Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Oletuksellinen harmaa taustaväri

Macro [21.01.2010 19:03:37]

#

Mini-PC:n uudelleenasennuksen jälkeen jostain kumman syystä kaikki taustat, joihin ei ole määritelty taustaväriä muuttuivat harmaiksi. Tämä ei koske ainoastaan nettisivuja, vaan on jokaisen ohjelman ongelma. Mistä tuommoinen johtuu? En ole koskaan nähnyt vastaavaa...

Grez [21.01.2010 23:48:28]

#

Niin, jos Windowsissa kutsuu CreateWindow:ta, eikä kutsu värin muuttamista, niin silloinhan siinä on oletustaustaväri. Sen voi säätää Windowsin väriasetuksista. Tietääkseni kuitenkaan yksikään nettiselain ei käytä Windowsin ikkunoiden taustaväriä sellaisten www-sivujen taustavärinä, jolle sivulla ei ole määritelty mitään väriä.

Toisaalta, mistäähän ei käy ilmi sekään mikä käyttöjärjestelmä Mini-PC:ssäsi on.

Mutta joka tapauksessa, kaipaisin hieman tarkennusta tuohon käsitteeseen "tausta, johon ei ole määritelty taustaväriä", koska käytännössä aina jossain määritellään taustaväri kaikelle.

Macro [22.01.2010 13:40:50]

#

Hupsista keikkaa, XP on siellä käyttöjärjestelmänä.

Tarkoitin tuolla ilmaisulla, että jos esimerkiksi nettisivulle ei ole laitettua bodyn background-coloria, niin tämä näkyy harmaana. Katson väriasetuksista, kunhan kerkeän.

JPQ [18.02.2010 03:40:59]

#

Macro: oletus väri kun sivujen värimäärittelyt ohitetaan vallan on monissakin selaimissa harmaa parempi väri sanoisin varsinkin osalla näytön ohjaamiseen käytetyistä raudoista. Tuntuu että uudessa koneessani on parempi kuva DVIn kautta kuin vanhassa. En vaan tiedä yhtään mitä nykyisen näyttörauta maksaa mutta integroitu on. Mihin tämä liittyy no siihen että valkosista tekstin pohjaa jaksaa paremmin katsella kuin toisella.

Grez [18.02.2010 18:21:54]

#

Macro kirjoitti:

Tarkoitin tuolla ilmaisulla, että jos esimerkiksi nettisivulle ei ole laitettua bodyn background-coloria, niin tämä näkyy harmaana. Katson väriasetuksista, kunhan kerkeän.

Kuitenkin kirjoitit että kyseessä ei olisi pelkästään nettisivujen ongelma.

Windows Vistassa on sellainen väriasetus kuin "Ikkuna" joka on normaalisti valkoinen ja sen vaihtaminen toiseksi vaikuttaa siis kaikkiin tavallisiin ikkunoihin, jotka yleensä olisi valkoisia. Nettiselaimissa se ei kuitenkaan näyttänyt vaikuttavan värimäärittämättömään sivuun muissa paitsi IE:ssä ja Operassa. XP:ssä on tuo sama värimääritys, mutta voi olla että nimi on eri.

Muissa (Firefox, ja Chrome) se vaikutti kyllä osoitepalkkiin ja Chromessa aloitusnäkymään, mutta jos latasi sivun jossa oli pelkkä html ja body ilman määrityksiä, niin se näkyi silti valkoisena.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta