Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Remote Desktop, Ubuntu Server & XP Pro

Macro [09.03.2010 08:47:35]

#

Tykkäämpäs nyt leikkiä Ubuntulla... :)

Ubuntussa on aikas helppo käyttää etätyöpöytäyhteyttä. Ensin vain kun salli yhteydet ja laittoi salasanan, niin oli serveripuoli Ubuntulla käytössä. XP:een asensin REALVNC-nimisen etätyöpöytän kontrollointiohjelman. Muuten ihan hyvä, hiiri liikkuu ja teksti & hiiren painallukset menevät perille, mutta clientille ei päivity, mikä ohjelma on aktiivisena. Jos serverillä on työpöytä käynnistysvaihessa, niin se pysyy niin kauan siinä kunnes käynnistää ohjelman uudelleen. Eli, jostain syystä clientille ei päivity tieto mikä ohjelma on aktiivisena.

Mitä pitäisi tehdä?

Muokkaus. Koitin myös TightVNC-ohjelmaa: Sama tulos. Ruutu ei päivity. Esimerkiksi, kun Firefox oli auki, niin suljin sen clientiltä ja siihen se jäi.

Macro [09.03.2010 21:05:44]

#

Onkohan ongelma Ubuntun puolella, vai miksi ruutu ei päivity? Samaa temppuilua on jatkunut koko päivän. Koitin myös eri koneilla.

Metabolix [09.03.2010 21:14:27]

#

Oletko kokeillut Linuxin puolelta ottaa yhteyttä?

Macro [09.03.2010 21:31:05]

#

Koitin samalta koneelta, mutta en tiedä mikä olisi tulos koska hiiri veti aina ylös.

Macro [10.03.2010 19:28:12]

#

Onko jollain jotain tietoa, että miksi tämä ei toimi? Minä en ainakaan ole mistään keksinyt syytä toimimattomuuteen.

Metabolix [10.03.2010 19:45:07]

#

Sen verran täytyy asian ohi sanoa, että pelkässä palvelinkäytössä olevalla koneella ei todellakaan tarvitsisi olla graafista ympäristöä. Linux-palvelimia perinteisesti hallitaan SSH-yhteyden kautta komentorivillä. (Graafiselle etäkäytölle ehkä tyylikkäämpi vaihtoehto olisi X-tunnelointi, jonka aikaansaamista edistää X:n perusrakenteen tunteminen.)

Itse ongelmaan en osaa ehdottaa oikein muita vaihtoehtoja kuin että lue vielä VNC-palvelimen ja asiakasohjelman lokitiedostot ja testaa mahdollisuuksien mukaan Ubuntun omilla välineillä yhteyttä. Voit kirjautua Ubuntussa graafisestikin useampaan kertaan, jostain uloskirjautumisen lähistöltä löytynee tähän liittyvä valinta ("aloita uusi istunto" tms.). Istuntoja vaihdetaan näppäimillä Ctrl+Alt+F*, graafiset istunnot alkavat yleensä F7:stä. Jos käynnistät yhdessä kirjautumisessa etähallintapalvelimen ja otat yhteyden toisessa, hallintakin voi onnistua paremmin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta