Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Hakemiston teko

cassius [07.07.2010 17:30:29]

#

Terve.
Eli, kaverini on perustamassa yritystä ensi jouluna ja tarvitsisi Fonectan/Eniron kaltaisen hakemiston. Onko mahdollista oppia alle puolessa vuodessa tekemään kotisivut ja ohjelmointi, jos ei ole laisinkaan kokemusta kyseisistä aiheista pelkästään tämän sivun ohjeiden avulla? Tietokoneen käyttö on kyllä tuttua ja koneella tulee aikaa vietettyä. Näitä foorumeita selaillessani päättelin että php kieli varmasti olisi helpointa toteuttaa? Kotisivujen tekeminen ei vaikuttaisi niin hankalalta verrattuna tuohon hakemiston koodaamiseen.

Kiitos paljon mahdollisista vastauksista.

groovyb [07.07.2010 18:00:52]

#

No pelkästään tämän sivuston avulla ei kannata mielestäni lähteä tekemään, vastauksiin voi mennä muutamakin päivä helposti ja sivuston tekemisen aikataulua joutuu rukkaamaan useammankin kuin kerran...

Mutta puoli vuotta riittää kyllä mainiosti muuten jos vaan halua ja aikaa on tarpeeksi!

Suosittelen että ostat aiheeseen liittyen muutaman opaskirjan (Html/css sekä PHP oppaan jos tätä yhdistelmää aiot käyttää, vaihtoehtoja on toki muitakin) ja käytät sivustoa tukemaan ohjelmointiasi tulevien ongelmien suhteen. Design puoleen kannattaa myös panostaa joten tutustuminen tähänkin osioon olisi varmaan tarpeen jos yrityskäyttöön sivusto on tekeillä. Kirjojakin aiheesta on useita, helpoin on varmaan imitoida jotain jo olemassa olevan sivuston layouttia...

Suurin osa tulevista ongelmistasi on jo ratkaistu x miljoonaa kertaa, joten googlellakin apu löytynee nopeasti.

temu92 [07.07.2010 18:19:19]

#

Hakemiston tapauksessa kannattaa ehdottomasti tutkia myös tietokantasysteemejä, MySQL on hyvä ja helppo vaihtoehto.

Deffi [07.07.2010 22:19:01]

#

Oikeat henkilötiedot, SQL ja kokematon koodari kuulostaa huonolta yhdistelmältä.

groovyb [07.07.2010 22:34:47]

#

no, kaikki on joskus olleet kokemattomia. Jos oppaiden mukaan tekee ja selvittää asiat tarpeeksi hyvin, en näe mitään ongelmaa. Kaikki on kuitenkin kiinni perusteellisesta selvityksestä ja hyvästä suunnittelusta.

kannasta haku ei välttämättä ole hyvin optimoitua ja siten hidasta, mutta sitä voi aina parannella kokemuksen karttuessa (olettaisin että lähes jokainen isojen kantojen kanssa tekemisissä ollut on joutunut näin tekemään)

ei saa lannistaa heti kättelyssä ;)

Lebe80 [08.07.2010 02:20:48]

#

No siis tuommoisten hakemistojen tekemisessä tietokannat yms. ovat pieni opettelu, suurin homma tulee lähinnä hakemiston ylläpitämisessä ja sen työkalujen (käyttöliittymien) tekemisessä.

Ei kukaan urpo jaksa tuhansia tietoja naputtaa jollain kämäsellä html-formilla.

Milo [08.07.2010 20:18:02]

#

Ruby on Rails, sillähän tekee bloginkin varttiin.
http://guides.rubyonrails.org/getting_started.html

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta