Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Palvelimen valinta raskaaseen käyttöön

punppis [11.08.2010 11:11:59]

#

Olisi tarkoitus pistää pystyyn palvelu, joka pyörittäisi Counter-Strike: Source -servereitä kuutta (6) kappaletta, sekä webbisivua siihen päälle. Jos joku tietää cs servujen päälle, niin pitäisi saada 1000FPS sekä 100 tickrate. Yksi palvelimista tulisi olemaan 20 slottinen deathmatch ja loput 16 slottisia normaaleita defuse servereitä.

CS serverit ja itse webbisivu käyttäisi samaa SQL-tietokantaa.

Osaako kukaan sanoa, että tuleeko siitä ongelmia, jos kaikkia servereitä pyörittää sama servukone? Osaako joku sanoa, kuinka tykki servukone tulisi olla noiden pyörittämiseen ongelmitta? Kannattaako SQL-serveri pitää erillisenä, kun jokainen frägi serverillä lisättäisiin tietokantaan (eli kyselyitä tulee paljon).

Tarkoitus olisi tilata dedikoitu serveri, mutta en osaa yhtään arvioida, että pitäisikö niitä tilata useampi pienempitehoinen vai yksi suurempi erittäin tehokas. Jos jokaiselle serverille on oma prosessoriydin, niin riittääkö se vai tuleeko käyttää useampaa eri vehjettä?

Mika9 [11.08.2010 13:10:57]

#

Itse toteuttaisin homman niin että hankkisin kaksi 4 core suorittimella ja 4GB RAM muistilla varustettua palvelinta.

Toiselle palvelimelle 4 kappaletta 16 slottisia normaali servereitä ja toiselle palvelimelle 20 ja 16 slottiset peliserverit + web-sivut ja tietokanta.

Tämän mukaan 16 slottinen palvelin vie muistia vajaan gigan ja 20 slottinen hieman päälle.

Ymmärtääkseni suorittimenkaan ei tarvitse todellakaan olla se kaikista tykein vaihtoehto.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta