Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Näppäimistöstä kosketinsoitin?

Sivun loppuun

Kekkuli [24.05.2010 20:49:03]

#

Mikä olisikaan parempi paikka löytää nörttejä kuin tämä foorumi?

Jos jollain teistä on tylsää, seuraavanlaista ohjelmaa kaipaisin:

Tietokoneen näppäimistöstä instrumentti. Haitarin G-sormiojärjestelmällä. Siitä kuva: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:ButtonAccordionItalianFinnishSystem.png

Vastaavan ohjelman löysin: http://www.ronimusic.com/sweet_pi.htm . Siinä ei kuitenkaan ole G-sormiojärjestelmää tarjolla.

Antti Laaksonen [24.05.2010 20:57:50]

#

Voisitko tarkentaa vielä, missä oktaaveissa nuo sävelet soivat?

Entä mihin kohtaan näppäimistöä koskettimet tulisi sijoittaa?

Kekkuli [25.05.2010 14:40:26]

#

H voisi olla keski-C. Ja numeronäppäimistöön voisi laittaa zxcvb rivistä apurivistön.

JussiR [03.06.2010 10:08:34]

#

Hyvä idea ja helppo toteuttaa, jos löytää äänet jostain!

Kekkuli [03.06.2010 19:08:07]

#

Ohan se helppo toteuttaa mutta tietokoneel tuppaa tulee tämmöisissä softissa äänet jälessä silti :/

Kekkuli [14.06.2010 02:14:23]

#

Bump. Edelleen soitinta kaipaisin.

JussiR [14.06.2010 08:11:44]

#

Mistä nuo äänet voisi saada?

Jokotai [14.06.2010 08:58:36]

#

JussiR kirjoitti:

Mistä nuo äänet voisi saada?

Netistä tai tehdä itse :)

Metabolix [14.06.2010 22:06:36]

#

En edelleenkään ymmärrä, miten Kekkuli haluaisi sävelet näppäimistölle. Miten päin näppäimistöä pidettäisiin ja montako riviä (mihinkin suuntaan) olisi käytössä?

Tein ehdotetun ohjelman SDL:llä. Valikoin näppäimet läppärilleni sopivasti niin, että C-duuriasteikko löytyy mm. kohdasta F4, 4, R, 5, T, G, B, H. Käyttökelpoinen ääniala on täten 2,5 oktaavia, läppäriä pidetään kyljellään. Tavallisella näppäimistöllä sama asettelu ei toimi, koska F-rivi on liian kaukana numeronäppäimistä eikä osu kohdakkain.

Jos vielä jaksan vähän viritellä, voin tehdä ohjelmaan sellaisen ominaisuuden, että näppäimet saa valita itse, niin siitä on muillekin iloa. Haitarimaista ääntä en kuitenkaan rupea kehittelemään, vaan sinifunktioihin perustuva syntikkaääni saa kelvata. (Äänet voisi kyllä kopioida jostain MIDI-äänikokoelmasta, tai ohjelman voisi laittaa soittamaan suoraan MIDI-rajapinnan kautta, mutta kummatkin ratkaisut vaatisivat lisää työtä...)

JussiR [21.06.2010 09:50:50]

#

Metabolix, jos sulta loppuikin into tehdä tuota niin täällä olis toinenkin mahdollinen käyttäjä =)

Ja löytyy varmaan muitakin.

jalski [21.06.2010 11:07:44]

#

Miten olisi Virtual jalski työpöydän oikeaan alareunaan?

Virtual jalski ottaa EU-normien mukaan huomioon myös kuulorajoitteiset henkilöt. Kuuleville taaseen on tarjolla sample-pohjaista kakofoniaa. Jalskista on myös seuraa yksinäiselle koodarille ja jalski seuraakin tarkkaavaisesti hiiren kaikkia liikkeitä. Saattaapa jalski joskus intoutua juttelemaan omiaankin...

JussiR [21.06.2010 11:50:14]

#

Aa metabolix teki jo jonkun viritelmän. mistä sitä voi kokeilla?

Metabolix [21.06.2010 12:10:49]

#

jalski, miten viestisi liittyy aiheeseen?

JussiR, laitan koodit nettiin, kunhan ehdin. Tein jo tuon layoutin valinnan, mutta jostain syystä Winellä ei meinannut kuulua ääntä lainkaan, joten julkaisu jäi.

jalski [21.06.2010 12:18:25]

#

Metabolix kirjoitti:

jalski, miten viestisi liittyy aiheeseen?

Vitsihän tuo oli, mutta tuohon onnistuu toki kyllä tietyn samplen liittäminen tiettyyn näppäin eventtiin.

Metabolix [22.06.2010 19:01:32]

#

Jos nyt jotakuta yhä soittimeni kiinnostaa:
- koodipaketti (lähdekoodi ja parit asetukset)
- valmis Windows-paketti (edelliset sekä käännös, SDL.dll ja BAT-tiedostot käynnistykseen)
Koodia saa minun puolestani muokata vapaasti, jos jotain siitä ymmärtää. Melkoista sotkuahan tuosta tuli, kun kopioin osan toisesta äänihommasta, muutin siitä puolet ja kasasin mahdollisimman nopeasti jotenkuten toimivan käyttöliittymän. :)

Kekkuli [03.07.2010 10:19:37]

#

Kiitos soittimesta!

Napit oikein, ainoa vika on, että lagaa hitosti :/ voi tällä kuitenkin jotenkuten soittaa.

Edit: Ö ei oli automaattiasetuksissa nappula. Laitoin sen nuolilla c:ksi ja vaihdoin soittotilaan, eipä ole c edelleenkään. Miten sen saisi vaihdettua?

Metabolix [05.07.2010 20:00:07]

#

Kekkuli kirjoitti:

Ö ei oli automaattiasetuksissa nappula. Laitoin sen nuolilla c:ksi ja vaihdoin soittotilaan, eipä ole c edelleenkään. Miten sen saisi vaihdettua?

Piditkö varmasti nappia pohjassa samalla, kun säädit sitä nuolilla? Entä saatko säädettyä muita kirjaimia? Minulla ohjelma toimii kaikin puolin hyvin.

Kekkuli [07.07.2010 21:01:39]

#

En pitänyt, nyt toimii, kiitos. Soitin kuitenkin lagaa, äänet n. 0.3 sekunnin viiveellä joka on aivan liikaa. Olenko ainut?

Jalmari91 [07.07.2010 22:03:10]

#

Kekkuli kirjoitti:

En pitänyt, nyt toimii, kiitos. Soitin kuitenkin lagaa, äänet n. 0.3 sekunnin viiveellä joka on aivan liikaa. Olenko ainut?

Minulla ei ole ollenkaan viivettä. Tosin käytän Linuxia.

Kekkuli [08.07.2010 11:22:10]

#

Voisin Linuxin käyttöön siirtyä takaisin, mutta olisi tuo hyvä saada toimimaan myös Windows XP:llä...

Metabolix [08.07.2010 16:11:42]

#

Googletuksen perusteella käsitin, että Windowsissa on melkeinpä väkisin enemmän lagia kuin Linuxissa. Pienen parannuksen toivossa voit yrittää käskeä SDL:n käyttää DirectSound-rajapintaa. Jos käytät paketissa olevia BAT-tiedostoja ohjelman käynnistykseen, kokeile lisätä BATin alkuun seuraava rivi (jollain tavallisella tekstieditorilla):

SET SDL_AUDIODRIVER=dsound

(En ole kokeillut tätä itse, toistan vain netistä löytyneitä tietoja.)

Kekkuli [08.07.2010 16:44:44]

#

Herjaa jotain "Could not open audio..." kun lisäsin tuon ja sulkee ohjelman samantien. Kenties virtual PC auttaisi, pitänee kokeilla.

Kekkuli [28.07.2010 19:33:13]

#

Kubuntu 8.04 linuxilla kokeilin, winen kautta. Sama lagi.

Ja ladatessa error 404 nykyään.

Metabolix [28.07.2010 19:36:18]

#

No älä nyt hyvä mies Winellä kokeile, se luultavasti vain pahentaa tilannetta entisestään. Käännä lähdekoodeista aito Linux-versio:

g++ soitin.cpp `sdl-config --cflags --libs` -O -o soitin.bin

Kääntämiseen tarvitset paketit g++ ja libsdl1.2-dev.

(Ja jos nyt jotain Virtual PC:tä käytät, niin yrityksesi on tuhoon tuomittu: kulkeehan tieto silloinkin yhä Windowsin läpi, ja virtuaalikoneen takia välissä on vielä pari ylimääräistä kerrosta lisää.)

Edit: Jouluserveri kuulemma lopetti toimintansa joitakin viikkoja sitten. Soittimen lähdekoodin voi nykyään ladata täältä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta