjoittaa tunnuksensa "Pentti" ja salasanajnsa "Jorma". Sitten hän painaa kirjaudu sisään linkkiä. Hän on sisällä eikä sivukaan päivittynyt. Sitten hän huomaa että osoiterivillä lukee "http://vjgo.viuhka.fi/txt_service/index.php?tunnus=Pentti&salasana=Jorma". Nyt kaverit varastavat hänen tunnuksensa.

Miten voin estää tämän? Beta versio täällä.

Tuo beta ei toimi vissiinkää e enää. Mutta laitoin sen palvelun täysversioon. EWli osoite on http://vjgo.viuhka.fi/txt_service/

Paratiisin poika [16.11.2010 12:35:59]

#

Sitteen se ei toimisi ajaxilla.

Olen tekemässä sitä juttua että montako viestiä on postattu...

<?php
require_once("logged_check.php");
$time = date("Y-d-m h:i:s");
$kyselylimit = $yhteys->prepare("SELECT * FROM send_limit WHERE userid = ?");
$kyselylimit->execute(array($id));
$rivilimit = $kyselylimit->fetch();

$limit = $rivilimit["limit"];

if(empty($limit)) $limit = 2;
echo $limit;
?>

Miten voin laskea sen, että onko viimeisen 24 tunnin aikana lähetetty kahta viestiä?

Edit: Ai poistit kommenttisi

Edit: Edit: Sain toimimaan jotenki. Nyt se katsoo montako viestiä tänään on tältä käyttäjältä lähtenyt. Mutta voit kylläkin postata kello 23:59 2 viestiä ja minuuntin päästä 2 uutta... :(

Lebe80 [16.11.2010 13:06:16]

#

Mitä haittaa siitä on, kun viestit kuitenkin osuvat eri vuorokausille? Eikö se juuri ollut tarkoituskin?

Ja post toimii kyllä AJAX:lla, ainakin jqueryllä yms. muilla ajax-kirjastoilla.

Paratiisin poika [16.11.2010 13:15:10]

#

Muttakun tuo osoite häiritsee...

Koodini on tuolla tooooodella sekavaa... Haluaako joku hieman auttaa vaikkapa muuttujien kanssa?

Lebe80 [16.11.2010 13:43:33]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

Koodini on tuolla tooooodella sekavaa...

Veikkaan, että nyt todella monen kiinnostus heräsi heti projektiasi kohtaan...

Paratiisin poika [16.11.2010 13:45:38]

#

Tein siitä jos selkeää. Muuttujat olit yyliin $i - $i7. Fikkua oli joo. Kuka tykkää palveluni ulkoasusta?

JussiR [22.11.2010 11:51:47]

#

No tuo ulkoasu: selkeä, mutta ei hieno. kuitenkin voisin vierailla sivustolla ilman, että ulkoasu häiritsee yhtään.

Rickken [22.11.2010 14:40:48]

#

Itse tykkään ainakin ulkoasusta ja muutenkin, Kyllä voisi alkaa käymään tuolla.

Paratiisin poika [22.11.2010 16:58:18]

#

Miten saisin ulkoasua paremmaksi? Kysymys osoitettu kaikille, mutta etupäässä JussiR:älle

JussiR [11.12.2010 14:33:30]

#

Tekemällä siitä hienomman. Tälläisissä asioissa on vähän vaikea neuvoa. Katso vaikka jotain valmiita layouteja, jos saisit niistä inspistä.

Macro [11.12.2010 15:00:38]

#

Miksi tuossa lukee "TXT"? TXT ei minun mielestäni ole mikään viestityyppi, vaan se "tekstiviesti" olisi SMS.

Paratiisin poika [11.12.2010 15:24:45]

#

Hmm... Totta. Mutta sieltä voi lähettää sekä sms että mms viestejä.

Lebe80 [11.12.2010 20:17:06]

#

Ok... No sepäs selittääkin lyhenteen...

Paratiisin poika [12.12.2010 11:09:03]

#

Joo. En keksiny muuta. Ja logokin on jo tehty. En osaa enää muokata sitä paremmaksi


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta