Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Elisa domain

Macro [19.12.2009 13:57:31]

#

Koska fi-domain vaatii nimipalvelimet, joita minulla ei ole niin ajattelin tilata jonkun kautta domainin. Tarkoittaako tämä, että se on vain mahdollista liittää laajakaistan mukana tulleeseen sivutilaan, vai voiko sen liittää muuallekkin? Mitä muita hyviä tarjoajia olisi? Mielelläni ottaisin sen vaikka vähän kalliimmasta paikasta, kun laatu on kohdallaan. Kuten juuri Elisa, Sonera tai DNA.

(Soneran hintaa en kyllä ole valmis maksamaan. :D)

Meitzi [19.12.2009 16:33:14]

#

En suosittele kytkemään domainia sinun laajakaistaan, vaan ottamaan se erikseen. Eli elä osta DNS palvelua Soneralta, Elisalta eläkä DNA:lta. (kotisivut ja DNS eivät ole heidän ydinbisnestään)

Eli osta se DNS ylläpito esim Osoite.com, Louhi jne.

Macro [19.12.2009 19:09:18]

#

Louhi.fi kirjoitti:

Asetan palvelut itse myöhemmin
Uudelleenohjaus osoitteeseen
Frame-ohjaus osoitteeseen
Reititys IP-osoitteeseen
Omat nimipalvelimet

Jos nyt ottaisin sen domainin Louhelta serverikoneelleni, jonka ip on vaikka 123.213.123.213 niin minkä valitsen, kun haluan kokoajan pysyttävän sivulla domain.fi/...? (Esimerkiksi http://ip/kansio/sivu.php toimisi http://domain.fi/kansio/sivu.php. Niitäkin näkee, jotka on frameilla toteutettu ja on vain sivulla x.fi.)

Nimipalvelimien takia tätä oikeastaan haenkin, koska Ficora ei tarjoa niitä. Onko muuten jokin järkevä syy miksi tarvitaan nimipalvelimia?

Sitten kun tälläinen on ostettu, ja toimii niin miten voin muuttaa myöhemmin ip:n muuttuessa tietoja nimipalvelimilla siten että domain.fi haetaan juuri oikeasta osoitteesta?

Macro [19.12.2009 20:51:35]

#

Googlettelin vähän, varmaankin tuo reititys ip-osoitteeseen on se oikea vaihtoehto. Nyt pitää laittaa serverin osat tilaukseen vielä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta