Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Äänen ulostulon vaihtaminen

Merri [01.01.2010 23:17:41]

#

Tahtoisin määrittää oletusulostulon vaihdon hotkeyn taakse, sillä koteloni etupaneeli ei tue kuulokkeiden hotplugaamista. Tällä hetkellä joudun kulkemaan turhan pitkän matkan voidakseni vaihtaa ulostulon: hiiren toisella äänikuvakkeen päällä > Toistolaitteet > valitse kaiuttimet tai kuulokkeet > Aseta oletus. Löysin jo muutaman ohjelman. Ensinnäkin Soundswitchin, mutta se ei toimi ainakaan Windows 7:n lopullisessa 32-bittisessä versiossa. Se tuo kyllä oikean ikkunan esille, mutta ei tee mitään muuta. Quick Sound Switch ei toimi sekään. Se kyllä näyttää laitteet, mutta ulostuloon käytettävä äänilaite ei vaihdu. Sama tapahtuu myös Vista Audio Changerilla. Ainakin ensimmäinen ja viimeinen näistä ilmeisesti yrittävät ikkunaa feikkiklikkaamalla vaihtaa laitteen, mutta eihän se toimi suomenkielisessä Windowsissa.

groovyb [03.01.2010 14:30:48]

#

Jos Windows on kaikki ulostulot tallentanut, eiköhän tuo vaihto pitäisi rekisterin kautta onnistua kun vaihtaa default outputin

groovyb [03.01.2010 20:25:12]

#

http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/33873282/windows-7-and-wmp-sdk-won.aspx

tuolta lisäinfoa. näemmä ei rekisterieditointi paljoa helpota.

Contraband [04.01.2010 16:53:50]

#

Ainakin Vista Audio Changer väittää toimivansa Windows 7:n kanssa, joten siitä vain bugiraporttia kirjoittamaan. Ohjelma on myös avointa lähdekoodia (C#), joten korjaamista voi yrittää itsekin.

Äänen oletusulostulon vaihtamisen ongelmallisuus kumpuaa siitä, että Microsoft on päättänyt tarkoituksella olla tarjoamatta tähän virallista APIa. Tämän ilmoitettu tavoite on käsittääkseni se, että halutaan käyttäjän - ei ohjelmien - päättävän järjestelmänlaajuisista asetuksista. Riippuen siitä, minkäväristen lasien läpi tilannetta katsoo, taustalla voi halutessaan nähdä muitakin motiiveja.

Kun sivuston nimi on Ohjelmointiputka, niin toki kirjoittaja voi harkita vastaavan 'feikkiklikkaajan' ohjelmoimista itsekin - kyseessä voisi olla mielenkiintoinen retki Windows-ikkunoinnin maailmaan. Evästeeksi voisi antaa vaikkapa tiedon, että kyseinen valintaikkuna saadaan esille mm. komennolla "control.exe mmsys.cpl" (kuten Vista Audio Changer sen tekee).

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta