Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Macille hyvä editori

efteri [19.07.2010 19:50:24]

#

Hei, ostin tuossa hiljattain macin ja vaikuttaa ihan näpsäkältä koneelta ja olen tässä etsinyt jotain pientä editoria nettisivujen kehittämistä varten tullut ennen käytettyä windowsilla pelkkää notepadiä mutta törmäsin Coda nimiseen ohjelmaan joka vaikuttaa todella hyvältä hinta taas vaikuttaa melko suurelta 99 dollaria.. Olisikohan kenelläkään ehdottaa muuta samankaltaista editoria..?

ps: jos tuohon codaan päädyn pitänee sitä varten avata paynpal tili jotta voin ostaa lisenssin, onko paynpal tilin avaaminen nopea ja edullinen prosessi?

jalski [19.07.2010 19:56:05]

#

efteri kirjoitti:

ps: jos tuohon codaan päädyn pitänee sitä varten avata paynpal tili jotta voin ostaa lisenssin, onko paynpal tilin avaaminen nopea ja edullinen prosessi?

Senkun vain rekisteröidyt. Rahaa saat nykyään siirrettyä PayPal-tilille ihan normaalilla tilisiirrolla.

kayttaja-2499 [19.07.2010 21:28:31]

#

TextMate (http://macromates.com/) on hyvä yleiseditori, mutta haluat varmaan Codan tapaista juuri web-kehitykseen tarkoitettua editoria.
TextMate alkaa olla vanhakin; TextMate2:sta ootellessa...

Atte [20.07.2010 22:06:53]

#

Harrastelijan on turha uhrata rahojaan maksullisiin ohjelmistoihin, koska myös Macille löytyy läjä monipuolisia ilmaissoftia. Esimerkiksi Komodo Edit on jo huima harppaus hyvin, hyvin askeettisesta Notepadista :) Jollakin sivustolla pieni web-ammattilaisten porukka oli äänestänyt kyseisen softan mielestään parhaaksi editoriksi web-kehitykseen, ja itse olen tykännyt ohjelman tavasta tarjota perusominaisuudet selkeässä paketissa.

Jos innostuu PHP-ohjelmoinnista nettisivujen kehittämisen osana, niin Eclipse for PHP Developers on siihen vallan mainio paketti. Haittapuolena on Eclipsen käyttöliittymän raskaus, ohjelman käynnistymisessä kestää ja pikkunamiskoja on kiusaksi asti. Toisaalta ominaisuuskavalkadi tarjoaa innokkaammalle ohjelmoijalle paljon mahdollisuuksia esimerkiksi koodin debuggaamiseen.

Perus XHTML/CSS -askarteluun suosittelen kuitenkin Komodoa. Huomaa, että kyseessä on raskaamman, kaupallisen ohjelmiston kevytversio, mikä voi hämmentää editorin nettisivuilla navigoidessa.

(Kummatkin ohjelmat tukevat muuten myös Windowsia, ja ovat yhtä lailla sillekin mainioita editoreja.)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta