Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: PHP extension -> Apache ei käynnisty

Macro [17.05.2010 16:19:25]

#

Moro jälleen

Koska PHP:n versiossa 5.3.1. on bugi rename() -funktion kanssa ja minulla oli asennettuna XAMPP johon ei ole päivitetty uudempaa PHP-versiota, niin asensin kaikki erikseen. Nyt minulla siis on Apache, MySQL ja PHP. Ongelmani liittyy PHP:hen.

Kun php.ini -tiedostoon kirjoitan extension-kohdat MySQL:ää jne. varten, Apache ei enään käynnisty. Error-lokiin tulee seuraavat tekstit:

[Mon May 17 16:12:58 2010] [notice] Parent: Received restart signal -- Restarting the server.
[Mon May 17 16:12:58 2010] [notice] Child 5360: Exit event signaled. Child process is ending.
[Mon May 17 16:12:59 2010] [notice] Child 5360: Released the start mutex
[Mon May 17 16:13:00 2010] [notice] Child 5360: All worker threads have exited.
[Mon May 17 16:13:00 2010] [notice] Child 5360: Child process is exiting

Tämän jälkeen tulee viesti, jossa ohjelman sanotaan sulkeutuvan. Lisäksi tulee virhe sovelluksesta, jossa sanotaan että käynnistys ei onnistunut.

Nämä ongelmat tulevat siis vain silloin, kun php.inissä on liitetty extension-kohta/kohtia. PHP:n extension kansio on asetettu oikein (extension_dir = C:\PHP\ext, kuten PHP:n sivuilla kerrotaan), ja extensionit ovat määritelty tämän jälkeen (extension=php_mysql.dll esimerkiksi).

Miten korjaan ongelman, ja saan extensionit toimimaan?

Sama ongelma on reportoitu bugina vähäsen vanhemmassa Apachen ja PHP:n versiossa. http://bugs.php.net/bug.php?id=27348

tsuriga [27.05.2010 00:20:07]

#

Miulla on PHP 5.3.1 ja extension_dir = "ext", toimii. Auttaako asiaa? Tuleeko käynnistysvirhe jo silloin, kun määrittelet tuon lisäosahakemiston vai vasta kun aktivoit MySQL- tai jonkun muun (minkä tahansa?) lisäosan?

Macro [27.05.2010 08:04:21]

#

Virhe tulee vasta, kun aktivoin jonkin lisäosan, kuten juuri MySQL:n.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta