Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Läppäri ei käynnisty oikein

combo [04.05.2010 17:24:19]

#

Tällainen ongelma tällä kertaa. Tietokone sammui itsestään akun loputtua. Käynnistin tietokoneen ja kytkin sen virtalähteeseen, avauksessa tuli esille ruutu:

Windowsin virheistä palautuminen.
+ muuta ohjetekstiä.

Vaihtoedot olivat:

Aloita käynnistyksen korjaus (suositus) ja

Windowsin normaali käynnistys.


Valitsin käynnistyksen automaattisen korjauksen.
Sitten tuli latausikkuna, jossa luki: Windows lataa tiedostoja...

Sen jälkeen tuli normaali latausikkuna jossa oli lautauksen edistymis "palkki" ja alapuolle teksti: (C) Microsoft Corporation. Sen jälkeen tietokone meni käynnistyksen korjaus tilaan, jossa piti valita kieli (US) ja näppäimistö (Finnish).

Sitten avautui Startup Repair vaihe, jossa läppäri etsii ja tarkistaa ongelmia.
Tässä vaiheessa varoitetaan, että toimito saataa kestää yli tunnin. Sitten kone rupesi korjaamaan jotain ongelmia.
Toiminnon suorittamisessa meni alle puolituntia.

Valisin että tietokone käynnistyy uudelleen. Tietokone käynnistyi uudelleen ja valistin normaalin käynnistyksen. Sitten tuli sama latauspalkki, jossa oli teksti: (C) Microsoft Corporation, sitten tietokoneeseen aukesi aktiivinen ikkuna, jossa oli virheviesti: LogOnUi.exe - vedostus epäonnistu, ja lisätietoja oli jotain LogonUi.exe ei ole tehty suoritettavaksi Windows -käyttöjärjestelmässä tai siinä on virhe. Painoin Ok, joka oli ainoa nappi. Tietokoneeseen tuli sama ongelma uudelleen. Sitten valitsin painamalla F8:ia käynnistyksessä ja valitsin automaattinen käynnistyksen korjaus. Sitten tietokone rupesi korjaamaan taas jotain. Aikaa meni taas alla 30 minuuttia. Sitten valtsin taas kun toiminto oli suoritettu, että Windowsin normaali käynnistys. Tietokone käynnistyi normaalisti, kunnes tuli kohta, jossa luki: Windows lataa tiedostoja... ja yläpuolella oli edstymispalkki. Sittenpä taas tietokone meni automaattisen käynnistyksen korjaukseen vaikka aina käynnistyksessä, jossa lukee: Windowsin viheistä palautuminen ja on vaihtoehdot automaattinen korjaus (suositus) ja normaali käynnistys. Olen valinnut vaikka kuinka monta kertaa normaalin käynnistyksen, mutta tietokone meneen aina tuohon: Windows lataa tiedostoja ja rupeaa korjaamaan. Olen antanut pari kertaa sen korjata ja sitten käynnistää uudelleen ja käynnistää taas normaalisti, mutta sama ongelma tulee taas.

Miten siis voisin päästä normaaliin käynnistykseen valitsemalla: Windowsin normaali käynnisty, koska tietokone me´nee korjaustilaan. Ny en sitten tiedä, että toimiiko läppäri. Uskon tuon olevan jostain asetuksesta kiinni.

Kiitos paljon, jos osaisitte auttaa!

Jotain tietoja:

Läppäri: Acer Aspire 7535G

Käyttis: Windows Vista Home Premium.

Lokakuussa 2009 hankittu, siis uusi!

Metabolix [04.05.2010 18:08:05]

#

Akun loppuessa kovalevylle saattaa jäädä virheitä tiedostoihin, joita on vasta muokattu (esim. päivitysten asentamisen yhteydessä), koska niitä ei aina ole vielä täysin kirjoitettu levylle. Kuulostaisi, että koneestasi on hajonnut yksi tai muutama Windowsille tärkeä tiedosto. Jos Windowsin korjaustoiminnot eivät selviä tilanteesta, joudut joko asentamaan Windowsin uudestaan tai korjaamaan tilanteen itse. (Ensin pitäisi siis selvittää, mikä tiedosto on rikki ja mistä ehjän version voisi kopioida, ja sitten pitäisi tietenkin kopioida se paikalleen, missä auttaa, jos kovalevy on kiinni jossain toimivassa koneessa.)

combo [04.05.2010 18:18:28]

#

Jos koko käyttiksen asentaa uudeelleen kokonaan, joka olisi ehkä helpoin vaihtoehto, niin poistuuko siinä tapauksessa kaikki tiedot?

Blaze [04.05.2010 18:33:52]

#

Ei, jos asennat vaan korjausasennuksen (=vanhan päälle).

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta