Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kännykkäohjelmien ohjelmointi

lithi [21.04.2010 22:33:13]

#

Olen tässä kaiken muun ohella miettinyt että mitähän kännykkä ohjelmointi vaatii, itseltä löytyy N97 ja jos siihen haluaisi vaikkapa oman laskimen(Kyllä siinä on jo sellainen) koodata niin mitä siihen tarvitaan? Entä jos jotain graafisempaa kuten matopeli?

Metabolix [21.04.2010 22:40:44]

#

Symbian Developer Community auttaa. Symbian C++ manataan usein alimpaan helvettiin, joten se kannattaa ehkä unohtaa. Muita vaihtoehtoja ovat mm. Python ja Java.

Jalmari91 [22.04.2010 01:31:08]

#

Itse koodaan kännykkä sovelluksia Open C++ + Qt yhdistelmällä tai Javalla. Suosittelen lämpimästi kumpaakin. Javalla kannattaa tehdä pelit ja Qt:lla laskimet ynnä muut hyötysovellukset.

Jäynis [22.04.2010 10:47:16]

#

Minulla tulee ohjelmoitua lähinnä Javalla(J2ME).
Sikäli jos ei käytä valmistajan omia kirjastoja, pitäs olla melekosen hyvin porttautuva muillekkin alustoille.

Lataat vaan jdk:n(jos ei jo ole)
http://java.sun.com/javase/downloads/widget/jdk6.jsp

kehitysympäristön
http://java.sun.com/javame/downloads/sdk30.jsp

ja alat reenaamaan vaikka täältä http://today.java.net/pub/a/today/2005/02/09/j2me1.html

mikeful [22.04.2010 12:48:55]

#

Python + pygame on aika mukava yhdistelmä paremmille Nokian kännyköille.
http://wiki.opensource.nokia.com/projects/PyS60
http://pygame.org/news.html

Jos haluat ohjelmasi vähän huonommille puhelimille, suosittelen Javaan tutustumista.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta