Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tietojen palautus formatoinnin jälkeen

runeberg [15.10.2010 19:47:20]

#

Hei.
Millaiset mahdollisuudet on palauttaa tiedostoja formatoinnin jälkeen? Eli kaverilla (ei tietenkään itsellä :)) kimahti kone ja hän asensi käyttöjärjestelmän palautuslevyltä. Nyt sitten on huomattu, että jotain tärkeitä tiedostoja ei oltu otettu talteen.
Palautuslevy tekee formatoinnin, mutta kuinka perusteellinen formatoiniti on, eli voiko haaveilla, että tiedostoja on palautettavissa? Kyseessä on windows xp ja tiedän että normaalisti windowsin poistettuja tiedostoja saa palautettua jos mikään ei ole ylikirjoittanut niiden päälle, mutta onko se mahdollista pahimmassa tapauksessa täydellisen formatoinnin jälkeen?
Tiedostojärjestelmä on pysynyt samana, ntfs

Kysyn tätä siksi, että en vielä pääse hänen koneen ääreen ja tarvisi hänen stressiä saada toivottavasti lievennettyä...

Metabolix [15.10.2010 20:15:01]

#

Jos on valittu täysformatointi (kestää kauan), levy on käsittääkseni kirjoitettu täyteen nollia eikä palautus onnistu enää kotikonstein. Jos taas on valittu pikaformatointi (kestää muutaman sekunnin), tilanne on teoriassa sama kuin tavallisen poiston jälkeen, paitsi että levylle on jo kirjoitettu uusi tiedostojärjestelmä ja melkoinen määrä Windowsin tiedostoja, joten en löisi vetoa palautuksen puolesta.

Tarinan opetus: pidetään käyttöjärjestelmä ja tärkeät tiedostot eri levyasemilla.

jalski [15.10.2010 20:45:47]

#

Huonompi juttu, että levylle on kirjoitettu jo aikamoinen määrä tavaraa. Jos levylle tosiaan ei ole tehty low-level formatointia, niin voit kyllä kokeilla löytääkö mikään levytyökalu sieltä palautettavia tiedostoja.

Itse olen levytyökaluna käyttänyt DFSee nimistä ohjelmaa. Tämä lähinnä sen takia, että on yksi harvoja levytyökaluja, mikä tuntee OS/2:sen käyttämän JFS-tiedostojärjestelmän. Tuo ei ole käyttöliittymältään ehkä mikään kutsuvin tai helpoin, mutta on toisaalta myös täysin skriptattavissa. En ole tiedostoja formatoinnin jälkeen kokeillut palauttaa, mutta "hukatut" tai sotketut levyosiot tuolla korjaa aika näppärästi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta