Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: SVN ja PostreSQL Eclipseen

Sivun loppuun

Jaska [17.09.2010 12:22:32]

#

Joudun opettelemaan Javalla tehdysssä avoimen lähdekoodin projektissa Eclipse Helioksen käytön. Minun pitäisi saada toimimaan siinä Java, PostreSQl ja SVN. Miten nämä saadaan toimimaan? Ubuntu onpi käyttiksenä.

Milo [17.09.2010 12:32:40]

#

Subversive nimisellä pluginilla saat SVN:n toimimaan Eclipsessä, lisäksi tarvitset subversion tai svn-nimisen paketin asennuksen. Tähän komentorivipohjaiseen työkaluun olisi syytä myös tutustua.

Postgresql vaatii JDBC-ajurien asentamista, jonka jälkeen java-sovelluksessa yhdistetään: "jdbc:postgresql://host:port/database".
http://stackoverflow.com/questions/199774/postgres-jdbc-connection-in-eclipse-help tuosta lienee apua.

Javasta tarvitset JDK-version. Java, Eclipse, PostgreSQL ja SVN löytyvät kaikki Ubuntun paketinhallintajärjestelmästä.

Jaska [17.09.2010 12:53:44]

#

Ok. Olen aloittelija Eclipsen kanssa, eli miten pluginejä asennetaan? Valitsin Help/Install New Software ja kirjoitin Work with: -kohtaan SVN, jolloin sain ilmoituksen: "Could not find http://dev.eclipse.org/svnroot/dsdp/org.eclipse/tm.tcf/releases/0.3.0."

Milo [17.09.2010 18:47:29]

#

En jouda nyt etsimään tutoriaalia pluginien asentamisesta, mutta googlettamalla esimerkiksi "install subversive ubuntu" tai "installing eclipse plugins tutorial" luultavasti antaa ohjeita kysymääsi ongelmaan. Ohjelmoinnissa tiedon keruu on yksi tärkeimmistä taidoista. Kukaan ei tiedä kaikkea. mutta on osattava ottaa asioista selvää myös itsenäisesti.

Jaska [17.09.2010 18:55:09]

#

Kyllähän minä etsinkin tietoa, mutta kun en vaan osaa. Googlella löysin sivun http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=187739 , jota katselin

Step1: Installing the plug-in (subclipse)
Launch eclipse and go to :
help->s/w updates ->find and install->search for new features

Ookoo, mutta entäs jos helpin alla ei ole kohtaa s/w updates? Etsintä ja ihmettely jatkuu.

Milo [17.09.2010 19:00:11]

#

Mitä sieltä sitten löytyy? S/w on lyhenne softwarelle.

Jaska [17.09.2010 21:47:50]

#

Ahaa. Ilmeisesti tuo check for updates. Mulla valittaa, että

No repository found at http://dev.eclipse.org/svnroot/dsdp/org.eclipse.tm.tcf/releases/0.3.0.

Milo [20.09.2010 12:38:47]

#

Googlettamalla: "eclipse subversive" sain ensimmäisenä tuloksena sivun: http://www.eclipse.org/subversive/ josta löytyy "Download" nappi. Download nappia painamalla päästään seuraavalle sivulle: http://www.eclipse.org/subversive/downloads.php .

Yllämainitulla sivulla on mainittu erikseen "Helios Release", mikä kertoo kuinka plugini asennetaan. Eli siis näin:
"Update site:
Update Site is a part of Helios Update Site. Look at Help > Install New Software... > select Helios - http://download.eclipse.org/releases/helios > Collaboration Tools "

Jos kyseistä repositorya ei löydy "Install new Software" -ikkunan "Work with..." -tekstin vieressä olevasta valikosta, on se lisättävä sinne itse vieressä olevan "Add..." nappulan avulla. Nimeksi voi hyvin laittaa esimerkiksi "Helios" ja osoitteeksi yllämainittu "http://download.eclipse.org/releases/helios", jonka jälkeen painetaan OK:ta. Ok:n painamisen jälkeen kyseinen repository voidaan valita "Work with,," listasta ja hetken raksuttamisen jälkeen repositorystä löytyvät paketit tulevat esille alapuolella olevaan listaan. Listasta etsitään "subversive" hakusanalla paketteja ja tarvittavat paketit valitaan klikkaamalla ruksi nimen vieressä olevaan laatikkoon. Valitsemisen jälkeen kliksutellaan vielä pari kertaa nextiä, hyväksytään lisenssi ja painetaan 'finish'.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta