Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linuslandia

Antti Laaksonen [25.04.2010 20:43:35]

#

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelyn laitoksella aloittaa toimintansa lukiolaisille suunnattu Linuslandia-klubi, jossa on mahdollisuus tutustua yliopiston toimintaan jo lukion aikana. Klubin ensimmäinen tilaisuus on reilun kolmen viikon kuluttua tiistaina 18.5 (ilmoittautuminen 11.5. mennessä).

Seuraavassa on yliopiston tiedote klubista, minkä lisäksi Ohjelmointiputkan sivupalkissa on asiasta muistuttava mainos. Kannattaa tulla mukaan!

Helsingin yliopisto kirjoitti:

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos on avannut klubin lukiolaisille. Klubissa tietojenkäsittelytieteestä kiinnostuneilla lukiolaisilla on mahdollisuus seurata huipputieteilijöiden esityksiä tietojenkäsittelytieteestä, kuulla avauksia tulevaisuuteen ja tavata toisiaan.

Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Ensimmäinen klubi järjestetään tiistaina 18.5. kello 18-20.00. Aiheena ovat oppivat koneet ja tiedonlouhinta, esittäjänä professori Hannu Toivonen. Tilaisuudessa on tarjolla pientä naposteltavaa ja hyvää seuraa. Myös muut kuin lukiolaiset ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 11.5. tämän linkin kautta:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/20564/lomake.html

Klubin nimi Linuslandia tulee maineikkaan opiskelijamme Linus Torvaldsin nimestä. Klubi antaa mahdollisuuden lukiolaisille päästä näkemään yliopistomaailmaa ja mitä viime vuosien julkisuushypessä oleva tietojenkäsittelytiede todella on. Klubi pyrkii järjestämään tilaisuuksia kuukauden välein eri aiheista.

Professori Hannu Toivonen: Oppivat koneet ja tiedonlouhinta

Koneoppimisessa ja tiedon louhinnassa tietoaineistoista etsitään esimerkiksi säännönmukaisuuksia. Millaisia säännönmukaisuuksia aineistoista voidaan löytää? Mitä ne kertovat? Miten niitä löydetään? "Algoritmit ja koneoppiminen" on yksi tietojenkäsittelytieteen laitoksen tutkimuksen ja opetuksen painoaloista.

Klubin esittely ja tapahtumat löytyvät sivultamme:

http://cs.helsinki.fi/linuslandia

Paikka: Gustaf Hällströmin katu 2b

http://cs.helsinki.fi/opiskelijaksi/mit-miss

Professori Toivosesta: Toivonen on uransa aikana ollut muun muassa tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtajana, tutkimuspäällikkönä Rolf Nevanlinnan instituutissa sekä julkaissut tutkijana tiedeartikkeleita listan, joka ei jää kenenkään varjoon.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta