Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: 3 samannimistä tiedostoa zip-paketissa

Marcus [19.03.2010 21:03:27]

#

Hei, aiempi "2 samaa" oli väärä hälytys, mutta nyt pongasin zip-paketin, jossa on 3 defender.exe-tiedostoa. Tämän pitäisi olla mahdotonta, koska tiedostonnimi on yksikäsitteinen. Polku näyttää lisäksi olevan sama kaikilla defender.exe-tiedostoilla.

Kuvalinkki: http://koti.mbnet.fi/mrm/defender.jpg

Lähde: http://www.classic-retro-games.com/Defender_475.html

Metabolix [19.03.2010 21:20:17]

#

Tuossa zip-paketissa on todella kolme samannimistä tiedostoa; jos purat sen, ohjelma luultavasti purkaa ensimmäisen ja kysyy sitten kahdesti, korvataanko aiempi tiedosto uudella.

Teknisesti sekä zip-paketti että kovalevy (tarkemmin tiedostojärjestelmä) voi sisältää useita tiedostoja samalla nimellä samassa paikassa; teknisesti kummassakin on vain lista, jossa tietty nimi liitetään tiettyyn dataan. Kuitenkin ohjelmat (esimerkkitapauksissa zip-ohjelma ja käyttöjärjestelmä) kieltäytyvät tekemästä näin, koska samannimisistä tiedostoista aiheutuu vain hämmennystä ja epäselvyyksiä ja koska tiedostonimen perimmäisenä tarkoituksena on, että tiedostot voidaan helposti erottaa toisistaan. Tiedostolla on silti myös jokin muu (numeerinen) tunniste, jota ei tavallisesti näytetä käyttäjälle.

Voit ajatella asiaa ihmisten nimien kautta: Ihmisellä on nimi, joka on lähtökohtaisesti eri kuin muilla, mutta eri perheissä (eri hakemistoissa) voi silti olla samoja nimiä. Teknisesti kuitenkin myös samassa perheessä voi olla useita samannimisiä lapsia, mutta yleensä lapsille annetaan eri nimet, koska muuten tuloksena olisi epäselvyyksiä. Silti lapset voitaisiin erotella henkilötunnuksilla.

Vielä tiivistelmä: Tiedostonimi ei ole yksikäsitteinen. Ohjelmat (ja käyttöjärjestelmä) vain eivät tavallisesti anna luoda useaa samannimistä tiedostoa, joten vain bugisen ohjelman käyttäjä tai taitava hakkeri voi luoda samannimisiä tiedostoja. Tuon pelin levittäjä kuuluu ehkä ensimmäiseen ryhmään.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta