Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Levykuvaeditori haussa

Grey [30.04.2010 23:45:10]

#

*Ahem* Eli simppelisti sanoen haussa olisi editori diskettien levykuvien käsittelyyn. Lähinnä imagen käsittelyyn imagena, kuin imagen siirtoon levykkeelle. Siis tiedostojen käsittelyä suuntaan ja toiseen. Ilmaisuus kohtuullisen mukava ominaisuus. Bonusta jos voidaan rakentaa buuttaava image moisella tai käsitellä sektoreita ja levyn fyysisempää kuvaa. Ah, ja tietenkin. Tämä siis Apple II:n imagejen käsittelyyn, ja mahdollisesti muiden vastaavien, mutta Apple II ensimmäisenä..

-Grey-

Metabolix [01.05.2010 00:13:05]

#

Eikö olisi yksinkertaisinta tallentaa levykuva raakana ja käyttää jotain ihan tavallista heksaeditoria?

Grey [02.05.2010 03:15:15]

#

Metabolix kirjoitti:

Eikö olisi yksinkertaisinta tallentaa levykuva raakana ja käyttää jotain ihan tavallista heksaeditoria?

Jos tarkoitat tallentamisella aivan levy levyihin liittyviä asioita, ne ovat hieman mahdottomia raudan puuttuessa täällä tyystin.

Mitä heksaeditoreihin tulee, noh, on sitä toki helppoa randomia binaarya pistää, mutta se ei tarkoita että image olisi mitenkään enää kelvollinen. Toki asiaansa voi tutkia miten luoda kelvollista dataa, mutta siinä tuppaa haaskaantumaan resursseja ja eikä mitään tule aikaiseksi siinä.

Lisäksi, koen heksaeditorit melko rasittavina käyttää, varsinkin jos käsittelee vähänkään tuntemattomempaa tai sotkuisempaa dataa, mitä on enemmän kuin muutamia kiloja. Levyillä vielä ajoittain tuppaa olemaan tiedostojakin, niihin viitteet ja nimet. Eli katson sopivan levyeditorin paremmaksi, kuin alkaa häsläämään käsipelillä tavu kerralla moisia määriä. Ei sellaisesta saa edes kunnollisia kinksejäkään, jos ollenkaan..

-Grey-

Metabolix [02.05.2010 10:59:06]

#

Grey kirjoitti:

Jos tarkoitat tallentamisella aivan levy levyihin liittyviä asioita, ne ovat hieman mahdottomia raudan puuttuessa täällä tyystin.

Mitä heksaeditoreihin tulee, noh, on sitä toki helppoa randomia binaarya pistää, mutta se ei tarkoita että image olisi mitenkään enää kelvollinen.

Raaka levykuva tarkoittaa levykuvaa, jossa ei ole mitään tiettyä formaattia vaan joka sisältää täsmälleen ne tavut, jotka levylläkin ovat. Toisin sanoen raaka levykuva on aina kelvollinen takaisin levylle kirjoitettavaksi.

Eri asia on, mitä merkitystä sillä datalla on koneelle (eli ovatko osiotaulu ja tiedostojärjestelmän rakenne kunnossa), mutta ymmärsin, että juuri tämä olisi näpertelysi kohde. Olen itse käsitellyt raakoja levykuvia heksaeditorilla, kun koodasin käyttöjärjestelmää ja muokkailin sitä varten virtuaalilevyn osiotaulua ja MINIX-tiedostojärjestelmän sisältöä.

Grey kirjoitti:

Lähinnä imagen käsittelyyn imagena, kuin imagen siirtoon levykkeelle. Siis tiedostojen käsittelyä suuntaan ja toiseen.

Tästä siis ymmärsin, että haluat käsitellä levykuvaa eli levykuvatiedostoa suuntaan ja toiseen. Ilmeisesti sittenkin tarkoitit, että haluat muokata levykuvan sisältämiä muita tiedostoja. Siinä tapauksessa heksaeditori ei tosiaan ole oikea väline ja voit unohtaa koko viestini.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta