Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: SMS-viestin lähetys AT-komennoilla

pelammin [10.04.2010 01:29:24]

#

Olen tehnyt projektia jossa hallitsen S60-puhelimen tekstiviestin lähetystä Arduinolla. Eli viesti lähetetään muodossa "puhelinnumero||viesti" Bluetoothin kautta puhelimeen. Puhelin paloittelee sen ja törkkää eteenpäin.
Tällä hetkellä käytän Symbian C++ puhelimen päässä ja toimii varin mainiosti.

Lueskelin jostain AT-komentokielestä jota puhelimen pitäisi ymmärtää ja homma toimii sillakin. Tietääkö joku jotain tästä,tai osaisi sanoa jotain hyvää lähdettä jossa asiasta puhuttaisiin.

Entuudestaan minulle ihan vieras aihe.Mitä mtalamalle tasolle pääsisi sen parempi. Toimisi kaikissa Bluetooth puhelimessa samalla lailla ja piuhalla jos sinihammas puuttuu.

Kiitos jo etukäteen neuvoista.

vehkis91 [10.04.2010 01:43:34]

#

Käsittääkseni tuota käytetään modeemien ohjaukseen, tai itse ainakin olen jonkin verran... En tosin tiedä miten tuota voi käyttää kännykän ohjaukseen.

Metabolix [10.04.2010 09:58:21]

#

pelammin kirjoitti:

Tietääkö joku jotain tästä,tai osaisi sanoa jotain hyvää lähdettä jossa asiasta puhuttaisiin.

Onko itsenäinen tiedonhaku todella niin kovin vaikeaa?
http://www.google.fi/search?q=nokia at commands
http://wiki.forum.nokia.com/index.php/AT_Commands
http://wiki.forum.nokia.com/index.php/Using_AT_commands_to_send_and_read_SMS

Jokotai [10.04.2010 11:05:45]

#

Metabolix kirjoitti:

Onko itsenäinen tiedonhaku todella niin kovin vaikeaa?

Yleensä on. Etenkään aloittelijat eivät osaa kaivaa esiin API yms.

kayttaja-2791 [10.04.2010 13:03:02]

#

Metabolix kirjoitti:

Onko itsenäinen tiedonhaku todella niin kovin vaikeaa

Mitä sitä turhaa täällä keskustella kun kaikki tieto löytyy jo internetistä?

Käsittääkseni useissa ns. uudemmissa puhelimissa AT-tuki on aika puutteellista. Itse tein oman SMS-HTML-SMS rajapinnan käyttäen 6110:aa ja Gnokii:ta:
http://www.gnokii.org/

Mutta kuten tuola yllä olevassa Nokian-wikissäkin sanotaan:

lainaus:

Different phones support different sets of AT commands. This means that a specific phone might not support all AT commands listed below. Currently there is no authoritative list available of supported AT commands by all phones.

Lisäksi nuo kaiketi vaatii valmistajan modeemiajurin.

Eli kaikenkaikkiaan sanoisin että kerta nykyinen järjestelmä toimii, kannattaako sitä ruveta korjaamaan?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta